CHI G2 stijltang review

door Daphne - verdraaid mooi
CHI-G2-stijltang-review-9

Nadat ik mijn haar gewassen heb en mijn haar droog is, gebruik ik altijd een stijltang. Lokken die geen kant op willen dan wat jij zou willen, worden in toom gehouden met deze handige stylingtool. En haar zonder model wordt omgetoverd tot een leuke coupe. Ik gebruik zelf al jaren dezelfde stijltang (al dezelfde vanaf de middelbare school!) en merk dat de platen echt versleten zijn. Dat is natuurlijk slecht voor mijn haar en daarom werd het hoog tijd voor een nieuwe! Ik ga in dit artikel de CHI G2 stijltang reviewen. Natuurlijk laat ik je direct zien hoe mijn lokken er na gebruik van deze tool uitzien.
CHI-G2-stijltang-review-8De CHI G2 stijltang is speciaal ontwikkeld om geen concessies te doen op haartypes en is perfect geschikt voor alle haartypes, zonder het te beschadigen.

CHI-G2-stijltang-review-1

De hitteplaten zijn keramisch met een titanium afwerking. Dit zorgt voor een hele lange levensduur. De platen zijn afgerond en dat zorgt ervoor dat je met deze stijltang ook krullen kunt maken. De platen zijn 25 mm breed.

CHI-G2-stijltang-review-7

De stijltang heeft een erg lang kabel van maar liefst drie meter. Daarbij roteert de kabel mee en is daarom erg wendbaar. Wat ik zelf ook prettig vind is dat er een band aan zit, waarmee je de snoeren bij elkaar houdt met klittenband. Dat houdt het lekker opgeruimd!CHI-G2-stijltang-review-3

De temperatuur van de stijltang is in te stellen in stappen van vijf graden vanaf 80 graden tot 220 graden. Je kunt dus zelf bepalen hoe warm jij de stijltang wilt zetten. De stijltang laat je tijdens het opwarmen zien hoeveel graden de platen op dat moment zijn. Ook kun je kiezen tussen drie van tevoren ingestelde temperaturen, afgesteld per haartype.

CHI-G2-stijltang-review-4

De eerste van tevoren ingestelde temperatuur is 180 graden. Die is geschikt voor fijn en dun haar. De display kenmerkt zich door de blauwe kleur bij deze temperatuurzone.

CHI-G2-stijltang-review-5

De tweede temperatuurinstelling is 200 graden en is perfect voor normaal haar. Het LCD display wordt bij deze temperatuur groen.

CHI-G2-stijltang-review-6De derde en tevens laatste van tevoren ingestelde temperatuur is 220 graden. Deze stand is perfect voor mensen met dik haar en kenmerkt zich door de rode kleur op het scherm.

Door de temperatuurfunctie is de stijltang heel gebruiksvriendelijk en zal je haar niet beschadigen door een te warme temperatuur. Voor mij is de tweede stand perfect. 
CHI-G2-stijltang-review-2

Met de stand-by knop druk je de stijltang aan en uit. Met de M-knop kun je wisselen tussen de drie vooraf ingestelde standen en met de plus en min knop kun je de temperatuur instellen.

CHI-G2-stijltang-review

Bij de stijltang ontving ik een gratis thermo matje. Ideaal, omdat deze hittebestendig is én natuurlijk perfect om je stijltang mee te vervoeren, want zo is hij mooi beschermd!

Looks & review CHI G2

De informatie die me overhaalde om voor deze stijltang te kiezen, is dat je er zowel je haar mee zou kunnen stijlen als krullen. Ik laat je diverse looks zien met en zonder krullen.

CHI-G2-stijltang-review-look

Bij de eerste look wilde ik wel krullen, maar niet dat hele stijve. Aan de onderkant zie je dus duidelijk krullen, maar de voorste lok heb ik wat nonchalanter en meer stijl gehouden. Ook heb ik afgewisseld met krullen die naar voren en naar achteren vallen.

CHI-G2-stijltang-review-look-1

De tweede look heeft duidelijk wat meer stijve en nette krullen dan look 1. Ook hier heb ik afgewisseld met de lokken te krullen naar voren en naar achteren. Ik heb bewust niet vanaf de haaraanzet gekruld, omdat ik het zelf mooi vind om de lengte van mijn haar te behouden.

CHI-G2-stijltang-review-look-2

Ik ben dol op een clipje in mijn haar, omdat ik dan wel het losse effect behoud, maar geen haren in mijn gezicht heb. Bij look drie heb ik de krullen van look twee wat uitgeborsteld en vastgezet met een klein clipje. Hier zijn de krullen ook wat nonchalanter en neigt het meer naar slag in het haar dan echte krullen.

Ik heb een losse krultang, maar gebruik het nooit aangezien het zoveel meer tijd kost om mijn haar te krullen dan te stijlen. Met deze stijltang doe ik er verrassend genoeg even lang over om het te stijlen of te krullen. Het werkt zo onwijs snel! Je pakt een pluk, plaatst het dicht bij de haaraanzet, je draait je stijltang en laat het door het haar naar beneden glijden. En daar is het haar al omgetoverd naar een mooie krul! De snelheid waarmee jij door het haar gaat, bepaalt de krul. Ook de dikte van de pluk draagt hieraan bij. Je kunt er dus letterlijk alle kanten mee op!

louis-widmer-getinte-dagverzorging-look-1.2-review

Bij de vierde look hierboven heb ik mijn haar gestijld, zoals ik al jaren doe. Ik stijl mijn haar naar beneden en stijl de onderste pluk haar naar binnen. Zo heb je stijl haar, maar niet dat het sluik langs mijn gezicht hangt.

De stijltang is binnen maar liefst 40 seconden warm op de warmste stand. Dat vind ik onwijs snel en makkelijk! Ook als je minder tijd hebt, is je stijltang snel ready! Ook hoef je niet bang te zijn als je de stijltang per ongeluk aan hebt laten staan, want binnen 60 minuten schakelt het apparaat uit zichzelf uit.

De stijltang heeft een mooi, strak design en ligt lekker in de hand. Mijn haar voelt na het stijlen heerlijk zacht, ziet er gezond uit en heeft een prachtige glans. De oude stijltang kan duidelijk de prullenbak in, want deze stijltang is echt super goed!

De CHI G2 stijltang is verkrijgbaar bij Haarshop voor € 109,00.

CHI 44 Iron Guard review

Ondanks dat de stijltang in te stellen is per haartype is het belangrijk om je haar van tevoren te beschermen tegen hitte. De CHI 44 Iron Guard Thermal Protection Spray is een krachtige en verzorgende spray die het haar beschermt tegen hitte van stylingtools, zoals de stijltang of föhn.

CHI-44-IRON-GUARD-review

De spray dringt tot diep in het haar door en beschermt het haar van binnenuit tegen uitdroging en beschadiging. Het legt een beschermende laag over het haar heen.

CHI-44-IRON-GUARD-review-1

De spray is krachtig, werkt makkelijk en geeft een goede nevel. Ik vind het fijn dat deze spray vrij van SLS en parabenen is. Daarbij geeft het mijn haar een hele mooie glans en maakt het mijn haar zacht. Het verzwaart mijn haar niet, maakt het niet vet en niet stroef. Ook niet als ik de spray gebruik op droog haar.  Verder ruikt de spray ook nog eens heerlijk!

De CHI 44 Iron Guard is verkrijgbaar bij haarshop.nl in twee formaten, namelijk 59 ml voor € 6,19 en  250 ml voor € 15,99.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

2 reacties

Tessa 5 augustus 2019 - 14:09

Wat een geweldige en veelzijdige looks heb je gemaakt. Ik heb maar drie varianten: los, slordige knot of staartje

Reply
Lisa 14 juni 2021 - 17:29

Wat mooi! Bedankt voor de uitgebreide review

Reply

Plaats een reactie