CATRICE mega review | foundation, concealer, highlighter, primer

door Daphne - verdraaid mooi
catrice review hd liquid coverage foundation camouflage concealer primer highlighter swatch

De CATRICE HD Liquid Coverage foundation was de eerste foundation (en ook gelijk een van de eerste producten) die ik van het merk geprobeerd heb. Ik weet nog dat ik me verbaasde over de hoge dekking, maar tegelijkertijd het fijne draagcomfort. Inmiddels heeft CATRICE deze foundation gerelauncht samen met de Liquid Camouflage High Coverage concealer. Is de formule net zo fijn of verlangen we terug naar de originele varianten? Ik test het voor je en daarom lees je hier de CATRICE HD Liquid Coverage foundation review met de CATRICE Liquid Camouflage High Coverage concealer review.

catrice review hd liquid coverage foundation camouflage concealer primer highlighter swatches

primer | highlighter | concealer 010 porcelain | foundation 010 light beige

CATRICE The Perfector Poreless Blur primer | € 4,99 

Not to prime… We kennen de populairste quote van Nikkie Tutorials inmiddels allemaal wel, dus ik test in deze review gelijk een nieuwe primer: The Perfector Poreless Blur primer. Dat is de opvolger van de Prime And Fine Poreless Blur primer. De primer heeft een lichte mousse-textuur dat de poriën er zichtbaar verfijnd uit laten zien en zo een directe soft-focus effect creëert. 

catrice the perfector poreless blur primer review

Ingrediënten uitgeplozen

De vernieuwde formule is verrijkt met niacinamide (op plek 4 in de lijst), oftewel vitamine B3. Dat helpt de huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf, remt pigmentvorming en ondersteunt de beschermlaag van de huid. Hierdoor oogt de huid egaler en raakt het minder snel geïrriteerd. Op onderstaande afbeelding vind je de volledige ingrediëntenlijst, waarvan ik er een paar zal toelichten die hoog in de lijst staan. Het bevat geen gluten, olie, parfum, alcohol, parabenen en microplastics. 

catrice the perfector poreless blur primer ingredienten review

Dimenthicone (1) is een olie gebaseerd op siliconen dat je huid hydrateert, beschermt tegen uitdroging en verzacht. Cetearyl Dimethicone Crosspolymer (2) is ook een soort siliconen dat een stabilisator en verdikkingsmiddel voor de textuur is. Tapioca Starch (3) geeft consistentie aan het product. Decylene Glycol (5) werkt huidverzorgend en draagt bij aan het gemakkelijker aanbrengen van de producten erna (zoals je foundation). 

Review CATRICE The Perfector Poreless Blur primer

De primer heeft inderdaad een mousse-textuur die je poriën als het ware opvult. Zeker op de zones naast mijn neus is dat effect goed zichtbaar. Ik merk goed dat er Dimenthicone in de formule zit, omdat mijn huid aanvoelt als een veertje. Als je bekend bent met siliconen-achtige producten, dan weet je precies wat ik bedoel. Dat zorgt dus wel voor dat soft-focus (en vrij matterend) effect en is dus een mooie basis voor mijn foundation. 

CATRICE Glow Lover Oil-Infused highlighter review | € 4,99 

Aangezien de foundation vrij matterend is, wilde ik de review graag koppelen aan deze prachtige highlighter om wat glow terug te krijgen op je huid. Het is een gebakken poedertextuur die verrijkt is met macadamia-olie en glitters. De kleur is een mix van zachte tinten met een vleugje roze dat volgens het merk bij iedere huidskleur flatteert. Je kunt het aanbrengen op de cupidoboog, jukbeenderen, voorhoofd of kin.

catrice glow lover oil-infused highlighter review

De look met deze highlighter vind je verder in de review terug, alleen is hij daar niet echt zichtbaar. Niet alleen door de hoek van de foto, maar ook omdat het simpelweg niet goed te zien was op iedere foto. Jammer, want de highlighter geeft een mooie, subtiele glow dat heel mooi in de huid mengt en echt totaal niet op je huid ligt. De roze ondertoon zorgt ervoor dat het ook een mooi product is om aan te brengen op de appeltjes van je wangen voor net die extra touch. Daarom is het ook heel handig om aan te brengen over een matte blush.

CATRICE Liquid Camouflage High Coverage concealer | € 3,59

De concealer geeft een langdurige dekking tot wel 12 uur lang. Het verschil met zijn voorganger zit hem in de ingrediënten: nu is hij vrij van microplastics en siliconen. Nog steeds is de concealer waterproof en heeft een niet-overdraagbare prestatie. Ik weet niet exact wat ze met dat laatste bedoelen… Misschien dat het smudgeproof is? Volgens CATRICE kan het zelfs tatoeages laten verdwijnen met zijn hooggepigmenteerde textuur.

catrice liquid camouflage high coverage concealer review swatch 010 porcelain

Look & review CATRICE Liquid Camouflage High Coverage concealer

De concealer is verkrijgbaar in 8 tinten en in een anti-red variant. Ik ontving tint 010 Porcelain. Hoe kan ik het beste laten zien of de concealer doet wat het belooft? Nou om voor- en na-foto’s van mijn donkere kringen te laten zien natuurlijk! 

catrice liquid camouflage high coverage concealer swatch 010 porcelain review before after catrice liquid camouflage high coverage concealer swatch 010 porcelain review result

Ik ben me ervan bewust dat de kleur net wat te roze is voor mijn huid en ik daarom misschien niet helemaal een eerlijk beeld kan geven. De formule is onwijs lichtgewicht, droogt snel op zonder lelijk te worden en voelt daarom prettig aan op de huid. Alleen ik heb helaas niet de dekking kunnen creëren die ik gehoopt had. De blauwe waas komt er nog doorheen en dat kan ik met enkele andere concealers (ja, ze zijn maar op één hand te tellen) wel creëren. Daarom zou ik hem niet snel meer dragen onder mijn ogen. Alleen voor de andere zones op mijn huid (bijvoorbeeld rondom de neus en op de kin) is hij wel erg fijn. Om die reden schrijf ik hem zeker nog niet af.

CATRICE HD Liquid Coverage foundation | € 6,99

Zoals ik al zei, kende ik deze foundation al… Althans de voorganger… Het verschil tussen die twee is dat deze formule nog cleaner is: het is vrij van microplastics en verrijkt met niacinamide. Verder kun je gewoon dezelfde textuur verwachten: gewichtloos, vloeibaar en water-, smudge- en zweetproof. De foundation voelt ultralicht aan op de huid en geeft het effect van een tweede huid. Het resultaat is een fluweelmatte, geperfectioneerde en natuurlijke finish tot wel 24 uur lang.

catrice hd liquid coverage foundation review swatch 010 light beige

Op onderstaande afbeelding vind je de volledige ingrediëntenlijst, waarvan ik er een paar zal toelichten die hoog in de lijst staan. 

catrice hd liquid coverage foundation ingredienten review swatch

Dimenthicone (2) is een olie gebaseerd op siliconen dat je huid hydrateert, beschermt tegen uitdroging en verzacht. Talc (3) heeft een sterk absorberend vermogen. Trimethylsiloxysilicate (4) is een siliconen dat een film op de huid maakt, zodat het product waterbestendig is. Peg-10 Dimethicone (5) is een soort siliconen dat huidbeschermend werkt. Niacinamide (6) heb ik bij de primer al uitgebreid uitgelegd. Isododecane (7) lost andere stoffen op en verzacht je huid. Silica (8) is een verdikkingsmiddel en kan de opname van andere ingrediënten verbeteren. Glycerin (9) werkt vochtinbrengend en verzacht en beschermt de huid. 

Look & review CATRICE HD Liquid Coverage foundation

De foundation is verkrijgbaar in 8 tinten en ik ontving tint 010 Light Beige. Hieronder vind je twee foto’s. Op de linkse foto heb ik geen foundation aangebracht en op de tweede foto wel. Kleine disclaimer: op beide foto’s heb ik wel mijn reguliere concealer aangebracht onder mijn ogen die wel volledig dekkend is voor mijn kringen. Ik bracht de foundation aan met mijn handen.

catrice hd liquid coverage foundation look before after swatch 010 light beige

De foundation is nog net zo fijn als zijn voorganger! Je voelt de foundation niet zitten en toch is het effect full-coverage zonder ‘pancake’ effect. Echt een topper. De kleur is voor mij op dit moment nog net wat te donker en daarom shop ik hem binnenkort gewoon in een tintje lichter voor deze tijd van het jaar. Dat matterende effect is daarom zeker ook niet uitdrogend, maar zorgt er wel voor dat je je poederproducten heel makkelijk zonder eerst je huid af te poederen, aan kunt brengen. Ideaal dus, zeker als je haast hebt! Of de foundation de 24 uur haalt, weet ik niet, maar bij mij bleef het de hele dag prima zitten!

catrice hd liquid coverage foundation look result swatch 010 light beige

Op bovenstaande foto maakte ik de look af met de highlighter op de jukbeenderen en de appeltjes van de wangen en bronzer bij de haargrens op mijn voorhoofd. Met de relaunch hoef je niet bang te zijn dat er beknibbeld is op de kwaliteit, want de foundation is nog net zo goed! 

Je shopt de CATRICE producten bij Kruidvat en op boozyshop.nl. De producten zijn vegan en cruelty free. 

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

5 reacties

Willemse 9 mei 2022 - 09:11

Ik vind deze highlighter zo fijn.
Omdat ik altijd vrees voor het discobal en glitter effect ga ik altijd voor highend highlighter en ontdekte deze per toeval.
Maar hij doet niet onder voor de dure varianten die ik heb liggen.
Blend prachtig en de kleur is perfect.

Reply
bychristiana 10 mei 2022 - 10:19

Wat een mooi resultaat geeft die foundation zeg! En nou ja, ik hoef eigenlijk ook geen foundation die 24 uur blijft zitten, want aan het eind van de dag haal ik het er toch weer af;-)

Reply
Natascha - Beautyopinie 10 mei 2022 - 12:05

Jeeeej voor Catrice! Deze foundation is ook één van mijn favorieten 🙂

Reply
Jolanda | Jo's Beauty Corner 11 mei 2022 - 15:22

Oeh zeker die primer spreekt mij heel erg aan!

Reply
Jacqueline 1 januari 2023 - 18:03

Ohh wat fijn! Ik ga zeker even langs het Kruidvat. En wat gebruik je onder je ogen?

Reply

Plaats een reactie