CATRICE oogmake-up review | mascara, brow stick, eyeshadow

door Daphne - verdraaid mooi
catrice make-up review ooglook assortimentsupdate najaar 2023

Eerder liet ik je al de nieuwe gezichtsproducten zien uit de CATRICE assortimentsupdate zien die onwijs goed bevielen, maar vandaag richt ik me op de nieuwe oogmake-up. Ik maakte namelijk een vrij neutrale ooglook met een knallende paarse, met watergeactiveerde liner aan die (ik val maar gelijk met de deur in huis) echt een aanrader is. Verder testte ik gelijk de nieuwe mascara en wenkbrauwstick. Ben je benieuwd naar de look en mijn mening? Scroll dan snel verder voor de CATRICE oogmake-up review met de CURL IT Volume & Curl mascara, Brow Fix Soap Stick en het prachtige Colour Blast Eyeshadow Palette. 

CATRICE CURL IT Volume & Curl mascara | € 5,49

CATRICE CURL IT Volume & Curl mascara review

Deze mascara heeft een diepzwarte krulformule dat elke individuele wimper tot wel 24 uur lang een perfecte krul geeft. Daarnaast geeft de klontvrije formule extra volume aan de wimpers en worden ze nauwkeurig gescheiden dankzij het speciaal gebogen siliconenborsteltje. De formule is vrij van microplastics, alcohol, parabenen en parfum. Daarnaast is het vegan en cruelty free.

CATRICE CURL IT Volume & Curl mascara review borsteltje

Review CATRICE CURL IT Volume & Curl mascara

Wat een fijn borsteltje en een fijne formule! Het elastomeren borsteltje heeft een fijne vorm dat de haartjes perfect separeert en gemakkelijk kan bereiken. Daarbij kun je het volume naar wens eenvoudig opbouwen; zonder dat de formule gaat klonteren of de wimpers aan elkaar gaan plakken. Alleen krijg ik geen mooie krul in mijn wimpers, maar dat krijgt geen een mascara de laatste tijd meer voor elkaar. Ik weet niet waar mijn wimpers last van hebben, maar daardoor heb ik erg veel last van hun. 😉 Laat je daar dus niet door tegenhouden, want de formule is gewoon fijn.

CATRICE CURL IT Volume & Curl mascara review borsteltje ervaring

CATRICE Brow Fix Soap Stick | € 4,49

Deze wenkbrauwstick lift je wenkbrauwen zichtbaar en fixeert ze. Daarbij zorgt het voor langdurig volume en verbetert het de intensiteit van de wenkbrauwkleur. Het siliconen borsteltje dat aan de andere zijde van de stick zit, vormt de haartjes perfect en de wasachtige textuur laat een transparante finish achter. De formule is vrij van alcohol, microplastics, olie en parfum. Daarnaast is het vegan en cruelty free.

CATRICE Brow Fix Soap Stick review

Review CATRICE Brow Fix Soap Stick

Ik bracht eerst de soap stick aan op mijn schone, droge wenkbrauwen en heb daarna op enkele plekjes nog poeder aangebracht om de gaten in mijn wenkbrauwen te vullen. Dat ging verrassend goed en de poeder zat gelijk goed vast. 

CATRICE Brow Fix Soap Stick review borsteltje

Wat betreft de formule heb ik wel gemengde gevoelens. Het brengt ontzettend snel en makkelijk aan, waarbij je de haartjes tijdens het aanbrengen al wat plat kan drukken en ze zo in de goede richting kunt manoeuvreren. Ook het borsteltje werkt perfect. Meestal gebruik ik een borstel met normale haren, maar zo’n siliconen borsteltje is tussendoor veel makkelijker schoon te maken en werkt zo heel hygiënisch. De haartjes zijn hard genoeg om je wenkies te temperen, maar zacht genoeg voor de huid. Alleen de wasachtige textuur droogt gedurende de dag niet op. Dat heeft als voordeel dat de haartjes niet hard worden en het draagcomfort hoog is. Alleen als ik er met mijn haarlok langs ga, dan veeg ik onbewust de buitenste wenkbrauwharen opzij en zitten ze niet meer zoals ik dat wil. Misschien dat ik het nog wat langer de kans moet geven, maar de essence fix it LIKE A BOSS transparent brow fixing gel blijft mijn ultieme budgetproof favoriet.

CATRICE Colour Blast Eyeshadow Palette | € 6,99

CATRICE Colour Blast Eyeshadow Palette review

Dit oogschaduwpalette bevat een mix van zachtmatte tinten, krachtige metallics en een watergeactiveerde cake liner. De texturen zijn eenvoudig te blenden, opbouwbaar en passen bij elke huidtint. De formule is vrij van alcohol, microplastics, olie, parabenen en parfum. Daarnaast is het vegan en cruelty free.

CATRICE Colour Blast Eyeshadow Palette review 010 Tangerine Meets Lilac

Het palette is in twee varianten verkrijgbaar en ik laat je 010 Tangerine Meets Lilac zien. Op de afbeelding vind je de swatches van links naar rechts en van boven naar onder: Passionate | Bubblegum | Brownie | Pale Peach | Plum Jam | Wildberry | Galactic | Sunset Gold | Heatwave.

CATRICE Colour Blast Eyeshadow Palette swatches review 010 Tangerine Meets Lilac

Zoals je kunt zien heeft de felpaarse tint erg weinig pigment, maar die komt pas tevoorschijn als je de tint activeert met water. Je kunt hem dus eigenlijk niet droog gebruiken. Gebruik simpelweg het bijgevoegde eyelinerkwastje dat je nat maakt met water, meng het met de kleur dat op die manier romig en vloeibaar wordt en breng het dan aan op de oogleden. De andere swatches zien er top uit en zo voelen ze ook aan op de huid tijdens het swatchen.

Review CATRICE Colour Blast Eyeshadow Palette

Op de afbeelding vind je de look die ik gemaakt heb met het palette. Die is eigenlijk vrij neutraal, behalve de knaller van een eyeliner dan. In de arcadeboog heb ik de kleuren Pale Peach en Heatwave gemengd als transitiekleur. Brownie bracht ik aan de buitenzijde op het bewegend ooglid. In het midden en bij de binnenste ooghoek bracht ik Passionate aan.

CATRICE Colour Blast Eyeshadow Palette swatches review look 010 Tangerine Meets Lilac

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: dit is een van de beste oogschaduwpaletten van CATRICE die ik in tijden gebruikt heb. Het pigment van zowel de matte als glanzende tinten is erg fijn, waarbij de formule ook heerlijk romig is, maar voor niet veel fall-out zorgt. Als je de glanzende tinten extra wilt laten knallen, dan raad ik je wel aan om het met je vingers aan te brengen. Als je gewoon een neutraal lookje wilt, dan is een droog penseel prima. Verder blenden de kleuren goed in elkaar over zonder dat het pigment van de oogschaduw wegvaagt. 

CATRICE Colour Blast Eyeshadow Palette review watergeactiveerde cake liner

Een onwijs leuke, unieke toevoeging vind ik toch wel de door water geactiveerde cake liner, waarmee je jouw simpele look in een handomdraai nét dat beetje extra kunt geven. Toen ik de look gemaakt had, vroeg ik mezelf ook gelijk af waarom ik eigenlijk niet vaker een gekleurde eyeliner gebruik. Daarbij vind ik het meegeleverde kwastje onwijs goed werken. Daar heb ik zelf de lijn mee gezet en dat ging echt perfect. Het gebeurt niet vaak dat zo’n penseel goed werkt, maar ook hier is de kwaliteit goed.

Je shopt CATRICE bij Kruidvat en boozyshop.nl. Lees ook de andere CATRICE reviews.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie