Charlotte Tilbury Charlotte’s Beautiful Skin Foundation review

door Daphne - verdraaid mooi
charlotte tilbury beautiful skin foundation review swatch

Ik snuffel online al maanden door de Charlotte Tilbury make-up items, omdat ik heel graag kennis wilde maken met het merk. Alleen had ik keuzestress… Toen ik me ging focussen op puur de foundations miste ik eigenlijk een variant die wel wat dekking gaf, maar ook nog een natuurlijke glow zou geven. Toevallig kwam het merk eind december met een nieuwe foundation die aan al mijn eisen voldeed! Yaay! Of het ook echt een match is voor me, heb ik natuurlijk getest voor je! Daarom lees je hier de Charlotte Tilbury Charlotte’s Beautiful Skin Foundation review. Bekijk je liever de review video? Die heb ik ook voor je opgenomen!

De foundation is verkrijgbaar in 30 tinten en ik laat je hier tint 1 Neutral zien. Dat is de lichtste neutrale tint. Met deze foundation creëer je een medium coverage met een natuurlijke glowy finish die tot 16 uur blijft zitten.

charlotte tilbury charlotte's beautiful skin foundation swatch 1 neutral

Charlotte Tilbury: “Mijn nieuwe Beautiful Skin Foundation geeft iedereen een huid die er mooi, gehydrateerd, egaal en helder uitziet!” Het geeft de huid een gezond uitziende gloed en is gedurende vier weken op 33 mensen getest. Daar zijn de volgende resultaten uitgekomen: de huid ziet er 181% voller en gladder, 166% meer gehydrateerd en 285% stralender uit. Verder is 90% van de gebruikers erover eens dat het product het uiterlijk van de huid bij elk gebruik verbetert. 

charlotte tilbury charlotte's beautiful skin foundation review swatch

Wil je voor een no-make-up-look gaan, breng dan de foundation puur aan op de zones die wat meer dekking nodig hebben en laat de rest vrij van foundation. Dankzij het pompje kun je de foundation zowel makkelijk doseren als hygiënisch gebruiken. 

Ingrediënten uitgeplozen 

Op onderstaande afbeelding vind je de volledige ingrediëntenlijst, waarvan ik een paar actieve ingrediënten toelicht.

charlotte tilbury charlotte's beautiful skin foundation ingredienten review

  • Bix’Activ (inci: Maltodextrin) helpt de (olie-achtige) glans en poriën zichtbaar te verminderen. 
  • Hyaluronzuur (inci: Sodium Hyaluronate) revitaliseert de buitenste, zichtbare lagen van de huid en is intens vochtinbrengend. 
  • Rozencomplex (inci: Rosa Damascena (Rose) Flower Oil en Rosa Damascena (Rose) Flower Water) richt zich op alle tekenen van stress in de huid, verheldert de huid en laat het er gladder, gehydrateerd en jeugdiger uitzien. 
  • Hyaluronsmooth (inci: Cassia Angustifolia Seed Polysaccharide) richt zich op de ongelijke textuur, droogheid en dofheid. Het houdt vocht vast en zorgt voor een volle, gladde en egale teint.
  • Kokosnootextract (inci: Cocos Nucifera (Coconut) Fruit Extract) verbetert het vermogen van de huid om water vast te houden en helpt de huidbarrière te versterken. 

Naast deze ingrediënten bevat het product onder meer verschillende soorten dimenthicone (siliconen). Verder in de review vertel ik je of ik dat ook daadwerkelijk merk.

Look & review Charlotte Tilbury Charlotte’s Beautiful Skin Foundation

Hieronder vind je twee foto’s. Op de linkse foto heb ik geen foundation aangebracht en op de tweede foto wel. Kleine disclaimer: op beide foto’s heb ik wel mijn reguliere concealer aangebracht onder mijn ogen. Ik bracht de foundation aan met mijn handen, maar je kunt natuurlijk zelf altijd een kwast of beautyspons gebruiken. Op die manier kun je de dekking nog intenser maken.

charlotte tilbury charlotte's beautiful skin foundation swatch 1 neutral review before after

De romige textuur is echt perfect! Het smeert gemakkelijk uit zonder dat het te dun of waterig is of dat je het idee krijgt dat je een flinke laag op je gezicht smeert. Daarbij vlekt het niet en spreidt het fijn en egaal uit. En de finish? Precies goed! De foundation heeft een medium dekking waarbij de roodheden van mijn neus en kin worden vervaagd, maar waarbij je huid er nog natuurlijk uitziet. Daar draagt de prachtige, natuurlijke glowy finish natuurlijk aan bij. Je merkt trouwens totaal niet dat er siliconen in de foundation zitten. Zowel tijdens als na het aanbrengen. Het is gewoon net of je een fijne, hydraterende crème aangebracht hebt. 

charlotte tilbury charlotte's beautiful skin foundation swatch 1 neutral review result

Op bovenstaande afbeelding heb ik de look afgemaakt met de Deborah Milano 24Ore bronzer, TheBalm Hot Mama blush en TheBalm Mary-Lou Manizer highlighter. Voor het aanbrengen van de poeders heb ik geen setting powder gebruikt, omdat ik het zelf juist wel fijn vind om dat crèmige gevoel te behouden. Gelukkig werkt dat prima bij de Beautiful Skin Foundation en vlekken de poeders niet. Of het echt 16 uur blijft zitten, durf ik niet te zeggen, maar dat het een longlasting formule is, klopt! Zelfs rond mijn neus blijft de foundation (ook zonder af te poederen!) verrassend goed zitten. 

Houd je van een medium finish met een natuurlijke look? Dan moet je deze foundation proberen! Echt mijn nieuwe favoriet!

De Charlotte Tilbury Charlotte’s Beautiful Skin Foundation shop je op debijenkorf.nl voor € 40,00. Deze foundation heeft het Leaping Bunny keurmerk. Dus het is op geen enkele manier op dieren getest. 

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

3 reacties

bychristiana 25 januari 2022 - 10:44

Erg mooi, maar jij hebt dan ook al een heel mooie huid van jezelf. Ik ben bang dat de dekking voor mij net wat te licht is, omdat ik best wat last van roodheid in mijn gezicht heb. Een goede concealer doet dan ook wel wonderen.

Reply
Deb 25 januari 2022 - 20:06

Heb je video bekeken, super leuk gedaan en goed uitgelegd ook. Lijkt me een mooie foundation. Staat mooi én natuurlijk, fijn dat ie ook nog eens hydrateert. Ik gebruik zelf geen foundation, maar zou deze bijna gaan halen omdat ik heel nieuwsgierig ben geworden hoe het me zou staan 😂. Ik heb laatst een setje gewonnen met miniaturen uit de Pillow Talk collectie van Charlotte Tilbury (ben zelf nog niet bekend met het merk), die ga ik binnenkort ff uitproberen. Ps. De Bobbi Brown lipstick & gloss die je gebruikt staan je trouwens ook erg mooi!

Reply
Tessa 26 januari 2022 - 14:27

Zo te lezen is dit echt een foundation voor mij!

Reply

Plaats een reactie