Chanel Rouge Coco Rouge Intimiste review

door Daphne - verdraaid mooi
Chanel-rouge-coco-rouge-intimiste-484-review-5

Rode tinten lipstick kan ik niet snel laten liggen. Zeker niet als de verpakking dan ook nog eens een en al luxe uitstraalt. Een nieuwe rode tint in mijn stash is de Chanel Rouge Coco 484 Rouge Intimiste. Tijd om de kleur van de liefde op mijn lippen te testen.

Chanel-rouge-coco-rouge-intimiste-484-review-7

Stiekem vind ik de lipstick alleen al mooi door het prachtige logo van Chanel, het karakteristieke kleurenpalet en stevig omhulsel van de lipstick. Dat Chanel ook als naam gegraveerd staat in de lipstick zelf, maakt voor mij het plaatje af. De lipstick heeft een eenvoudige kliksluiting.

Swatch

Chanel-rouge-coco-rouge-intimiste-484-review-swatch-1

De linker swatch is slechts één veeg. Bij de rechter swatch ben ik een paar keer met de lipstick over dezelfde plek gegaan. In eerste instantie is de lipstick dus iets transparant, maar het is ook goed in kleur op te bouwen. De kleur voelt op mijn arm in ieder geval als heel zacht en glad aan.

Look & review Chanel Rouge Coco Rouge Intimiste

Volgens Chanel krijg je met Chanel Rouge Coco 484 Rouge Intimiste lipstick een natuurlijk, hoogglanzend effect op de lippen. Door verschillende bestanddelen in de lipstick zou deze de lippen beschermen, gladder maken en maar liefst acht uur lang hydrateren. Acht uur lang hydrateren is natuurlijk wat anders, dan acht uur op de lippen zichtbaar blijven, dus ik ga de test doen!

Hieronder vind je twee foto’s. Op foto één is de lipstick net aangebracht. Foto twee is drie uur later gemaakt.

Chanel-rouge-coco-rouge-intimiste-484-review-look-5 Chanel-rouge-coco-rouge-intimiste-484-review-look-6

De voor en na foto’s laten duidelijk zien dat de lipstick niet lang blijft zitten en snel slijt.

De lipstick voelt intens zacht aan en glijdt bij het aanbrengen heel makkelijk over je lippen heen. Het laat direct een intens glanzende kleur achter. Ook op de lippen is de lipstick op te bouwen. Wil je een full-coverage dekking, dan moet je een paar keer met de lipstick over dezelfde plek heen gaan. Ik heb het gevoel alsof ik vaseline op mijn lippen aangebracht heb.

Chanel-rouge-coco-rouge-intimiste-484-review-look-4

Door de intense romigheid van de lipstick, sta ik er niet van te kijken dat de lipstick snel slijt. Na slechts drie uur is de lipstick verdwenen. Ik kan na die tijd ook niet zeggen dat mijn lippen nog gehydrateerd aanvoelen. Ik snak weer naar een likje verf op de lippen.

De lipstick voelt prettig aan en de kleur is mooi. Alleen de houdbaarheid vind ik minimaal voor de prijs die er tegenover staat. Als de lipstick goedkoper zou zijn, zou ik je de lipstick zeker aanraden. Nu raad ik hem je, omwille van de prijs, af. Ben je toch nieuwsgierig geworden en wil je de lipstick graag zelf proberen. Houd dan de acties van Douglas in de gaten. Ze hebben vaak kortingscodes en kortingsacties!

De Chanel Rouge Coco 484 Rouge Intimiste lipstick is onder andere te koop bij Douglas voor € 37,75.

Volg jij me al op InstagramFacebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer. 

Chanel-rouge-coco-rouge-intimiste-484-review-8

13 reacties

Lodi 14 februari 2019 - 08:00

Dit is een kleur die Chanel waardig is. Prachtig en de verpakking, super! Helemaal terecht is jouw opmerking, dat wanneer de lipstick langer zou blijven zitten het een prima koop zou zijn, maar je het nu niet meteen aan zal raden, ook qua prijs. Fijn dat je er een foto bij hebt gezet, want nu zie ik heel duidelijk dat de kleur niet lang blijft zitten. Een fijn review.

Reply
Nicole Orriëns 14 februari 2019 - 09:08

Het is een opvallende kleur. Zelf vind ik hem iets ’te’ hard, maar het een mooie tint. Jammer dat hij slecht blijft zitten.

Reply
Tessa 14 februari 2019 - 10:32

Mooi kleur. Ik ben zelf ook dol op rode lipstick. Zonde dat de lipstick al na 3 uur bijgewerkt moet worden. Bij zo’n dure lipstick mag je wel meer van verwachten. Het is me opgevallen dat het vaker voorkomt bij high end merken dat de verpakking mooier en beter is dan het product zelf.

Reply
Nicky 14 februari 2019 - 12:57

Wat een prachtige kleur die jou heel mooi staat. Heel jammer dat het al na een paar uurtje bijgewerkt moet worden, voor zo’n prijs verwacht je toch wel wat meer…

Reply
Deb 14 februari 2019 - 14:13

Hele mooie kleur, viel me al op in je vorige artikel waarin je deze lipstick volgens mij ook droeg. De houdbaarheid had inderdaad wel wat beter gemogen voor de prijs, maar het is wel een hele mooie kleur die je ook prachtig staat.

Reply
Daphne - verdraaid mooi 20 februari 2019 - 17:11

Ja dat klopt! Ik draag deze lipstick graag als ik niet een hele dag weg moet.

Reply
Girls-Things 14 februari 2019 - 19:54

Dat is een hele mooie rode kleur. Staat je prachtig!

Reply
Dhini 15 februari 2019 - 11:13

Hele mooie rode kleur. Love rode kleur. Rode kleur staat goed bij jou

Reply
Laura 15 februari 2019 - 22:16

Wow. Voor mij iets te rood

Reply
Custodia Chineva 16 februari 2019 - 01:05

Waauuu wat een mooie kleur, hij staat je heel mooie love it xx

Reply
Janet 17 februari 2019 - 10:04

Wat een mooie kleur zeg, heel mooi. Dat vind ik inderdaad altijd zo jammer dat de lipstick nooit lang blijft zitten.

Reply
Xarifa 17 februari 2019 - 20:36

Wat jammer voor deze prijs dat de lippenstift zo kort blijft zitten. Van Chanel zou ik toch iets meer verwacht hebben als ik zo eerlijk mag zijn.

Reply
Evelien 20 februari 2019 - 21:54

Wat staat deze kleur jou ontzettend mooi!! ♥ Wel jammer dat hij niet lang blijft zitten. Zeker met rode lipstick is dat een bummer, want die werk je niet even snel zonder spiegel bij 😛

Reply

Plaats een reactie