CATRICE skincare review | vitamin C | niacinamide

door Daphne - verdraaid mooi
catrice skincare review serum power shots

CATRICE focust zich met haar generation ingredients producten op actieve ingrediënten die bijzonder geschikt zijn voor je huid. Aangezien ik meer en meer een skincare junkie ben, werd ik heel nieuwsgierig naar wat nieuwe items van het merk. Ik review daarom twee CATRICE skincare producten: de Glow Vit C Power Shots en het Hydro Supercharged Serum. Benieuwd? Scroll dan snel verder!

CATRICE Glow Vit C Power Shots | € 6,99 – 5x 1,8 ml

Dit is een 5-dagen ampullen behandeling die je huid een stralende, frisse en gezond uitziende glow geeft. Het geeft je huid echt even een boost. Volgens CATRICE kun je het serum ook twee tot drie keer per week gebruiken als je de behandeling wilt spreiden.

catrice glow vit c power shots review

Ingrediënten uitgeplozen

Op de afbeelding hieronder vind je de volledige ingrediëntenlijst en ik licht ze allemaal toe. Het bevat onder meer 12% hooggeconcentreerde, gestabiliseerde vitamine C, huidverzachtende panthenol en hydraterende hyaluronzuur. Dat is een unieke combinatie met een huidverfraaiend en verjongend effect. Het bevat geen alcohol, gluten, microplastics, olie, parabenen en parfum.

catrice glow vit c power shots review textuur ingredienten

 1. Aqua
 2. 3-O-Ethyl Ascorbic Acid, oftewel vitamine C, biedt een krachtige bescherming tegen schadelijke factoren van buitenaf, zoals UV stralen en vervuiling. Daarnaast vernieuwt het de huidoppervlak en zorgt het voor een frisser en jonger uitziende huid. Ook wordt de huid verheldert en dat is perfect voor mensen met bijvoorbeeld pigmentvlekjes. 
 3. Disodium Phosphate stabiliseert de pH-waarde.
 4. Citric Acid, oftewel citroenzuur, regelt de pH-waarde in het product.
 5. Panthenol, oftewel vitamine B5, zorgt ervoor dat de huid beter vocht vast kan houden en werkt huidverzachtend. Zo verbetert het de beschermlaag en elasticiteit van de huid.
 6. Sodium Hyaluronate, oftewel hyaluronzuur, hydrateert de huid onwijs. Hierdoor zullen rimpels en fijne lijntjes minder zichtbaar worden. Daarnaast helpt het bij de stevigheid van de beschermlaag van de huid en geeft het de huid een gezonde glow.
 7. Xanthan Gum is een natuurlijke gelvormer, bindmiddel en stabilisator. 
 8. Ethylhexylglycerin houdt vocht vast, verzorgt en remt geurvormende bacteriën. 
 9. Sodium Sulfite  is een viscositeitsregelaar en vulstof. 
 10. Biosaccharide Gum-1 houdt de huid in goede conditie. 
 11. Pantolactone verzorgt en hydrateert de huid.
 12. Phenoxyethanol is een conserveermiddel en een bacteriedodende stof dat ontvettend werkt. 

Review CATRICE Glow Vit C Power Shots

Let op dat de ampul van glas is, dus ik zou een tissue rond de ampul wikkelen voor je hem breekt.

Net als sheet maskers vind ik deze treatment ampullen ook vrij moeilijk om te reviewen. Je moet namelijk in een vrij korte tijd bepalen wat het doet voor je huid. Als ik naar de ingrediënten kijk, word ik in ieder geval blij. Het maakt mijn huid direct na het aanbrengen intens zacht en wordt daarna wat meer sticky zodra het intrekt. Ik kan niet precies verklaren hoe, maar net na het aanbrengen voelt mijn huid ineens vrij warm aan, waardoor het automatisch een natuurlijke glow krijgt. Nadien wil ik nog wel graag een crème aanbrengen, omdat het niet erg hydraterend werkt. Je kunt trouwens makkelijk twee keer met één ampul doen. Het is namelijk vrij waterig en smeert dun uit.

CATRICE Hydro Supercharged Serum | € 5,99 – 30 ml

Dit serum geeft je een intense boost aan hydratatie tot wel 48 uur lang. Daarnaast heeft het een ontstekingsremmende werking en zorgt het voor minder pigmentvlekjes. Het voelt fijn licht en gewichtsloos aan op de huid. Je kunt het serum aanbrengen als onderdeel van je skincare routine voor je dag- of nachtcrème. 

catrice hydro supercharged serum review textuur ingredienten

Ingrediënten uitgeplozen

Hieronder vind je de volledige ingrediëntenlijst en ik licht ze allemaal toe. Het bevat onder meer 1% hyaluronzuur in drie moleculaire groottes en 5% niacinamide. Het bevat geen alcohol, gluten, microplastics, olie, parabenen en parfum.

 1. Aqua
 2. Propylene Glycol is een textuurversterker dat vochtverlies tegengaat.
 3. Niacinamide, oftewel vitamine B3, heeft een huidperfectionerend effect en laat de teint er gladder uitzien. Het helpt bij het verkleinen en verminderen van zichtbaar vergrote poriën en heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Daarnaast vermindert het roodheid, jeuk en zwelling en worden fijne lijntjes verzacht. Zo gaat de doffe huid weer stralen.
 4. Diglycerin hydrateert en werkt vochtinbrengend en vochtvasthoudend.
 5. Sodium Hyaluronate, oftewel hyaluronzuur, hydrateert de huid onwijs. Hierdoor zullen rimpels en fijne lijntjes minder zichtbaar worden. Daarnaast helpt het bij de stevigheid van de beschermlaag van de huid en geeft het de huid een gezonde glow.
 6. Saccharide Isomerate werkt waterbindend, verzachtend en hydraterend. Daarnaast kalmeert het de huidbarrière.
 7. Citric Acid, oftewel citroenzuur, regelt de pH-waarde in het product.
 8. Sodium Citrate stabiliseert de pH-waarde.
 9. Sodium Hydroxide stabiliseert de pH-waarde.
 10. Phenoxyethanol is een conserveermiddel en een bacteriedodende stof dat ontvettend werkt. 
 11. Sodium Benzoate is een conserveermiddel.

Review CATRICE Hydro Supercharged Serum

Ik dacht in eerste instantie dat ik dit serum al eens gehad had, maar qua looks lijkt hij sprekend op het CATRICE Hydro Plumping Serum. Die bevat 1,5% hyaluronzuur, terwijl dit serum 1% hyaluronzuur heeft. Dit serum richt zich natuurlijk ook meer op niacinamide en dat ingrediënt doet altijd veel goeds voor mijn huid. Veel ontstekingen op mijn huid heb ik gelukkig niet, maar een doffe huid soms wel. Je kunt de formule gemakkelijk doseren met het pipetje. 

catrice hydro supercharged serum review

Het is een geurloze, stroperige textuur die heel makkelijk verdeelt over de huid. Zodra het intrekt, wordt de formule wat sticky. Dat verdwijnt zodra het meer ingetrokken is of zodra je je crème aanbrengt. Let op dat je het goed laat intrekken voor je je foundation aanbrengt, want anders kan het wel gaan rullen. Dat gebeurt vaker met producten met een hogere dosering aan hyaluronzuur. Verder is het een prima serum dat je huid hydrateert en een mooie glow geeft. En dat weer voor een leuke prijs.

CATRICE shop je onder meer bij Kruidvat en Boozyshop. Het is vegan en cruelty free.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie