CATRICE Poreless Perfection Mousse Foundation review

door Daphne - verdraaid mooi
catrice-poreless-perfection-mousse-foundation-review-2

Op hier en daar een paar roodheden na, heb ik een egale huid. Toch vind ik foundation een mooie stap in mijn make-up routine, omdat je met een volledig egaal gezicht de make-up producten net wat mooier tot zijn recht kan laten komen. Ik ga vandaag een nieuwe budgetproof foundation testen en daarom lees je hier de CATRICE Poreless Perfection Mousse Foundation review.

catrice-poreless-perfection-mousse-foundation-review-4

Dit is de eerste foundation in mijn stash, die verpakt zit in een tube. Eigenlijk is dat wel heel handig, omdat je met een pompje of pipetje nooit alle foundation uit de verpakking krijgt. Verder is het qua uiterlijk simpel, maar prima. Ik heb de foundation ontvangen in de kleur 010 Neutral Nude. Verder is het nog in één tint lichter en twee tinten donkerder verkrijgbaar.

catrice-poreless-perfection-mousse-foundation-review-3

De swatch ziet er véél te donker uit voor mijn huidteint! Laat je alleen niet afschrikken door de tint, want geblend valt de kleur veel lichter uit. Dat zul je ook zien op de foto’s met mijn gezicht.

Belofte & review CATRICE Poreless Perfection Mousse Foundation

De foundation geeft de huid volgens CATRICE een egalere teint, verfijnt de poriën zichtbaar en laat een natuurlijk uitziende, matte finish achter. Daarnaast blendt het makkelijk en laat het roodheden en kleine imperfecties verdwijnen. Het resultaat zou een natuurlijke, gladde finish zijn die fijn zacht aanvoelt. De foundation is vrij van siliconen en heeft een lichte mousse textuur.

Om je goed het effect te kunnen laten zien, vind je hieronder twee foto’s. Op de linkse foto heb ik geen foundation op en op de tweede foto wel.

catrice-poreless-perfection-mousse-foundation-review-1

Je ziet het verschil vooral goed rondom mijn neus, waar ik op de linkerfoto wat roodheden heb. Verder ziet de huid op mijn kin er wat rustiger uit en is het geheel egaal. Zie je trouwens de kleur? Op mijn gezicht lijkt het helemaal niet zo donker hè?! Natuurlijk heb ik de look ook afgemaakt met een bronzer, blush en highlighter en het resultaat zie je op de foto hieronder.

catrice-poreless-perfection-mousse-foundation-review

De foundation heeft inderdaad een hele lichte textuur, voelt mousse-achtig aan en is enorm zacht. Het blendt mooi en snel in de huid en geeft een compleet matte finish. Daarom hoef ik het met mijn huid niet eens af te poederen voor ik de poederproducten aanbreng. De dekking is medium, want niet alle roodheden rondom mijn neus zijn verdwenen. Die hebben net nog een klein beetje concealer nodig om de gewenste dekking te krijgen. Het enige nadeel is dat de foundation in maar vier kleuren verkrijgbaar is, dus je moet maar net geluk hebben dat je match erbij zit. Laat je alleen niet direct afschrikken door een kleur zoals ik al bij de swatch liet zien, maar test het goed op de huid en dan het liefst bij de kaaklijn. Dan zie je pas goed of de kleur een match is.

De CATRICE Poreless Perfection Mousse foundation is verkrijgbaar bij diverse drogisterijen met een CATRICE schap en kost € 5,99.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

3 reacties

bychristiana 10 februari 2020 - 10:40

Ook zonder make-up ziet jouw huid er echt prachtig uit! En inderdaad, eenmaal aangebracht op je huid is de kleur perfect, helemaal niet zo donker als je zou denken naar aanleiding van de swatch.

Reply
Deb 10 februari 2020 - 13:57

Wat een mooi en natuurlijk resultaat. Ik geef zelf de voorkeur aan foundations met een lichte tot medium dekking omdat ik het anders voor mezelf al snel too much vind. Wanneer je eigenlijk niet kunt zien dat iemand foundation op hebt, vind ik zelf het mooiste. Jammer inderdaad dat er niet veel tinten verkrijgbaar zijn. Maar je hebt ook merken die wel 45 tinten aanbieden en dan vind ik het ook weer lastig worden om te kiezen. Teveel keuze kan ook lastig zijn 😉

Reply
Tessa 10 februari 2020 - 15:28

Wat een mooi resultaat! Voor mij was deze kleur helaas te donker. Ik ga kijken of die wel geschikt is voor in de zomer als ik niet zo heel bleek ben.

Reply

Plaats een reactie