Christian Faye Smokey Eyes Dreams review

door Daphne - verdraaid mooi
christian faye smokey eyes dreams review

Als ik aan Christian Faye denk, dan denk ik aan hun talloze wenkbrauwproducten. Zelf had ik helaas nog nooit kennis gemaakt met het merk, maar daar komt nu gelukkig verandering in. Naast producten voor je wenkies, heeft Christian Faye namelijk ook verschillende oogschaduwpaletten. Ik heb er verschillende ontvangen en laat je als eerst het nieuwste Smokey Eyes palette zien. Daarom lees je hier de Christian Faye Smokey Eyes Dreams review met natuurlijk de swatches en een look.

De Smokey Eyes range bestaat uit zes verschillende paletten met daarin zes bij elkaar passende oogschaduwpoeders om de perfecte smokey eyes te creëren. Daarnaast zit er altijd een kleur in waarmee je een mooie highlight kunt maken, zodat je perfect met schaduws kunt spelen zo en de juiste punten kan accentueren. De fluweelzachte poeders zijn volgens het merk goed op te bouwen, waardoor je zelf de intensiteit goed kunt bepalen. 

christian faye smokey eyes review dreams

Het design van het palette vind ik onwijs leuk. Dicht kun je namelijk gewoon de tinten nog zien. Zodra je het palette opent met de kliksluiting, komt er ook een handig spiegeltje tevoorschijn en twee sponsapplicators. Als je meerdere paletten uit deze lijn hebt, kun je ze dus heel gemakkelijk uit elkaar houden.

Op de afbeelding hieronder heb ik alle tinten geswatcht. Ze hebben geen naam en daarom nummer ik ze van 1 t/m 6 van links naar rechts en van boven naar beneden. Zo kan ik makkelijk aangeven over welke tint ik het heb.

christian faye smokey eyes dreams swatch review

Alle tinten swatchen erg fijn. Tint 1 kun je qua pigment goed opbouwen, terwijl de andere tinten al een geweldig pigment bij de eerste veeg hebben. Tint 2 valt wat weg op mijn arm en is voor mij dus de perfecte highlight tint. Hij lijkt in eerste instantie trouwens mat, maar de poeder heeft een licht shimmertje.

Alle tinten kun je volgens het merk zowel droog als ‘nat’ gebruiken, zodat je meer diversiteit in je look kunt creëren én de tinten ook als eyeliner kan gebruiken. Op de swatchfoto zijn ze allemaal droog, maar in de look laat ik je het verschil zien.

Look & review Christian Faye Smokey Eyes Dreams

Ik heb twee looks met het palette gemaakt. Bij de eerste look heb ik flink uitgepakt, maar bij de tweede look laat ik je zien dat je ook met dit palette een neutraal resultaat kan creëren. 

Look 1:

christian faye smokey eyes dreams swatch look review

2: onder de wenkbrauwen
3: transitiekleur in arcadeboog
6 (licht geblend): transitiekleur net onder arcadeboog
1: buitenste ooghoek, naar midden geblend
6 (vochtig): midden van bewegend ooglid
3: begin van bewegend ooglid
2: binnenste ooghoek
1: onder de ogen, buiten naar midden
5: onder de ogen, over de andere tint geblend
4 (vochtig): gouden lijn
1 (vochtig): zwarte lijn tegen wimerlijn aan. Bij de wing heb ik wel een normale eyeliner gebruikt.

Look 2:

christian faye smokey eyes dreams swatch look review

2: onder de wenkbrauwen
3 & 6: transitiekleur in arcadeboog
3: bewegend ooglid
1: zwarte lijn tegen wimerlijn aan
1: onder de ogen, buiten naar midden
4: onder de ogen, over de andere tint geblend

Bij de tweede look zie je goed hoeveel je met het pigment kunt spelen. De zwarte ‘eyeliner’ lijn is echt diepzwart en goed gepigmenteerd, terwijl dezelfde kleur onder de ogen juist wat zachter oogt. Ook het verschil in pigment met de gouden tint 4 kun je goed zien als je naar beide looks kijkt. Bij de eerste look heb ik het duidelijk vochtig aangebracht, terwijl je bij de tweede look niet eens goed ziet dat ik die kleur gebruikt heb.

christian faye smokey eyes dreams review

Het pigment is goed. De glanzende tinten blenden iets moeilijker in de arcadeboog, omdat ik daar gewend ben om matte tinten te gebruiken. Al ben ik met het resultaat gewoon tevreden. Ik weet dat ik in verschillende reviews niet heel positief was over de sponsapplicator. Alleen moet ik eerlijk zeggen dat ik deze applicator steeds meer begin te waarderen. Zeker als het gaat om het aanbrengen van de metallic tinten, zoals de gouden tint in het palette. Normaliter breng ik zo’n textuur aan met mijn vingers of met een vochtig penseel, maar met zo’n applicator gaat het eigenlijk ook prima. Ook droog dus. Deze keer gooi ik hem dus niet weg. 😉

Ik vind het dus een erg leuk en veelzijdig palette, waar je echt veel kanten mee op kunt. Voor zowel een dagelijkse look als een avondlook heb je aan dit palette voldoende. 

Het Christian Faye Smokey Eyes Dreams palette shop je op bransus.eu voor € 21,95. 

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

2 reacties

bychristiana 2 juni 2021 - 08:01

Super leuk om te zien hoe veelzijdig dit palette is! Beide looks zijn prachtig.

Reply
Deb 2 juni 2021 - 11:23

Wat een geweldige looks heb je ermee gemaakt. De eerste look is gewoon een kunstwerk 🎨 👌🏻! En de tweede is er een die ik zelf ook zou dragen. Ik vind de oogschaduw van Christian Faye ook heel fijn, heb er meerdere van en ze leveren iedere keer opnieuw weer dezelfde goede kwaliteit.

Reply

Plaats een reactie