Clay and Glow BHA/AHA Exfoliant review

door Daphne - verdraaid mooi
Clay and Glow BHA AHA Exfoliant review

De skincare van Clay and Glow begon met een kleimasker, maar is in de afgelopen jaren al enorm gegroeid tot een complete routine. Althans… De exfoliant miste nog. MisTE ja, want de nieuwste lancering is zo’n exfoliant met daarin zowel AHA- als BHA zuren. Ben je benieuwd wat het nut is van deze stap en hoe ik het product ervaar? Scroll dan snel verder voor de Clay and Glow BHA/AHA Exfoliant review.

De BHA/AHA Exfoliant van Clay and Glow vermindert onzuiverheden, mee-eters, ontstopt poriën en helpt toekomstige puistjes te voorkomen. Ook verwijdert het voorzichtig dode huidcellen, waardoor je huid er frisser en stralender uit gaat zien en je een verfijnde huidtextuur (en dus gladdere huid!) creëert. Daarnaast hydrateert, kalmeert, verzacht en beschermt het je huid en versterkt het de huidbarrière.

Uit klantresultaten van Clay and Glow komt het volgende (kleine side note: ik weet niet op hoeveel klanten de resultaten gebaseerd zijn):

 • 94% ervaarde een verbeterde huidtextuur en een gladdere huid.
 • 88% ervaarde minder onzuiverheden.
 • 75% ervaarde een vermindering van verstopte poriën.
 • 97% zou het aanbevelen aan een vriend(in).

Lees ook het artikel: Exfoliëren | daarom is het belangrijk

Clay and Glow BHA AHA Exfoliant gift box review

Zo gebruik je de Clay and Glow BHA/AHA Exfoliant 

Je gebruikt de exfoliant na het reinigen van de huid en brengt het aan op een schone, droge huid. Breng een kleine hoeveelheid aan op een wattenschijfje of je vingertoppen en veeg het zachtjes over je gezicht uit. Vermijd hierbij je oogcontouren. Laat het een paar minuutjes intrekken en breng nadien een vochtinbrengende crème aan. Let op dat je het altijd combineert met een zonbescherming van minimaal SPF 30. Let op dat als je huid nog niet gewend is aan de zuren, je het gebruik opbouwt van zo’n één tot twee keer per week naar maximaal drie keer per week. 

De exfoliant is geschikt voor alle huidtypen en dus ook voor de gevoelige huid, maar speciaal gericht op de vette, gecombineerde en onzuivere huid. Wees er alleen voorzichtig mee als je een gevoelige huid hebt en doe eerst een patchtest om te zien hoe jouw huid erop reageert. Het voordeel van deze exfoliant is dat er kalmerende ingrediënten als kamille-extract en verzachtende glycerine zijn toegevoegd.

Clay and Glow BHA AHA Exfoliant gift box review stappenplan skincare

Zie je door de bomen het bos niet meer met al die stappen? Hieronder zet ik ze nog even voor je op een rijtje:

 • stap 1: cleanser (als je ook je make-up moet verwijderen, maak dan gebruik van de double-cleansing methode)
 • stap 2: toner
 • stap 3: exfoliant
 • stap 4: serum
 • stap 5: moisturizer / SPF

Clay and Glow heeft natuurlijk twee verschillende serums: vitamine C en Retinol serum. Je kunt de exfoliant perfect combineren met het vitamine C serum. Alleen met het Retinol serum zou ik iets voorzichtiger zijn, omdat dat een tikkeltje teveel kan zijn voor je huid. Wel kun je bijvoorbeeld de exfoliant in de ochtend gebruiken en het serum in de avond. Of wisselen op verschillende dagen. Kijk even wat jouw huid aangeeft.

Ingrediënten uitgeplozen

Op de afbeelding hieronder vind je de volledige ingrediëntenlijst en ik licht ze allemaal toe. De exfoliant bestaat voor 90% uit natuurlijke ingrediënten, is dermatologisch goedgekeurd en heeft vier belangrijke ingrediënten, namelijk salicylzuur, melkzuur, kamille recutita bloemextract en glycerine. Verder is de formule vegan en dierproefvrij (PETA goedgekeurd). Ik leg je hier alvast de 1% AHA complex uit, aangezien het uit drie verschillende ingrediënten bestaat. Het bestaat uit citroenzuur, wijnsteenzuur en melkzuur. Die exfoliëren en verwijderen dode huidcellen op milde wijze van je huid, waardoor het er glad en fris uitziet.

Clay and Glow BHA AHA Exfoliant ingredienten review

 1. Aqua
 2. Propanediol Cibarius (Chanterelle) Extract werkt huidverzachtend.
 3. Propanediol hydrateert en maakt de huid glad. 
 4. Butylene Glycol is een textuurverbeteraar dat vochtverlies tegengaat en hydrateert.
 5. Salicylic Acid, oftewel 2% salicylzuur, is een BHA dat bekendstaat om zijn exfoliërende en onzuiverhedenbestrijdende eigenschappen. Zo kan het helpen bij het ontstoppen van poriën, het verminderen van ontstekingen en het helpen behandelen van puistjes voor een gladdere en stralende huid.
 6. Polysorbate 20 is een emulgator en textuurverbeteraar en draagt bij aan de gelijkmatige verdeling van het product tijdens het gebruik. 
 7. Glycerin, oftewel glycerine, voorkomt vochtverlies door de bovenste huidlaag te penetreren en zich te binden aan het watergehalte van de huid. Zo hydrateert het en versterkt het de huidbarrière.
 8. Lactic Acid is onderdeel van het 1% AHA Complex.
 9. Citric Acid is onderdeel van het 1% AHA Complex.
 10. Chamomilla Recutita Flower Extract, oftewel kamille recutita bloemextract, staat bekend om haar kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen. Zo kan het helpen bij het verminderen van roodheid en zwelling die gepaard gaat met onzuiverheden, waardoor oneffenheden worden gekalmeerd en verwijderd. Daarnaast heeft kamille extract hydraterende eigenschappen en helpt het vocht vast te houden.
 11. Tartaric Acid is onderdeel van het 1% AHA Complex.
 12. Sodium Hydroxide stabiliseert de pH waarde.
 13. Tetrasodium Iminodisuccinate is een cheleermiddel.
 14. Potassium Sorbate is een conserveermiddel. 
 15. Sorbic Acid is een conserveermiddel. 

Clay and Glow BHA/AHA Exfoliant review

Ik ben heel trouw als het gaat om mijn gezondheidsroutine en alle stappen. Hoe vroeg of laat het ook is en hoe goed of slecht ik me ook voel. Alleen een exfoliant… Tja die gebruik ik maanden achter elkaar en dan weer maanden niet. En in die laatste periode merk ik meer oneffenheden rond mijn neus en op mijn kin ontstaan en is de huidtextuur minder glad. Dan weet ik direct weer waarom een exfoliant zo belangrijk is in je skincare routine.

Clay and Glow BHA AHA Exfoliant review exfolieren

Veel exfolianten die ik gebruik, mag je elke dag gebruiken. Dat het in dit geval niet zo is, was wel even schakelen en vooral even nadenken dat je het op vaste dagen gebruikt om verwarring voor jezelf te voorkomen. Verder valt de neutrale, of eigenlijk het gebrek aan überhaupt een geur me op. Soms kan een exfoliant iets zurigs hebben en dat merk je vooral als je per ongeluk over je lip heen gaat. 😉 Logisch natuurlijk met zoveel zuren in een product, maar dat is hier niet zo en dat laat het gelijk wat vriendelijker aanvoelen voor de huid.

Aangezien mijn huid inmiddels alweer goed gewend was aan een exfoliant, kon ik het product direct drie keer per week gebruiken. Over het algemeen had ik voor het gebruik ervan al een vrij egale huid, maar griep gooide vooral op mijn kin roet in het eten. En juist daar doet de exfoliant zijn werk goed. De huid is na gebruik egaler, gladder en voelt heerlijk zacht aan. Ik ben ook heel blij dat die verzachtende, kalmerende ingrediënten toegevoegd zijn aan de exfoliant. Super weer!

De Clay and Glow BHA/AHA Exfoliant shop je op clayandglow.com voor € 32,95 | 125 ml. Met de kortingscode MOOI15 krijg je exclusief op clayandglow.com 15% korting. Lees ook andere Clay and Glow reviews.

Volg jij me al op Instagram, FacebookTikTok of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie