Christian Faye Quattro Eyeshadow review

door Daphne - verdraaid mooi
christian faye quattro eyeshadow review glam night sweet serenity

Eerder liet ik je al het Smokey Eyes Dreams palette zien, maar vandaag test ik de twee nieuwste oogschaduwpaletten van Christian Faye uit de Quattro lijn: Glam Night en Sweet Serenity. Daarom lees je hier de Christian Faye Quattro Eyeshadow review met swatches en twee looks.

Ieder palette bevat vier verschillende oogschaduwtinten (verrassend hè als je naar de naam kijkt 😉 ) die perfect op elkaar afgestemd zijn. Zo kun je per palette zowel een natuurlijke als heftige look maken. Het pigment van de tinten is rijk, zacht en fluweelachtig. Daarnaast blenden ze goed in elkaar, waardoor je zowel diepte als een highlight kunt creëren. 

christian faye quattro eyeshadow review glam night sweet serenity

Het palette is simpel, maar prima. Zeker als je meerdere paletten uit deze lijn hebt, zijn ze makkelijk uit elkaar te houden door de transparante voorzijde. Achter het zwarte vlakje vind je nog een dubbelzijdige sponsapplicator. Daarnaast is het lekker compact, licht en door het kunststof design gemakkelijk schoon te houden. Daarom zijn deze paletten ook ideaal voor op reis. De tinten hebben geen naam en daarom zal ik ze hieronder nummeren van 1 t/m 4 geswatcht van links naar rechts en van boven naar onderen.

Swatches & look Christian Faye Quattro Eyeshadow Glam Night

Dit palette doet me echt denken aan een van de eerste oogschaduwtinten die ik vroeger had. Zwart in de buitenste ooghoek en de lichtgrijze tint op het bewegend ooglid… Altijd! Gek genoeg pak ik nu bijna nooit meer naar deze tinten. Daarom vind ik het extra leuk om weer eens met deze tinten te spelen. Leuke toevoeging is de bordeauxrode tint die weer wat meer kleur aan de look kan geven.

christian faye quattro eyeshadow glam night swatch review

De tinten zijn romig en swatchen goed. Het pigment van de zwarte tint kun je opbouwen, waardoor je ook daar een volledige dekking kunt creëren. 

christian faye quattro eyeshadow glam night swatch look review

3: onder de wenkbrauwen
2: transitiekleur in arcadeboog (licht geblend)
4: buitenste ooghoek, naar midden geblend
1: midden van bewegend ooglid
3: begin van bewegend ooglid
4: onder de ogen, buiten naar midden
1: onder de ogen, over de andere tint geblend van binnen naar midden
2 (vochtig): rode lijnen
4 (vochtig): zwarte lijn tegen wimerlijn aan, inclusief wing. 

Swatches & look Christian Faye Quattro Eyeshadow Sweet Serenity

Met deze tinten staat iedereen als je het mij vraagt. Hiermee kun je een neutrale ‘serenity’ look maken die bij iedere outfit matcht, maar met de gouden tint kun je net die extra glam in de look creëren. 

christian faye quattro eyeshadow sweet serenity swatch review

Tinten 1, 3 en 4 zou je al kunnen kennen uit het Smokey Eye Dreams palette. Tint vier valt praktisch weg op mijn arm en is daarom voor mij een goede highlightkleur. Deze tint lijkt overigens mat, maar het bevat een subtiel, lichte shimmer.

4: onder de wenkbrauwen
1 en 2 gemengd: transitiekleur in arcadeboog
4: bewegend ooglid
2: lijn tegen wimperlijn aan met wing
2: onder de ogen
1: onder de ogen, over de andere tint geblend

christian faye quattro eyeshadow sweet serenity swatch look review

Aangezien je drie tinten (1, 3 en 4) uit het Sweet Serenity al kent uit het Smokey Eyes Dreams palette en bij die look al hebt kunnen zien wat je bijvoorbeeld met de metallic gouden tint kunt, heb ik me gefocust op de nieuwe tint: tint 2. Je kunt namelijk met een dun, vochtig penseel een onwijs goede lijn zetten met deze matte tint. Het pigment is fantastisch, waardoor ik een egale dekking heb kunnen creëren. Daarnaast kun je ook goed zien wat de kleur doet zonder vochtig penseel onder mijn ogen. Dan is de kleur namelijk ineens een stuk subtieler. De kleur zelf heeft me trouwens ook verrast, want het lijkt in eerste instantie bruin, terwijl het op de ogen naar paars neigt. 

Review Christian Faye Quattro Eyeshadow 

Ik zei het ook al in de review over het Smokey Eyes palette, maar ik ga de sponsapplicator steeds meer waarderen voor het aanbrengen van hoogglanzende (metallic) tinten. Ook in dit geval heb ik de appllicators dus niet weggegooid, wat ik vroeger wel deed. Je creëert namelijk praktisch hetzelfde effect als wanneer je het met je vingers aanbrengt. 

Zowel de matte als glanzende tinten werken weer goed, hebben een hoog pigment en blenden goed. Ondanks dat er ‘maar’ vier kleuren in het palette zitten, kun je toch veel verschillende looks maken. Je kunt namelijk ook hier alle tinten zowel droog als ‘nat’ gebruiken, zodat je meer diversiteit in je look kunt creëeren én de tinten ook als eyeliner kan gebruiken. Zo heb je ook ineens allerlei kleuren eyeliner en kun je dit veel makkelijker matchen met je ooglook. 

De Christian Faye Quattro Eyeshadow paletten zijn in diverse kleuren verkrijgbaar op bransus.eu voor € 15,95 per stuk.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

4 reacties

bychristiana 5 juli 2021 - 08:49

Wat een mooie paletten! Ik vind vooral de look die je met het Glam night palet gemaakt hebt heel gaaf.

Reply
Anne 5 juli 2021 - 09:52

Wauw, die palletjes zien er echt uit alsof ze uit 1994 komen 😅 Wel mooie kleuren!

Reply
theNextG1rl 5 juli 2021 - 16:15

Dat warme palette bevat mooie kleurtjes!

Reply
Rachel 6 juli 2021 - 10:17

wauw wat een prachtige volle kleuren zeg, ze zien er goed uit!

Reply

Plaats een reactie