CATRICE teint make-up review | filter fluid, contour & bronzer

door Daphne - verdraaid mooi
CATRICE teint make-up review

Ik heb echt de smaak te pakken als het gaat om creamy gezichtsproducten. Het oogt natuurlijker en in combinatie met een poeder nadien kun je echt ontzettend lang genieten van een frisse look. Dus toen ik zag dat CATRICE voor dit najaar een cream bronzer had gelanceerd, wist ik: die moét ik hebben! Daarnaast was ik enorm nieuwsgierig naar de hele bekende Charlotte Tilbury Flawless Filter dupe én de creamy contour & glow stick. Alle drie heb ik voor je getest en in dit artikel lees je er alles over mét swatches. Ben je benieuwd? Scroll dan snel verder voor de CATRICE make-up review met de Soft Glam Filter Fluid, Magic Shaper Contour & Glow Stick en de Melted Sun Cream Bronzer.

CATRICE Soft Glam Filter Fluid | € 7,99 – 30 ml

CATRICE Soft Glam Filter Fluid review

Vind je de Flawless Filter van Charlotte Tilbury prachtig, maar een tikkeltje te prijzig? Dan heeft CATRICE de oplossing voor jou gevonden! Deze Soft Glam Filter Fluid werkt hetzelfde en hiermee kun je dan ook een ‘soft glam filter’ creëren voor een stralende teint. De formule is vrij van microplastics, alcohol, gluten, olie, parabenen en parfum en is zowel vegan als cruelty free. Wel is het verrijkt met onder meer vitamine E en squalaan dat je huid voedt en hydrateert.

Je kunt de fluid op zichzelf aanbrengen, als primer onder je make-up of als highlighter over je make-up. Om het effect zo goed mogelijk te kunnen laten zien, heb ik hem eerst op zichzelf aangebracht en zie je verder in de review het effect van de fluid als je hem aanbrengt onder een matterende foundation.

Swatch & review CATRICE Soft Glam Filter Fluid

CATRICE Soft Glam Filter Fluid swatch dupe charlotte tilbury flawless filter 020 light medium review

Ondanks dat de filter fluid een transparante dekking heeft, is het wel in drie tinten verkrijgbaar. Ik laat je de swatch van de middelste tint zien: 020 Light-Medium. Geblend is het effect inderdaad vrijwel transparant, maar vooral rond mijn neus zul je hieronder zien dat hij nét een tintje aan de donkere kant is voor mij. Kijk dus toch goed voor welke kleur je gaat.

CATRICE Soft Glam Filter Fluid swatch 020 light medium review

Op de gezichtsfoto heb ik de filter fluid aangebracht over mijn gehele gezicht. Hallo glow en hallo poriën… Waarom worden die op de foto voor je gevoel drie keer zo groot? Nou snap ik waarom filters zo populair zijn.😅 Ach ja, laten we het maar gewoon over het product zelf hebben, want die glow: die mag gezien worden! 

Het effect vind ik vooral in het echt heel erg mooi. Het brengt gemakkelijk aan dankzij de brede sponsapplicator, blendt gemakkelijk uit en je hebt heel weinig nodig voor een prachtig, stralend effect. Doordat ik zelf wél tientallen euro’s uitgegeven heb aan de Charlotte Tilbury Flawless Filter, had ik gehoopt dat ik zou kunnen zeggen dat er zoveel verschil in zit, maar helaas. De twee producten lijken bizar veel op elkaar, hebben dezelfde mooie glow die goed in de huid blendt en blijven allebei lang, goed zitten. Echt een fantastische dupe dus!

CATRICE Magic Shaper Contour & Glow Stick | € 5,49 – 9 ml

CATRICE Magic Shaper Contour & Glow Stick review

Dit is een contour en highlighter in één in een dubbelzijdig stickformaat. Dankzij de romige textuur kun je het pigment opbouwen en gemakkelijk blenden. Zo kun je het ook gemakkelijk meenemen voor onderweg. De formule is vrij van microplastics, alcohol, gluten, parabenen en parfum en is zowel vegan als cruelty free. 

CATRICE Magic Shaper Contour & Glow Stick swatch kleur 020 medium review

De stick is in drie tinten verkrijgbaar en ik laat je de swatch van de middelste tint zien: 020 Medium. 

Review CATRICE Magic Shaper Contour & Glow Stick

Voor ik de contour en glow aanbracht, heb ik eerst een matterende foundation aangebracht. Zo ziet mijn gezicht er egaler uit, blijft die glow alsnog dankzij de filter fluid, maar zijn de poriën weer meer naar de achtergrond verdwenen. Iets met een natuurlijke filter in een potje… 😉 Ik bracht de contour aan onder de jukbeenderen en onder de kaaklijn. De highlighter bracht ik boven de jukbeenderen aan, op het puntje van mijn neus en op de neusbrug.

CATRICE Magic Shaper Contour & Glow Stick swatch 020 medium review

Met zulke twee-zijden-sticks heb ik vaak een haat-liefde verhouding. Meestal matcht één van de twee tinten toch niet helemaal goed bij mijn eigen huid. Hier zit ik gelukkig wel goed. Ook als het gaat om de textuur van beide zijden. Zowel de contour- als highlighter stick heeft een heel goed pigment, is romig en kun je heel gemakkelijk in de huid blenden. Dat heb ik zelf trouwens gedaan met een ronde buffer kwast. Je gaat heel gemakkelijk van ‘iets naar niets’; precies zoals je hoopt bij contouren. Dit is een blijvertje! 

CATRICE Melted Sun Cream Bronzer | € 4,99 – 9 g

CATRICE Melted Sun Cream Bronzer review

Deze bronzer geeft de teint een sunkissed look. Dankzij de zachte, romige textuur met een opbouwbare dekking, kun je de bronzer gemakkelijk aanbrengen en blenden, smelt de formule als het ware in de huid en creëer je zo een matte en gladde finish. De formule is vrij van microplastics, alcohol, parabenen, olie en parfum en is vegan en cruelty free. 

CATRICE Melted Sun Cream Bronzer swatch geblend 020 beach babe review

De bronzer is in twee tinten verkrijgbaar en ik laat je hier de swatch van de lichtste tint zien: 020 Beach Babe. Tijdens het swatchen voelde ik het al gelijk: deze textuur is fijn!

Review CATRICE Melted Sun Cream Bronzer 

Met de bronzer breng ik wat meer kleur en definitie terug in mijn gezicht door het aan te brengen op het voorhoofd bij de haargrens en op de wangen.

CATRICE Melted Sun Cream Bronzer swatch 020 beach babe review

Dit is precies wat ik van een bronzer verwacht! Zelf ben ik erg fan van de Milk bronzer en de hele bekende NARS creamy bronzer, maar net als de Filter Fluid doet ook dit product van CATRICE er niet aan onder. Wél een flink prijsverschil, maar je levert niet in op de kwaliteit. Het is zo’n onwijs fijne formule die je bij wijze van spreke nog met gemak met je ogen dicht kunt blenden. Daarbij werkt het ook goed in combinatie met de twee producten die ik je eerder in deze review heb laten zien. Eigenlijk had ik ze begin de zomer al willen hebben, omdat ze perfect zijn voor een prachtige sunkissed no-make-up make-up look. Maar ach… Dan kunnen we gewoon in het najaar nog genieten van een zomerse look.

Je shopt CATRICE bij Kruidvat en boozyshop.nl. Lees ook de andere CATRICE reviews.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie