CATRICE True Skin Hydrating Foundation review

door Daphne - verdraaid mooi
catrice true skin hydrating foundation review-1

Een paar maanden geleden kon ik naar de DM in Duitsland, een soort Duitse Kruidvat. Waar we in Nederland nog even moesten wachten op de nieuwste CATRICE collectie, lag de collectie daar al in de winkels. Ik heb gelijk veel producten ingeslagen, waaronder de nieuwe foundation. De review heeft lang op zich gewacht, maar ik heb het langdurig getest en daarom lees je hier de CATRICE True Skin Hydrating Foundation review in de kleur 004 Neutral Porcelain.

catrice true skin hydrating foundation review

Volgens CATRICE is deze foundation het ultieme beautygeheim voor een natuurlijke en egale huid. De dekking is medium en kun je opbouwen tot een hoge dekking, die kleine imperfecties en roodheden laat verdwijnen. Tegelijkertijd voelt de matte textuur vederlicht aan op de huid. Verder is de formule vegan en verrijkt met hyaluronzuur ene watermeloenzaadolie voor een intensieve hydratatie.

catrice true skin hydrating foundation review-2

In de winkels kun je slechts kiezen uit zes vrij lichte en medium tinten, maar online heb je maar liefst keuze uit 21 tinten. Ik koos voor de één na lichtste tint. De flacon is van glas en heeft een pompflacon. Daarom voelt het stevig en kwalitatief goed aan en kun je de foundation ook goed doseren.

catrice true skin hydrating foundation swatch 004 neutral porcelain review-2

Hierboven zie je de swatch van de tint 004 Neutral Porcelain. Dit is een lichte tint met een neutrale ondertoon. Hoe de foundation er op mijn gezicht uitziet, zie je op de afbeeldingen hieronder.

Look & review CATRICE True Skin Hydrating Foundation

Hieronder zie je twee foto’s. Op de linkse foto heb ik geen foundation aangebracht en op de tweede foto wel. Kleine disclaimer: op beide foto’s heb ik wel mijn reguliere concealer aangebracht onder mijn ogen. Ik bracht de foundation aan met mijn handen, maar je kunt natuurlijk zelf altijd een kwast of beautyspons gebruiken. Op die manier kun je de dekking nog intenser maken.

Ik grijp niet zo snel naar een foundation met een matte textuur, maar omdat CATRICE ook een intensieve hydratatie belooft, werd mijn nieuwsgierigheid gewekt. Het verbaast me hoe vloeibaar de foundation is, waardoor je niet het gevoel hebt dat je een dikke laag aanbrengt op je huid. Daarbij voelt het niet droog aan op de huid en is de finish toch volledig mat zonder cake effect. Let er wel op dat je snel werkt met deze foundation, want ondanks de vloeibare textuur wordt het wel snel vol op de huid zodra je het uitsmeert. Dat zorgt denk ik ook voor die goede dekking. Ik heb van mezelf een vrij egale huid, maar het meeste effect zie je rondom mijn neus en op mijn kin. Echt een topper!

catrice true skin hydrating foundation swatch 004 neutral porcelain review-1

De CATRICE True Skin Hydrating Foundation kost € 6,99 en is verkrijgbaar bij Kruidvat en Boozyshop.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

3 reacties

theNextG1rl 8 maart 2021 - 21:15

Je hebt een betere kleur gekozen dan ik, haha! Ik vind deze ook heel fijn in gebruik, heb ook de concealer!

Reply
Rachel Kromdijk 8 maart 2021 - 21:37

Wauw een mooi resultaat en een prachtige prijs!

Reply
Natascha 9 maart 2021 - 10:21

Ik vind hem ook super fijn! Alleen heb ik een verkeerde kleur gekozen 🙁 Vind het zo lastig nu zonder testers, maar als ik iets bruiner ben kan ik hem wel alsnog uit de kast halen 😉

Reply

Plaats een reactie