CATRICE lips review | volume & plumping lips

door Daphne - verdraaid mooi
catrice lips review plumping glow

De plumping-lips-trend is wat CATRICE betreft nog niet voorbij, want het merk bracht voor afgelopen voorjaar weer verschillende varianten uit. Ik laat je er twee zien én een lip balm die reageert op de individuele pH-waarde, want ook die trend is still going strong. Scroll daarom snel verder om de review te lezen over de Better Than Fake Lips volume gloss, Drunk’n Diamonds plumping lip balm en de Wild Hibiscus glow lip balm.

CATRICE Better Than Fake Lips volume gloss review | € 3,99

Deze lipgloss geeft de lippen een glossy finish en laat ze er zichtbaar voller uitzien dankzij het plumping effect. Het voelt prettig aan op de lippen en plakt niet. Daarnaast verzorgt het de lippen met een botercomplex. Dat is een vegan collageenvervanger. Verder is het vrij van microplastics, gluten en parabenen.

catrice better than fake lips volume gloss review

De lipgloss is verkrijgbaar in vijf tinten, waarvan ik je tint 010 Maximum Glow laat zien. Dat is een vrij doorzichtige tint met een glinsterende finish. 

CATRICE adviseert om de lippen te contouren voor je de gloss aanbrengt, zodat oneffenheden geëgaliseerd worden en de gloss niet uit kan lopen. Daarbij is het beter om meerdere dunne lagen aan te brengen dan één dikke.

catrice better than fake lips volume gloss review swatch-1

Het grootste pluspunt aan deze volume gloss is dat het volume niet gerealiseerd wordt met een menthol ingrediënt. Het voelt gewoon aan als ieder andere lipgloss, behalve dan dat ik deze variant bijzonder fijn aan vind voelen op de lippen. De gloss voelt namelijk aan als een verzorgende balm, maar met een glossy finish zonder plaklippen. Volume creëer je sowieso met een glossy lipproduct en dat is met deze variant niet anders.

catrice better than fake lips volume gloss review swatch

CATRICE Drunk’n Diamonds plumping lip balm review | € 4,99

Deze balm heeft een plumping effect en geeft dus wat extra volume aan de lippen. Daarbij krijgen je lippen een prachtige, zijden glans dankzij de sprankelende en diamantachtige glitterdeeltjes. Zo laat het de lippen er zacht en verzorgd uitzien en heeft het een natuurlijke, stralende finish met wat glittereffect. De formule is verrijkt met onder meer vitamine E en mangoboter, maar is vrij van microplastics, gluten en parabenen.

catrice drunk'n diamonds plumping lip balm review

De balm is verkrijgbaar in drie tinten, waarvan ik je tint 010 Guilty Treasure laat zien. Dat is een hele zachte, nude roze tint met prachtige sparkles.

catrice drunk'n diamonds plumping lip balm review swatch-1

Met pijn in het hart heb ik deze balm uitgeprobeerd, maar wat vond ik dat zonde! De balm ziet er zo onwijs mooi uit dat ik hem liever voor de sier had laten staan op mijn beautykastje. Net als bij de gloss zit hierin ook geen menthol ingrediënt dat je lippen laat tintelen. Alleen kunnen de lippen optisch groter lijken door de toegevoegde glitters in de formule. Verder voelt het gelijk met een normale balm, alleen is deze variant door de sprankeling gewoon net wat chiquer. 

catrice drunk'n diamonds plumping lip balm review swatch

CATRICE Wild Hibiscus Glow lip balm review | € 4,99 

Deze balm komt uit de Clean Beauty lijn. Het zorgt voor zachte lippen en geeft ze een natuurlijke en stralende finish. De kleur is voor iedereen anders, want het reageert op de pH-waarde van je lippen. Zo creëer je een subtiel, natuurlijk roze tintje. De formule werkt verzorgend dankzij de toegevoegde veenbessen- en hibiscusolie. Verder is het vrij van microplastics, alcohol, gluten en parabenen.

catrice wild hibiscus glow lip balm review

Zo’n soort balm als deze hebben we al meerdere keren bij zowel essence als CATRICE gezien en eerlijk gezegd vind ik hem daarom niet zo bijzonder meer en blinkt hij niet meer uit ten opzichte van de andere producten. Het product zelf werkt prima en is net zo fijn als zijn voorgangers. 

catrice wild hibiscus glow lip balm swatch review

Je shopt de CATRICE producten bij Kruidvat en op boozyshop.nl. De producten zijn vegan en cruelty free. 

catrice lips review plumping glow swatch

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

1 reactie

Deb 2 augustus 2022 - 23:06

Lijken me fijne producten. Het meest benieuwd ben ik naar de Drunk’n Diamonds plumping lip balm geworden. Qua vorm ziet die er heel bijzonder uit en de gouden glittertjes erin vind ik ook super mooi.

Reply

Plaats een reactie