Charlotte Tilbury Pillow Talk Push Up Lashes mascara review 

door Daphne - verdraaid mooi
charlotte tilbury pillow talk push up lashes mascara review

Ondanks dat de Charlotte Tilbury Pillow Talk Push Up Lashes mascara inmiddels al ruim drie jaar geleden gelanceerd is, bleef ik nieuwsgierig en stond het daarom nog steeds hoog op mijn lijstje om te testen. Onverwachts kreeg ik die kans ook toen de mascara afgelopen jaar in doosje 25 zat van de Bijenkorf adventskalender. Nu had ik geen excuus meer en kon ik het eindelijk proberen. Is de mascara het wachten waard of vergeet ik hem liever zo snel mogelijk? Je leest het hier in de Charlotte Tilbury Pillow Talk Push Up Lashes mascara review.

Deze mascara geeft je wimpers langhoudend volume, lengte en een gewichtloos 24 uur verticaal liftend effect. De formule is smudgeproof, waterproof, klontert niet en is intens zwart. Dat voegt onmiddellijk definitie en een intens effect aan je look. Verder heb je geen wimperkruller nodig. Hij is verkrijgbaar in een bruine en zwarte variant en ik laat je de laatstgenoemde zien. Beide tinten zijn afgestemd op de iconische Pillow Talk eyeliner.

charlotte tilbury pillow talk push up lashes mascara review innoverende borstel

De load, comb & lift technologie van de micro pro precision paddle borstel lift de wimpers als lucht en grijpt zelfs de kleinste wimperhaartjes. Gebruik eerst de platte zijde om de wimpers te bedekken met mascara en ze te liften. Zo creëer je direct maximale kleur en dekking. Gebruik dan de zijde met de haren om van de wortel tot de punt wimpers door te kammen voor een onmiddellijk push-up effect en volle, gesepareerde wimpers.

charlotte tilbury pillow talk push up lashes mascara beloftes ervaring review

Uit onderzoek vanuit Charlotte Tilbury onder 31 mensen gedurende 14 dagen, zijn de volgende resultaten gekomen:

  • 96% is het ermee eens dat de wimpers er vergroot en versterkt uitzien.
  • 96% is het ermee eens dat de mascara de wimpers zichtbaar verlengt.
  • 93% is het ermee eens dat de mascara de wimpers een volumineuze definitie geeft.

Actieve ingrediënten 

Op de afbeelding hieronder vind je de volledige ingrediëntenlijst, waarvan ik er nog een aantal zal toelichten die belangrijk zijn volgens Charlotte Tilbury.

charlotte tilbury pillow talk push up lashes mascara ingredienten review

  • Wimperliftende polymeren, afkomstig van de Lariksboom, helpt bij het creëren van het liftende effect.
  • Lichtgewicht carnaubawas, ook wel bekend als de ’queen of waves’, en microkristallijne was. Beide geven volume en textuur voor een valswimpereffect.
  • Kerestore, oftewel keratine 2.0, creëert een ijzersterk conditionerend effect op iedere haarvezel voor een volume effect.

Review Charlotte Tilbury Pillow Talk Push Up Lashes mascara

Phoe wat een tegenvaller… Het is meer push down in plaats van push up. Zo jammer! Het borsteltje vind ik namelijk onwijs fijn werken. Het omhult mijn wimpers gemakkelijk met mascara en separeert mijn wimpers goed. Let wel op dat je de juiste zijde van het borsteltje op het juiste moment gebruikt, want anders komt er wel snel teveel product op de wimpers en plakken ze aan elkaar. Alleen zodra ik de formule aanbreng, zakt de krul er binnen een paar tellen uit. 

charlotte tilbury pillow talk push up lashes mascara resultaat ervaring review

Ik heb de mascara op diverse manieren geprobeerd aan te brengen, maar de mooie krul van de wimperkruller is er snel uit. Zelf verwarm ik de wimperkruller altijd met een föhn voor ik mijn wimpers krul, zodat de krul er normaliter mooi in blijft. Natuurlijk laat ik mijn wimpers eerst afkoelen voor ik de mascara aanbreng. Voor de lookfoto heb ik tussendoor mijn wimpers (met al een laagje mascara) opnieuw gekruld met een wimperkruller om ze nog een klein beetje te  kunnen liften. Ik gok dat er toch teveel product mee komt bij het aanbrengen en het daarom zo uitzakt. Of de formule matcht gewoon niet met mijn wimpers; dat kan natuurlijk ook.

Heb jij al ervaring met deze mascara? 

Je shopt de Charlotte Tilbury Pillow Talk Push Up Lashes mascara bij de Bijenkorf voor € 30,00 | 10 ml.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie