Clay And Glow Gua Sha stone review

door Daphne - verdraaid mooi
Clay And Glow Gua Sha stone review

Een Gua Sha steen is een tool dat steeds bekender is en daardoor steeds meer gebruikt wordt. Niet zo gek, want het is een handzame beautytool voor een ontspannende beautymassage met vele voordelen voor je huid. Clay And Glow heeft nu ook tijdelijk zo’n rozenkwarts steen in het assortiment, die gemaakt is van natuurlijk rozenkwarts. Ik vertel je er alles over, leg je uit hoe ik hem gebruik en wat mijn ervaringen zijn. Ben je benieuwd? Scroll dan snel verder voor de Clay And Glow Gua Sha stone review.  

Clay And Glow kortingscode discount code korting voucher

Voordelen van Gua Sha stone

Gua Sha betekent letterlijk vertaalt ‘schrapen’. Niet zo gek, want eigenlijk schraap je ook gewoon over je huid en masseer je drukpunten en contouren. Zo’n Gua Sha massage heeft dan ook talloze voordelen voor je huid. Zo werkt het onder meer rustgevend en ontspannend voor je gezichtsspieren, waardoor spanningen in je gezicht of hals worden verlicht en hoofdpijn vermindert. Ook kan het zwellingen verminderen.

Voordelen van Gua Sha stone

De steen stimuleert de bloedsomloop en daarom ook de celvernieuwing van de huid. Zo voorkom je onderhuidse ontstekingen en kunnen gifstoffen beter worden afgevoerd. Als je het trouw gebruikt, kan het zelfs positief bijdragen aan het vertragen van het verouderingsproces en een liftend effect creëren. Je huid ziet er steviger en voller uit en krijgt een gezonde glow.

Zo gebruik je de Clay And Glow Gua Sha stone

Het is belangrijk om je huid van tevoren goed te hydrateren, zodat je gemakkelijk over de huid glijdt en je huid dus niet meer stroef aanvoelt. Dat kan met zowel een olie, serum als een crème en in dit geval heb ik voor de Hydrating Moisturizer gekozen van het merk. Behalve dat hij je huid op twee niveaus hydrateert en zowel geschikt is als dag- en nachtcrème, ruikt hij ook nog eens heerlijk tropisch naar kokos. Perfect voor de zomer dus! Over de warme zomer gesproken… Als je houdt van een verkoelend effect, dan kun je de steen natuurlijk altijd in de koelkast leggen.

Clay And Glow Hydrating Moisturizer review

Zet de steen in een hoek van ongeveer 45 graden op de huid. Dat kan zowel op je gezicht, hals als decolleté. Zo kun je hem het gemakkelijkst over de huid bewegen en voorkom je dat je teveel kracht op de steen legt. Die druk kun je namelijk makkelijk regelen door hem op een bepaalde manier te kantelen. Afhankelijk van de zone die je wilt masseren, bepaal je welke kant van de steen je op de huid zet. Wil je je specifieke zones extra stimuleren en ben je benieuwd hoe je dat het beste kunt doen, dan kun je natuurlijk ook even op YouTube kijken. 

Zo gebruik je de Clay And Glow Gua Sha stone

Schraap dan zacht in opwaartse en buitenwaartse bewegingen. Dus vanuit het midden van je gezicht richting je oren, van de wenkbrauwen naar de haargrens, van de onderkant van de hals naar de bovenkant bij de kaaklijn en bij je decolleté van het midden toe naar buiten. Schrik trouwens niet dat je huid nadien rood is, want je hebt immers de bloedcirculatie gestimuleerd. 

Je hebt je huid natuurlijk van tevoren al gevoed, maar toch raad ik je aan om nadien de crème, olie of andere voedende skincare die jij fijn vindt, aan te brengen op je huid. Je hebt immers een deel weggeschraapt met de steen.

Review Clay And Glow Gua Sha stone

Clay And Glow raadt aan om de Gua Sha steen zo’n twee à drie keer per week te gebruiken. Hij heeft een fijn formaatje en ligt daarom lekker in de hand en past goed met de contouren van mijn gezicht.

Ik denk dat je vooral moet beseffen dat je pas echt langdurig zichtbaar verschil ziet als je de behandeling met de Gua Sha steen trouw meerdere keren per week uitvoert. Na iedere behandeling merk ik dat de doorbloeding gestimuleerd is en mijn huid een natuurlijke glow krijgt. Het voelt dan ook wat warm aan, waardoor je gelijk een gezonde blos op je wangen hebt. Ook heb ik het idee dat door het stimuleren van de huid de ingrediënten van de skincare veel beter in de huid kunnen trekken en zo beter hun werk kunnen doen. Kortom: een fijne beautytool waar je mooie resultaten mee kunt behalen.

Clay And Glow Holographic Beauty Bag review

Als je trouwens nog een leuk toilettasje zoekt, dan kan Clay And Glow je daar ook bij helpen. Zij hebben nu exclusief online de Holographic Beauty Bag. De naam zegt het al: het is een holografische, doorzichtige tas die super leuk is om mee te nemen op reis. Ik denk dat het ook bij veel festival outfits past. Persoonlijk vind ik zo’n plasticlook tas ideaal om mee te nemen naar het zwembad of het strand, omdat het wel tegen wat spetters water kan en het ideaal is om schoon te maken.

Clay And Glow Holographic Beauty Bag

Je shopt de Clay And Glow Gua Sha stone en de Holographic Beauty Bag exclusief online op ClayAndGlow.com voor € 14,95 per stuk. De Hydrating Moisturizer shop je voor € 29,95 | 75 ml. Met de kortingscode MOOI15 krijg je exclusief op clayandglow.com 15% korting. Lees ook andere Clay and Glow reviews.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie