CATRICE review | 4 nieuwe oogproducten

door Daphne - verdraaid mooi
catrice review mascara eyeshadow palette kohl kajal stick

We hebben denk ik allemaal wel de basics in huis voor een neutrale ooglook. Al word je niet van elke basic blij en kan je look alsnog mislukt zijn. Ik ging aan de slag met vier, nieuwe basic items uit de CATRICE najaarsupdate en kijk of ik met die items een alledaagse look kan creëren. Scroll daarom snel verder voor de CATRICE review met de Boost Up Volume & Lash Boost mascara, Kohl Kajal Waterproof, Aloe Vera Eyeshadow Stick en de The Hot Mocca Eyeshadow Palette.

CATRICE Boost Up Volume & Lash Boost mascara | € 5,49

catrice boost up volume & lash boost mascara review

Dit is een versterkende volume mascara voor dikkere en langer uitziende wimpers in vier weken. Het versterkt namelijk de wimpers met het Widelash Lash Boost Complex van Sederma en zorgt voor langere wimpers dankzij de abrikozenpitolie. Dankzij het zachte Magic Boost-borsteltje creëer je direct volume. Of het de wimpers na vier weken verlengd, kan ik niet testen omdat ik standaard een wimperserum gebruik.

catrice boost up volume & lash boost mascara brush borstel review

Ingrediënten uitgeplozen

Op de afbeelding hieronder vind je de volledige ingrediëntenlijst, waarvan ik er een zal toelichten. Normaliter doe ik dat niet bij mascara’s, maar ik sta versteld van de hoeveelheid verzorgende ingrediënten in de formulering dat ik het je niet wilde onthouden. De formule is vrij van microplastics, parfum, alcohol, parabenen en is natuurlijk vegan en cruelty free. 

catrice boost up volume & lash boost mascara ingredienten review

Behalve abrikozenpitolie (15) is het verrijkt met panthenol (16), oftewel vitamine B5. Dat trekt vocht aan, verbetert de beschermlaag en de elasticiteit van de wimpers en heeft verzachtende eigenschappen. Paraffin (2), Glyceryl Stearate (3), Stearic Aci (5), Palmitic Acid (8) en Glycerin (11) werken onder meer verzachtend en verzorgend.

Review CATRICE Boost Up Volume & Lash Boost mascara

catrice boost up volume & lash boost mascara result effect review

Mijn wimpers doen de laatste tijd alles wat ik niet wil en dan met name het direct uit de krul gaan na het aanbrengen van een laagje mascara (ook zonder mascara trouwens). Dus echt te springen zat ik niet om een mascara te testen, maar ik ben positief verrast. Natuurlijk gaat de extreme krul van de wimperkruller er wel uit, maar het verzwaart de wimpers niet, separeert ze direct goed (ook na meerdere laagjes) en geeft een mooi, liftend effect. Op de foto zie je de krul er duidelijk nog in zitten. Ik heb daar twee laagjes aangebracht. Verder is het dunne, elastomeren borsteltje echt fijn in gebruik; ook voor de onderste wimpers.

CATRICE Kohl Kajal Waterproof | € 1,99

catrice kohl kajal waterproof review 010 check chic black

Dit oogpotlood is perfect voor expressieve oogmake-up stijlen die lang blijven zitten. De zachte punt en hooggepigmenteerde textuur zorgen voor een gemakkelijke applicatie en een kleurintensieve finish. Verder is het potlood gemaakt van FSC-gecertificeerd hout. 

De formule is verrijkt met verzorgende sheaboter en het antioxidant vitamine E, maar is het vrij van microplastics, parfum, alcohol en parabenen. Daarbij is het vegan en cruelty free. Op onderstaande afbeelding vind je de swatch van de tint 010 Check Chic Black, waarbij de bovenste swatch bestaat uit meerdere lagen en de onderste swatch één veeg is. 

catrice kohl kajal waterproof swatch 010 check chic black review

Op de foto, die je kunt vinden bij de mascara, kun je zien dat ik de kohl aangebracht heb op mijn waterlijn en tegen mijn bovenste wimperlijn aan. Daar heb ik het wel wat geblend met een penseel om geen harde, zwarte lijn te krijgen. 

Review CATRICE Kohl Kajal Waterproof

In eerste instantie voelde het aan als een simpel, hard potlood, waardoor ik er niet direct warm van liep. Alleen toen ik het ging gebruiken en het puntje wat zachter werd, kwam het pigment ook ineens tevoorschijn. Zelfs in de waterlijn had ik binnen een enkele veeg een goeie lijn. Ik ben echt positief verrast! Ik raad je daarom aan om het puntje bij het eerste gebruik even wat zachter te maken door een paar keer met het potlood op je hand te swatchen. Het is dus echt niet meer het ouderwetse, simpele oogpotloodje. Echt een aanrader! Je kunt de kohl shoppen in acht tinten, waaronder in het wit, grijs, olijf en bruin, dus ik ga zeker nog om de bruine tint.

CATRICE Aloe Vera Eyeshadow Stick | € 4,69 

catrice aloe vera eyeshadow stick review 010 golden toffee

Dit product is zo makkelijk te gebruiken als een oogpotlood, maar creëert expressieve oogmake-up looks als een oogschaduw. De formule heeft een hooggepigmenteerde textuur, is longlasting, smudgeproof en gemakkelijk te blenden. Daarbij is de formule verrijkt met aloë vera wat zorgt voor een extra verzorgend effect.

De eyeshadow stick is verkrijgbaar in vier tinten en ik laat je tint 010 Golden Toffee zien. Ook dit product is weer vrij van microplastics, parfum, alcohol en parabenen en is cruelty free en vegan. 

catrice aloe vera eyeshadow stick swatch 010 golden toffee review

Review CATRICE Aloe Vera Eyeshadow Stick

Ik vind het zo onwijs jammer, maar zo’n stick als deze werkt voor mij helaas niet. Ik breng, dankzij mijn intens donkere kringen, altijd een flinke laag concealer aan, die ik moet setten met een poeder om te voorkomen dat het in de lijntjes trekt. Zo’n creamy textuur er overheen aanbrengen, is gewoon niet mogelijk. Je krijgt vlekken en een hoop frustratie…😅 Zo jammer, want ik denk dat je op die manier wel lekker snel een leuke look creëert. 

CATRICE The Hot Mocca eyeshadow palette | € 5,99

catrice the hot mocca eyeshadow palette review

Dit oogschaduw palette bevat acht hooggepigmenteerde bruine en nude tinten met verschillende finishes. Ze hebben een verbeterde, zijdezachte textuur met een hoog kleurresultaat. Naast het palette dat ik je hier laat zien, kun je ook kiezen voor een palette met roze, nude of matte tinten. 

catrice the hot mocca eyeshadow palette review-1

De formule is vrij van alcohol, microplastics, olie, parabenen en parfum en is daarnaast vegan en cruelty free. Op onderstaande afbeelding vind je de swatches, die geen namen hebben. Daarom geef ik ze de cijfers 1 t/m 8 van links naar rechts en van boven naar onder.

catrice the hot mocca eyeshadow palette swatch review

Ik kan heel kort zijn: alle tinten swatchen allemaal even goed. Ze zijn allemaal even zacht en even gepigmenteerd; zowel de matte als de glanzende tinten. Ik had wel al gelijk wat losse poeder op het palette, dus dat gaf me gelijk het signaal om het penseel goed af te poederen bij het maken van een ooglook. Zolang de tinten goed werken, is dat voor mij geen afknapper.

Review CATRICE The Hot Mocca eyeshadow palette

catrice the hot mocca eyeshadow palette swatch review result

Je had al een sneak peek kunnen zien bij de look met de mascara, maar hier zie je hem nog even uitgebreid. Voor deze look heb ik alle tinten uit het palette gebruikt, die allemaal perfect in elkaar blenden. De tinten komen op mijn ogen wel iets koeler over dan bij de handswatch en zo zie je maar dat je nooit uit moet gaan van puur een handswatch. Zolang je de poeders goed aftikt, heb je praktisch geen last van fall-out en kun je deze look snel maken. Ik ben echt heel blij met de uiteindelijke look. Hij is neutraal, maar toch ietwat chiquer door de smokey oogschaduw, waarbij drie van de vier tinten goed voor mij werken. 

Je shopt CATRICE bij Kruidvat en Boozyshop. Lees ook andere CATRICE reviews.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

2 reacties

bychristiana 11 januari 2023 - 19:02

Prachtige look heb je gemaakt weer, dat kun jij altijd zo goed! Ik draag niet vaak oogschaduw, maar als ik het draag, dan pak ik er ook meestal dit soort tinten bij.

Reply
Kim 6 februari 2023 - 20:15

Hoi mij lukt dat niet so.mooi kan dsy niet goed ka je me.tips.geven

Reply

Plaats een reactie