CATRICE Clean ID volume + Lengthening mascara review

door Daphne - verdraaid mooi
catrice-clean-id-volume-lengthening-mascara-review-6

Ik testte al eerder producten uit de milieu verantwoorde CATRICE Clean ID lijn. In de nieuwste assortimentsupdate zijn daar weer een aantal producten aan toegevoegd, waaronder een mascara en die ga ik testen. Daarom lees je hier de CATRICE Clean ID volume + Lengthening mascara review.

catrice-clean-id-volume-lengthening-mascara-review-5

De vegan Clean ID lijn bestaat uit zo eco-friendly mogelijke beautyproducten en met zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten. Alle producten zijn vrij van parabenen, siliconen, microplastics, minerale oliën, pure palmolie, exotische ingrediënten, kamfer, geurallergenen en synthetische kunststoffen.

catrice-clean-id-volume-lengthening-mascara-review-7

De mascara is siliconenvrij en bestaat voor 92% uit natuurlijke ingrediënten, zoals een verzorgende wax mirte en bloesemwax. Het heeft een vezelborsteltje in een cilindervorm en is niet vrij breed. Daarom verwacht ik dat ik gemakkelijk bij de onderste wimperharen kan komen. Volgens CATRICE creëer je met deze mascara prachtige, volumineuze, lange en intens zwarte wimpers zonder ze te verzwaren.

Look & review CATRICE Clean ID volume + Lengthening mascara

Hieronder vind je 2 foto’s zonder mascara en twee foto’s met mascara, zodat je goed kunt zien wat de mascara voor mijn wimpers doet.

catrice-clean-id-volume-lengthening-mascara-review-2 catrice-clean-id-volume-lengthening-mascara-review-3

Ik heb drie laagjes aangebracht om dit resultaat te creëren. Bij het eerste laagje kun je je wimpers mooi separeren, maar heb je nog geen volumineus effect. Als je van subtiel houdt, dan kun je het natuurlijk zo laten, maar ik vind dat wimpers op mogen vallen. Verder is het een redelijk droge mascara, die vrij snel verhard. Daarom raad ik je aan om niet veel tijd tussen de laagjes te laten als je de mascara wilt opbouwen. Ik houd ervan als een mascara vanaf het begin al meer volume geeft, zeker als dat een belofte van het merk is. Daarom is het een prima mascara, maar niet de beste mascara die CATRICE heeft. De ingrediënten en de gedachte achter de mascara is natuurlijk wel helemaal top!

catrice-clean-id-volume-lengthening-mascara-review-4

De CATRICE Clean ID volume + Lengthening mascara is verkrijgbaar bij diverse drogisterijen met een CATRICE schap en kost € 4,99.

Let jij erop of je make-up vegan is?

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

3 reacties

Tessa 27 februari 2020 - 11:44

mij viel deze mascara ook een beetje tegen

Reply
bychristiana 27 februari 2020 - 13:17

Wat kun jij toch ontzettend goed make-up-pen! Heel mooie looks maak je altijd. Jammer inderdaad dat deze mascara wat droog is. Ik breng ook graag meerdere laagjes over elkaar heen aan en dat is altijd wat lastig met een wat droge mascara.

Reply
Deb 27 februari 2020 - 16:00

Jammer dat deze mascara zo snel opdroogt, ik breng namelijk ook altijd laagjes aan omdat ik net als jij vindt dat wimpers mogen opvallen. En ik houd wel van een beetje drama (maar geen spinnenpoten dus haha). Je zegt dat dit niet de beste mascara van Catrice is, maar welke is dat wel volgens jou? Ben wel benieuwd want volgens mij heb je er al wel een paar van dit merk getest.

Reply

Plaats een reactie