CATRICE nail polish review | dream in & sheer beauties

door Daphne - verdraaid mooi
CATRICE nail polish review | dream in & sheer beauties

Of je nu van subtiele of sprankelende glittertinten houdt: CATRICE heeft met haar nieuwste assortimentsupdate voor iedereen de perfecte nagellak. In dit artikel laat ik je dan ook swatches zien van zowel doorschijnende nude kleuren als over de top glitter formules. Ben je benieuwd? Scroll dan snel verder voor de CATRICE nail polish review met de Dream In Jelly Sparkle & Soft Glaze nail polish, Dream In Pure Glitter top coat en Sheer Beauties nail polish.

CATRICE Dream In Jelly Sparkle & Soft Glaze nail polish | € 3,99

CATRICE Dream In Jelly Sparkle & Soft Glaze nail polish review

De nieuwe Dream In nagellak zijn verkrijgbaar in vier lakjes, waarvan er twee vallen onder de Jelly Sparkle lijn en twee onder de Soft Glaze lijn. Van beide varianten laat ik je een lakje zien. Beide varianten zijn vrij van microplastics, olie, parabenen en parfum. CATRICE adviseert om ze allebei te combineren met een base- en top coat voor een langhoudende fixatie.

Swatch & review CATRICE Dream In Jelly Sparkle & Soft Glaze nail polish

Jelly Sparkle nagellak heeft een ‘jelly sparkle’ effect met grove glittervlokken. Ik laat je de swatch van de tint 030 Sweet Jellousy zien.

CATRICE Dream In Jelly Sparkle nail polish swatch 030 sweet jellousy review

Voor de swatch bracht ik drie dunne laagjes aan voor een volledige dekking. Je kunt ook minder laagjes aanbrengen als je een wat meer doorschijnend effect zou willen. Als je dat doet, dan zou je het ook leuk kunnen combineren met een andere nagellak als basis. Ik heb het idee dat kleuren met een glitter altijd nog beter blijven zitten dan normale, cream lakjes. Dus dat is mooi meegenomen!

CATRICE Dream In Jelly Sparkle swatch 030 sweet jellousy nail polish review

Soft Glaze nagellak heeft een zacht geglazuurd effect zoals een donut met een zacht glanzend effect. Ik laat je de swatch van de tint 010 Hailey Baby zien.

CATRICE Dream In Soft Glaze nail polish swatch 010 hailey baby review

Beide lakjes uit deze lijn zijn geïnspireerd door Hailey Bieber’s glazed donut nagels. Ik vind de parelmoer finish onwijs mooi en heel chique overkomen. Het past bij elke look en iedere gelegenheid. Voor de swatch bracht ik twee laagjes aan, maar je kunt ook één laagje aanbrengen voor een meer transparant effect.

CATRICE Dream In Pure Glitter top coat | € 3,79

CATRICE Dream In Pure Glitter top coat review

Als je dacht dat we met het gure herfstweer afscheid moeten nemen van sprankelende kleuren, dan heb je deze nieuwe top coat nog niet gezien. Deze top coat heeft een transparante textuur met sprankelende, rode glitterdeeltjes. Je kunt het aanbrengen op je natuurlijke nagel of over een kleurlak. De formule is vrij van microplastics, olie, parabenen en parfum.

CATRICE Dream In Pure Glitter top coat swatch 050 sparkle darling review

Swatch & review CATRICE Dream In Pure Glitter top coat

CATRICE Dream In Pure Glitter top coat swatch 050 sparkle darling effect review

Om je de kleur van de top coat goed te kunnen laten zien, heb ik twee laagjes aangebracht. Hieraan zie je gelijk dat je hem ook makkelijk kunt dragen zonder het te combineren met een andere lak. Als je één laagje aanbrengt, is de kleur natuurlijk wat transparanter. Alleen is de basiskleur van de top coat (het doorzichtige deel) al wat roze gekleurd. Op de swatch heb ik de lichte, witte tint Soft Glaze Haily Baby als basis aangebracht. Dankzij die witte ondertoon wordt het roze deel van de top coat al goed uitgelicht. Verder is de glans echt prachtig en is de houdbaarheid echt goed dankzij die glitters. 

CATRICE Sheer Beauties nail polish | € 3,99

Deze nagellak heeft een transparante nude finish met kleurcorrigerend effect. Daarom werkt het als een filter voor de nagel en worden de nagels zichtbaar opgelicht met een blauwe glans. Naast dit lakje adviseert CATRICE om voor een sterkere, langhoudende fixatie nog een base- en top coat aan te brengen. De formule is vrij van microplastics, olie, parabenen en parfum.

CATRICE Sheer Beauties nail polish review

De nagellak is in acht tinten verkrijgbaar en ik laat je de swatch van de tint 030 Kiss The Miss zien. Dat is een frisse, nude roze tint die het roze deel van de nagels nog meer roze laat lijken en tegelijkertijd het witte randje oplicht.

Swatch & review CATRICE Sheer Beauties nail polish

CATRICE Sheer Beauties nail polish swatch 030 kiss the miss review

Jaren geleden droeg ik vaak puur een doorzichtige nagellak, maar behalve een glansje deed het niet veel met mijn nagels. Daarom ben ik toen al overgestapt op lakjes zoals deze variant. Alleen het vinden van de juiste kleur vond ik toen heel lastig, omdat sommige varianten mijn nagels er juist gelig uit lieten zien. Door het kleurcorrigerend effect heb je daar in dit geval geen last van. Daarbij laat het de oneffenheden vervagen, waardoor het resultaat nog mooier is. Ik vind het echt prachtig en ga dan ook zeker nog even kijken in de winkel naar de andere zeven tinten.

Je shopt CATRICE bij Kruidvat en boozyshop.nl. Lees ook de andere CATRICE reviews.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

2 reacties

Deb 20 december 2023 - 20:40

Prachtige swatches heb je gemaakt 😍 vind wonder boven wonder de swatches zonder glitter het mooiste 😅. Ze zien er zo mooi clean uit.

Reply
Tanja 21 december 2023 - 07:37

Jelly Sparkle vind ik het mooist, de kleur en de grove glitters….I love it😍

Reply

Plaats een reactie