Chick Story review

door Daphne - verdraaid mooi
chick-story-review-4

Ladies! Ik ontving een aantal weken geleden de Chick Story. Dat is niet alleen een agenda, maar ook een life planner én een journal. Het zou vrouwen helpen na te denken over waar ze staan in het leven, wat ze willen bereiken en hoe ze dat willen bereiken. Daarom is het eigenlijk een levensboek, waarin je alles in je leven kunt bijhouden. Ik heb het de afgelopen tijd getest en daarom lees je hier de Chick Story review.

chick-story-review-5Alles in de Chick Story is volledig in het Engels geschreven. Houd daar dus rekening mee als je daar heel slecht in bent. Tegelijkertijd is de tekst die er staat, vrij makkelijk te begrijpen als leek. Het brein achter de planner, Sharon Schreuders, vertelt je in het welkomstwoord wat je precies kunt verwachten van de planner. Ik neem je hieronder door middel van foto’s mee in de planner en laat je precies zien wat je ermee kunt. Als je trouwens de volledige beleving wilt hebben, dan moet je natuurlijk wel de bijpassende, ranke, rosékleurige Chick Story pen erbij bestellen.

Travels

Je kunt je reislustige hart uitspreken en visualiseren op de reispagina’s. Op de linkerpagina geef je aan waar je al geweest bent en op de rechterpagina schrijf je op waar je nog naar toe wilt gaan.

chick-story-review-6

Mijn vriend en ik gaan al zes jaar naar hetzelfde appartement in dezelfde badplaats in Spanje. We kennen daar ondertussen de mensen, de lekkerste restaurantjes, de prachtige omgeving en niet minder belangrijk voor mij: de bedden. Een erg reislustig team zijn we op dat gebied dus niet, maar we proberen daar wel steeds meer stadjes rondom te bezoeken. Dat zou dus mijn ‘wanderlust’ zijn.

Terug- en vooruit blikken

In het overzicht van 2020 vind je niet alleen welke dag op welke datum valt en de speciale data, maar ook nog ruimte om per maand enkele punten te schrijven.

chick-story-review-7

Op de rechter pagina kun je bijvoorbeeld al de belangrijkste data kwijt die in 2020 heel belangrijk voor je zijn. Denk aan een leuk concert dat gepland staat, een trouwfeest of misschien wel je examenperiode.

chick-story-review-8

Voor je je vol in het nieuwe jaar stort en vergeet achterom te kijken, geeft de Chick Story je nog even de kans om terug te blikken op vorig jaar door middel van tien vragen. Natuurlijk snap ik dat je soms zo snel mogelijk naar het nieuwe jaar wilt als het vorige jaar misschien net wat minder succesvol was dan je gehoopt had. Of misschien zijn er wel veel vervelende dingen gebeurd in het afgelopen jaar die je zo snel mogelijk wilt vergeten. Dan zijn deze vragen er om na te denken waar je bijvoorbeeld wel dankbaar voor bent, energie van kreeg of welke vaardigheden je ontwikkelt hebt. Zo weet je ook gelijk waar je aan kunt werken.

chick-story-review-9

Nadat je de antwoorden op de vragen van het afgelopen jaar uitgesproken hebt voor jezelf, kun je naar de toekomst kijken. Dan heeft Chick Story het niet over de nabije toekomst, maar over waar je wilt staan over vijf jaar. Je kunt hier je dromen, doelen en wensen visualiseren. Ik zal deze pagina niet invullen om de simpele reden dat ik door mijn gezondheid niet zo ver in de toekomst kan kijken en dus wil dromen. Schrijf ik ze niet op, dan kan ik ook niet teleurgesteld worden door mezelf. Werkt het voor jou juist wel, dan moet je het natuurlijk lekker doen!

chick-story-review-10

Ook de volgende pagina zal ik zelf niet invullen. Dat gaat namelijk over time management. Hoe verdeel je je tijd en hoe zou je eigenlijk je tijd willen verdelen tussen je werk, slaap, vrije tijd, vrienden, familie, hobby’s en dergelijke. Dat moet ik ook per dag bekijken en verschilt ook enorm per dag. Hier heb ik mijn eigen ’time management’ voor moeten leren en toepassen. Ik denk trouwens ook dat dit voor veel mensen per dag verschilt, dus het lijkt me sowieso erg lastig om in te vullen.

chick-story-review-11

Dag verleden, hallo nabije toekomst! Wat wil je het komende jaar bereiken en wat zijn je doelen? Door middel van negen vragen kun je daar achter komen. Wat zijn bijvoorbeeld je doelen op financieel of persoonlijk gebied? Wat zijn je uitdagingen en dromen voor het komende jaar? Deze vragen zal ik wel invullen, omdat het ook veel zegt over het recente verleden. Daarbij vind ik het vooruitblikken van een jaar wat realistischer dan vijf jaar. Je kunt zo jouw zwakke en sterke punten herkennen en je levensdoelen erop aanpassen.

Weekagenda en weekreview

Behalve dat je in de weekagenda je afspraken en to-do’s kunt plannen, geeft het ook andere handvatten. Het leert je onder andere om prioriteiten te stellen en te werken aan je tijdmanagement vaardigheden. Ook laat het je nadenken over waar je gelukkig van wordt en laat het je stilstaan bij successen.

chick-story-review-12

De weekkolommen zijn groot en geven je meer dan genoeg de ruimte om alles op te schrijven. In het weekend gaat Chick Story er vanuit dat je wat minder ruimte nodig hebt, want die dagen staan in één kolom. Ik vind dat persoonlijk prima. Per dag kun je opschrijven wat je top prioriteiten zijn en wat je gaat eten. Het is leuk dat je dat laatste op kunt schrijven, maar die vakjes vind ik vrij klein. Bedenk dus geen driegangendiner, want dat gaat niet passen ;).

chick-story-review-13

Daarnaast kun je per week opschrijven wat je focus moet zijn en dingen die je echt voor jezelf wil doen, zoals me-time. Wat ik persoonlijk erg leuk vind is de wekelijkse quote. Zo’n klein zinnetje geeft je even stof tot nadenken en dat vind ik persoonlijk echt heel erg leuk.

chick-story-review-14

Na iedere week heb je een twee pagina’s vullende weekly review. Niet doorschieten naar de volgende week, maar even stil staan bij afgelopen week. Waar ben je dankbaar voor? Heb je je doelen bereikt? Wat kan ik aankomende week doen om dichterbij mijn gewenste doel te komen?

chick-story-review-3

Het zijn simpele vragen die toch veel los kunnen maken bij je. Daarbij zijn dit behapbare stapjes die je helpen om het uiteindelijke doel te bereiken.

Maandreview

Je kijkt niet alleen achter en voor je na iedere week, maar ook is er iedere maand een mogelijkheid om even stil te staan. Dat zijn maar liefst drie dubbele pagina’s vol met maandelijkse check-ups om te kijken waar je staat.chick-story-review-15

Op de eerste dubbele pagina kun je onder andere opschrijven waar je de afgelopen maand dankbaar voor was, wat je successen en prestaties waren en wat jouw volgende maand fantastisch zou maken. Verder kun je je business doelen checken en nalopen.

chick-story-review-16

De tweede dubbele pagina geeft je meer inzicht in je inkomsten en uitgaven. Je kunt daar ook je financiële doelen kwijt. Verder is er ruimte om je gezondheid- en fitnessdoelen op te schrijven.

chick-story-review-17

Op de derde dubbele pagina kun je jouw persoonlijke en geluksdoelen kwijt en kun je nagaan of jij je tijd goed ingedeeld hebt. Wat maakte jou blij en wat is je progressie op dat gebied?

chick-story-review-18

Na de maandelijkse check-up kun je in een dubbele pagina in het kort kwijt wat je de volgende maand te wachten staat. Het is wel verdeeld in dagen, maar niet in data, dus je hebt flink de ruimte om het een en ander op te schrijven.

chick-story-review-2

Achter de agenda zijn een aantal pagina’s vrij gehouden om je notities op te schrijven en wat adressen. Wie heeft er immers nog een los adressenboekje?

Review Chick Planner

Het uiterlijk van de Chick Story vind ik mooi. De harde kaft met marmeren look en roségouden, glanzende  letters geeft een luxe uitstraling. Het geeft je goede handvatten om je verschillende doelen in kaart te kunnen zetten en bereiken. Daarnaast leer je wat je sterke en zwakke punten zijn. Niet alleen op het gebied van je doelen verwezenlijken, maar ook met het vaststellen van je prioriteiten en to-do’s.

chick-story-review-1

Zeker als je chaotisch bent of het fijn vindt om alles op een rijtje te zetten, dan ga je veel aan deze planner hebben. Natuurlijk ook, omdat je ruimte hebt om je wekelijkse focus en uitgebreide review op te schrijven. Zo word je dus per week uitgedaagd om na te denken of je nog op de goede weg bent. Je schiet niet meteen de weken en maanden door, maar het geeft je ruimte om stil te staan. Daarbij is het, zeker in deze tijd, belangrijk om te kijken of je genoeg me-time ingepland hebt en of je jezelf toch niet voorbij loopt. Daar helpt het sportschema bij en de kolom waarin je je humeur en energie op moet schrijven.

Het enige wat ik misschien mis in deze planner is een pagina, waarbij je terug kijkt over het hele jaar. Alleen is het op dat punt misschien gewoon de bedoeling dat je de 2021 planner gaat kopen ;). Of deze chick story alleen geschikt is voor vrouwen? Nee dat vind ik eigenlijk niet. Als je de naam verandert in ‘man story’ en hier en daar de wat sierlijke fonts verandert in wat stoerders, dan is dit ook een prima planner voor mannen.

De Chick Story kost € 39,99 en is verkrijgbaar op chickstory.com. Daar vind je ook de pen voor € 5,99. Met de kortingscode PLANNER krijg je t/m 8 december € 4,00 korting op de planner. Je kunt de planner ook op bol.com bestellen voor € 42,99.

Chick Story: Dromen, Plannen, Doen.

Volg jij me al op InstagramFacebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer. 

6 reacties

Monique 5 december 2019 - 21:27

Ik heb ze besteld als kerstcadeau voor mijn dochter en mezelf.

Reply
Daphne - verdraaid mooi 5 december 2019 - 23:24

Wat leuk! Alvast veel plezier en succes met plannen!

Reply
Sherry 6 december 2019 - 00:37

Het klinkt erg goed. Ik ben erg benieuwd naar deze life saver.

Reply
FabulousHeidi 6 december 2019 - 07:53

Dit klinkt echt als een superplanner! Fijn en goed omschreven ook in je review. Ik denk dat ik ‘m maar ga bestellen 😀

Reply
Tara 6 december 2019 - 22:57

En toevallig echt net met een bullet journal beginnen maar mocht ik dat nou toch niks vinden dan koop ik deze misschien wel

Reply
riek muijen 16 december 2019 - 20:57

Als je veel op schrijft dan is dit wel een hele mooie agenda.

Reply

Plaats een reactie