CATRICE Full Satin Nude Lipstick review

door Daphne - verdraaid mooi
catrice full satin nude lipstick review

Het is soms best een uitdaging om de goede nude lipstick te vinden. Gelukkig komt CATRICE in haar herst- en winterupdate met vijf nude tinten, passend bij elke look. Ik kocht ze alle vijf, testte ze en laat ze allemaal aan je zien. Daarom lees je hier de CATRICE Full Satin Nude Lipstick review.

catrice full satin nude lipstick review-1

De lipstick is romig, heeft een satijnen finish en laat je lippen licht en zijdezacht aanvoelen. Daarnaast heeft het een intens en hoog gepigmenteerd pigment, die in slechts één laag een goede dekking geven. De formule hydrateert en verzorgt de delicate lippen met waardevolle ingrediënten, zoals wilde roosolie en vitamine C. Wat je niet terugvindt in de ingrediëntenlijst, is alcohol, gluten en microplastics.

catrice full satin nude lipstick review-2

De lipstick heeft een nude look met een prachtige, roségouden dop. Aan de onderkant van de top vind je de kleurnummer op een sticker met die kleur. Heb je dus meerdere lipsticks met dezelfde look, bewaar ze dan ondersteboven. Zo kun je ze makkelijk uit elkaar houden! In de lipstick zelf zit de merknaam gegraveerd.

catrice full satin nude lipstick swatch review

Op de afbeelding hierboven vind je de swatches van de vijf tinten, namelijk: 010 Full of Braveness | 020 Full of Strength | 030 Full of Attitude | 040 Full of Courage | 050 Full of Boldness. Het pigment is krachtig. Toch zou ik de finish niet ‘satijn’ noemen, maar ‘semi-satijn’. Het heeft namelijk geen extreme glans, maar hierdoor is de pigmentatie juist wel heel goed.

Swatches CATRICE Full Satin Nude Lipstick

Je vindt de swatches van alle vijf de tinten hieronder. Daarna laat ik je zien hoe lang de lipstick blijft zitten en geef ik je mijn uiteindelijke mening.

010 Full of Braveness

catrice full satin nude lipstick swatch 010 full of braveness review-2

Full of Braveness is een zachte, lichte nude tint. In de huls lijkt de tint wat bruiner, maar op de lippen krijgt het een roze ondertoon.

catrice full satin nude lipstick swatch 010 full of braveness review-1

020 Full of Strength

catrice full satin nude lipstick swatch 020 full of strength review-2

Full of Strength is een warme nude tint met een rozebruine ondertoon.

catrice full satin nude lipstick swatch 020 full of strength review catrice full satin nude lipstick swatch 020 full of strength review-1

030 Full of Attitude

catrice full satin nude lipstick swatch 030 full of attitude review-2

Full of Attitude is de koelere tint onder deze vijf tinten en is écht bruin-bruin. catrice full satin nude lipstick swatch 030 full of attitude review catrice full satin nude lipstick swatch 030 full of attitude review-1

040 Full of Courage

catrice full satin nude lipstick swatch 040 full of courage review-2

Full of Courage is een nude tint die wat meer naar oranje neigt en heeft een warme ondertoon.

catrice full satin nude lipstick swatch 040 full of courage review catrice full satin nude lipstick swatch 040 full of courage review-1

050 Full of Boldness

catrice full satin nude lipstick swatch 050 full of boldness review-2

Full of Boldness zou ik met mijn huidtint niet echt meer nude noemen. Dat wil niet zeggen dat ik deze tint niet prachtig vind, want ik denk dat dit zelfs mijn favoriet is uit de collectie. Deze warme, paarse tint is krachtig en een goede tint voor de gure herfstdagen.

catrice full satin nude lipstick swatch 050 full of boldness review catrice full satin nude lipstick swatch 050 full of boldness review-1

Review CATRICE Full Satin Nude Lipstick

CATRICE maakt geen beloftes over de houdbaarheid van de lipstick, maar toch heb ik dat natuurlijk wel getest. Daar gebruikte ik de tint 050 Full of Boldness voor, zodat je het verschil in kleur met mijn eigen lippen goed zou kunnen zien. Op de foto hieronder draag ik de lipstick vier uur, waarbij ik geluncht heb.

catrice full satin nude lipstick swatch 050 full of boldness review-3

De lipstick blijft goed zitten, zolang je niet eet. Daar merk je namelijk goed dat het een satijnen formule heeft, omdat het snel van de lippen slijt tijdens het eten. Verder vind ik de formule van de lipstick erg fijn. Het pigment is echt top, dekt goed en snel en voelt prettig aan op de lippen. Ik zei het al bij de swatchfoto, maar volledig satijn zou ik de finish niet noemen. Doordat het, naar mijn mening, semi-satijn is, is het pigment zo onwijs goed. Daarnaast hebben de nude tinten allemaal hun eigen kleurnuance, waardoor je echt vijf totaal verschillende nude tinten krijgt. Heel mooi!

De CATRICE Full Satin Nude Lipstick is onder andere verkrijgbaar bij Kruidvat en Boozyshop voor € 3,99. Dit product is vegan en cruelty free.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

5 reacties

bychristiana 28 september 2020 - 10:17

Full of boldness vind ik zelf erg mooi, dat is zo’n fijne en makkelijk draagbare kleur die volgens mij iedereen goed staat!

Reply
Fabienne, Enjoyyourownbeauty.nl 28 september 2020 - 14:28

Oeeh! Wat een prachtige kleurtjes, love it. <3
De kleur 050 zou ik zelf veel dragen. Misschien ga ik eens voor deze kleur kijken volgende week. 🙂

Liefs
X

Reply
Tessa 28 september 2020 - 16:48

Die laatste is erg mooi

Reply
nicole 28 september 2020 - 21:38

Alle kleurtjes zien er heel mooi uit, snel eens kijken bij kruidvat

Reply
Deb 29 september 2020 - 22:37

Nude vind ik mezelf niet zo mooi staan, komt denk ik ook door mijn huidskleur. Full of Boldness zou daarom het beste bij mij passen denk ik. Die vind ik jou ook erg mooi staan samen met Full of Courage.

Reply

Plaats een reactie