Circadia skincare review

door Daphne - verdraaid mooi
circadia skincare review

De skincare producten van Circadia zijn afgestemd op je biologische klok. Je kunt namelijk hét geheim tot een goede huid vinden door je te verdiepen in het circadiaanse ritme en het effect dat dit heeft op de huid. Klinkt ingewikkeld (dat dacht ik eerst ook), maar eigenlijk is het vrij logisch als je je erin verdiept. Ik neem je in dit artikel mee in het circadiaanse ritme en je leest hier gelijk de Circadia skincare review met de AquaPorin Hydrating Cream, Vitamin C Reversal Serum en de Micro-Exfoliating Honey Cleanser.

Circadiaanse ritme

Circadia = het circadiaans ritme = je interne klok van het lichaam

Het circadiaanse ritme beheert alles in ons lichaam, gekoppeld aan een 24-uurs cyclus. Door mee te gaan in het natuurlijke ritme van de huid, ben je veel beter in staat om de verzorging te bieden die het nodig heeft. Zeker als je qua skincare nagaat dat de huid het grootste orgaan van ons lichaam is. Dat wordt dagelijks blootgesteld aan UV-stralen en omgevingsgifstoffen. Daarom is het in de verzorging van de huid dus van cruciaal belang om rekening te houden met het tijdstip en het type verzorging op dat moment.

Door ’s ochtends antioxidanten, SPF en vitamine C te gebruiken, kunnen schadelijke invloeden van buitenaf afgeweerd worden. ’s Avonds herstel je de huid weer met behulp van bijvoorbeeld vitamine A. Circadia gaat mee in dat natuurlijke ritme van de huid door krachtige producten te ontwikkelen die de huid op natuurlijke wijze helpen.

Circadia Micro-Exfoliating Honey Cleanser review

Deze cleanser bevat microkorrels van natuurlijke bijenwas dat de huid zacht reinigt en exfolieert. Tegelijkertijd wordt de overtollige olie geabsorbeerd. Het laat de huid volgens Circadia fris en gerevitaliseerd aanvoelen.

circadia micro exfoliating honey cleanser review

Breng ’s ochtends of ’s avonds een beetje aan op de vingertoppen en masseer het in de huid. Laat het zacht schuimen, spoel het dan goed af en dep de huid droog. Zorg dat je het niet bij je ogen gebruikt.

circadia micro exfoliating honey cleanser review-1

De cleanser zit in een plastic flacon met een klikdopje met een kleine opening. Zo krijg je het product hygiënisch uit de flacon en kun je het gemakkelijk doseren. De structuur is wat gel-achtig, waardoor het gelukkig niet te dun is. De microkorreltjes zijn heel zacht, waardoor het niet irriteert of echt als scrub aanvoelt. Het ruikt onwijs zoet naar honing, die na het afspoelen niet blijft hangen op je huid. Na gebruik voelt mijn huid heerlijk zacht en schoon en is het klaar voor de rest van de verzorging.

circadia micro exfoliating honey cleanser review-2

De cleanser kost € 45,00 – 236 ml. Het is geschikt voor alle huidtypes.

Circadia Vitamin C Reversal Serum review

Nadat je je huid goed gereinigd hebt, is het belangrijk om je huid te voeden, waarvan ik ga starten met het serum. Dit is een essentieel anti-ageing product dat de meest stabiele en actieve vorm van vitamine C bevat. Zo neutraliseert het vrije radicalen en zorgt ervoor dat de huid er strakker uitziet. Daarnaast bevat het ook hyaluronzuur en vitamine B5 om de huid te hydrateren en te egaliseren.

circadia vitamin c reversal serum review

Je brengt het serum ’s ochtends en ’s avonds aan na het reinigen van de huid. Breng enkele druppels op de vingertoppen aan en masseer het dan in op het gezicht en de hals.

circadia vitamin c reversal serum review-2

Het is een glazen flacon met een pipetje, waardoor je ook hier weer hygiënisch te werk kunt gaan én het makkelijk kunt doseren. Je hebt weinig product nodig om je huid volledig in te smeren. In eerste instantie voelt het wat sticky aan, maar dat gevoel verdwijnt snel en het is daarom snel ingetrokken. Mijn huid voelt egaal aan, maar nog niet gehydrateerd genoeg. Dat hoeft natuurlijk ook niet, want na een serum breng je nog een crème aan!

circadia vitamin c reversal serum review-1

Het serum kost € 68,00 – 15 ml en is geschikt voor alle huidtypes.

Circadia AquaPorin Hydrating Cream review

Na het serum is een voedende crème erg belangrijk. Deze crème beschermt de huid tegen transepidermaal vochtverlies en verbetert de hydratatie van de huid. De avocado-, olijf- en macadamianotenolie hydrateren de droge, schilferende huid opnieuw en kalmeert de geïrriteerde huid. Vitamine E beschermt de huid tegen vrije radicalen. Het resultaat is volgens Circadia een huid die zacht en gezond aanvoelt.

circadia aquaporin hydrating cream review

Je brengt de crème ’s ochtends en ’s avonds aan op het gezicht en de hals. Let erop dat als je de crème ’s ochtends gebruikt, er geen SPF in zit dat je beschermt tegen UV stralen. Het is vooral geschikt voor als je een droge, doffe, ruwe, schilferige en/of licht geïrriteerde huid hebt.

circadia aquaporin hydrating cream review-1

Ik heb persoonlijk geen geïrriteerde of doffe huid, maar op sommige momenten zijn verschillende zones van mijn gezichtshuid wat aan de droge kant. De pot ziet er onwijs fancy uit, want je drukt de crème er daadwerkelijk uit. Je hoeft dus niet met je vingers in de pot, waardoor bacteriën de kans krijgen om te verspreiden. Het enige nadeel is dat je niet weet hoe vol de pot nog zit. De crème heeft een heerlijke, frisse geur en heeft een lichte structuur. Daarom vind ik het heel fijn voor overdag, want ’s nachts mag de crème voor mij wel wat voller zijn. Het trekt snel in, mijn huid voelt onwijs zacht aan en is daarom ready voor make-up! Of niet natuurlijk als je dat liever niet hebt. 😉 Het is in ieder geval een goede basis!

circadia aquaporin hydrating cream review-2

De crème kost € 60,00 – 50 g.

Circadia is verkrijgbaar bij diverse salons. Wil je weten waar het dichtstbijzijnde fysieke verkooppunt is? Klik dan hier.

Volg jij me al op InstagramFacebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer. 

4 reacties

Natascha - Beautyopinie 4 juni 2020 - 08:40

Ik heb de producten ook en vind ze ook heerlijk!

Reply
Rachel 4 juni 2020 - 09:30

De producten zien er mooi uit en wat fijn dat je ze ook zo goed in gebruik vind! Je hebt er ook mooie foto’s van gemaakt 🙂

Reply
bychristiana 4 juni 2020 - 10:12

Wat een mooie producten! Vooral dat serum vind ik interessant klinken. Ik merk nu met de vele zon ook dat echt dat mijn huid goede verzorging nodig heeft.

Reply
Mandy 4 juni 2020 - 21:06

Mooie producten zeg!! Vind ze wel nog wat prijzig!

Reply

Plaats een reactie