CATRICE Professional Brow palette review

door Daphne - verdraaid mooi
catrice-professional-brow-palette-review

Een tijdje terug postte ik op mijn stories dat ik eindelijk de enorm bekende CATRICE eye brow set gekocht had. Het kitje met twee wenkbrauwtinten, een pincet en een borsteltje, dat heel bloggend Nederland al wel kent en gebruikt. Ik werd overspoeld door berichten van medebloggers en volgers dat dit palette fantastisch is en dat kan ik zelf nu ook beamen. Daarom vond ik het extra leuk toen ik in de lente en zomer update van 2020 zag dat CATRICE met een nieuw wenkbrauw palette komt in twee verschillende tinten. Daarom lees je hier de CATRICE Professional Brow palette review in de tint 010 light to medium.

catrice-professional-brow-palette-review-1

In het palette vind je drie pans met zes verschillende tinten, een pan met twee highlighters en een fixeerwax. De wax kun je gebruiken als primer om de poeder goed vast te houden of als top coat om je wenkies op zijn plaats te houden. Het is een licht palette met een magneetsluiting en een spiegel. Ten opzichte van het eerdere populaire palette vind je hier geen kwastje. Dat vind ik persoonlijk positief, omdat ik het vaak toch niet gebruik en je er alsnog voor betaalt.

catrice-professional-brow-palette-swatch-010-light-to-medium-review-1

Van links naar rechts: de twee highlighters, twee keer taupe, twee keer ash en twee keer soft brown. De highlighters hebben een subtiele, lichte glans. In de pan heeft de rechtste tint van Soft Brown ook een shimmer, maar dat zie je niet terug op de swatch van mijn arm. De wax is trouwens kleurloos.

Review CATRICE Professional Brow palette

Hieronder zie je twee foto’s. Op foto één heb ik geen product op mijn wenkbrauwen en op de tweede foto heb ik het product aangebracht.

Vanaf de binnenzijde ben ik begonnen met de twee tinten van Ash te mixen. Dan ben ik overgegaan naar de rechtertint van Soft Brown en richting de buitenzijde naar de wenkbrauwen toe heb ik die tint gemixt met de rechter tint van Taupe.

catrice-professional-brow-palette-review-3

De tinten zijn goed gepigmenteerd, hebben nauwelijks fall-out en zijn goed in elkaar te blenden. Heb je een kleur net wat te heftig aangezet? Dan kun je het ook mooi blenden met een spoolie. De kleur blijft goed zitten en de wax zorgt ervoor dat ook de haren de juiste kant op blijven staan.

Meerdere tinten in één palette heeft twee kanten. Aan de ene kant is de kans groot dat er één of meerdere tinten niet bij je passen. Aan de andere kant geeft het juist de mogelijkheid om je wenkies precies te steilen naar je look van de dag. Heb je een zwaardere ooglook? Dan mogen je wenkbrauwen meer opvallen, dan bij een look waar je puur wat mascara op hebt. Daarbij kun je met meerdere tinten een ombre effect creëren om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te krijgen. Verder heb je met meerdere tinten sneller een match voor in de winter én in de zomer. Je kunt ze natuurlijk ook mengen met elkaar om de gewenste tint te krijgen, net zoals ik gedaan heb. Wat mij betreft is dit palette een echte aanrader!

Het CATRICE Professional Brow palette is verkrijgbaar bij diverse drogisterijen met een CATRICE schap in twee tinten en kost € 6,99.

catrice-professional-brow-palette-review-2

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

5 reacties

Tessa 17 januari 2020 - 11:55

Mooi effect! Zelf ben ik dit set nu aan het testen. Voor mij is het lastig, omdat ik al volle wenkbrauwen heb en eigenlijk nooit een poeder gebruik

Reply
Yara 17 januari 2020 - 20:03

Ziet er mooi uit! Lijkt me erg handig al die verschillende tinten om een mooie natuurlijke wenkbrauw te creëren.

Reply
bychristiana 18 januari 2020 - 08:10

Dit lijkt me juist wel ideaal! Omdat je de kleuren ook zo goed kan blenden kun je altijd wel de perfecte kleur creëren.

Reply
Iris 18 januari 2020 - 09:27

Ik vind dit echt een topper! Alleen de wax heb ik niet zoveel mee maar echt een fijn product.

Reply
Mariska 19 januari 2020 - 13:07

Ik ben hier echt benieuwd naar, hij ligt klaar om te reviewen! 🙂

Reply

Plaats een reactie