CATRICE Cheek Lover Oil-Infused blush review

door Daphne - verdraaid mooi
catrice cheek lover oil-infused blush review

Yaay, ik heb een dupe ontdekt van de NARS Orgasm blush, waar een prijsverschil van € 28 tussen zit! Ik kocht de nieuwe Cheek Lover blush van CATRICE en de kleur en finish kwam me bij het swatchen wel erg bekend voor. Ik laat je daarom van beiden een swatch zien, zodat je goed het verschil (of eigenlijk geen verschil…) kunt zien en vertel je mijn mening. Daarom lees je hier de CATRICE Cheek Lover Oil-Infused blush review in de tint 010 Blooming Hibiscus.

catrice cheek lover oil-infused blush review

De vegan baked blush is onderdeel van de Clean Beauty lijn, waar alleen maar onschadelijke ingrediënten aan toegevoegd zijn. Ze bevatten daarom geen microplastic deeltjes, PEG’s, siliconen, minerale oliën, parabenen, parfum, styrene polymeren en acrylic polymeren. Wel bevat het een oliecomplex met hibiscus dat de huid voedt. 

Het is in principe een vrij basic palette, maar de gouden letters en rand maakt het net een tikkeltje luxer. Ook de blush bevat gouden glitterdeeltjes waardoor de koraal-perzik tint jouw huid laat stralen. Die combinatie is goed zichtbaar op onderstaande swachfoto. Echt onwijs mooi!

catrice cheek lover oil-infused blush swatch review

De tint past volgens CATRICE trouwens bij alle huidtypes en kun je op het midden van je oogleden deppen voor een extra natuurlijke en frisse look.  

Look en review CATRICE Cheek Lover Oil-Infused blush

Voor ik de tint op mijn huid laat zien, ga ik je niet langer in spanning houden wat betreft de swatches met de NARS blush. Links zie je de swatch van CATRICE en rechts zie je de NARS Orgasm blush. 

Dupe nars orgasm blush catrice cheek lover

Beide varianten voelen hetzelfde aan en hebben evenveel pigment. Daarnaast zijn ze allebei te herkennen aan de prachtige gouden shimmer en hebben ze dezelfde finish. Op de foto lijkt de NARS tint net wat meer roze te zijn, maar dat ligt echt aan de lichtinval en komt dus griezelig dicht in de buurt van de euro’s goedkopere CATRICE blush.

Op onderstaande foto draag ik de CATRICE blush op de appeltjes van mijn wangen en heb ik de tint naar de haargrens bij de jukbeenderen geblend.

catrice cheek lover oil-infused blush swatch review

De gouden glow zie je het beste op de appeltjes van mijn wangen, zo mooi! Je kunt het pigment goed opbouwen, terwijl de glans na het eerste laagje al erg mooi zichtbaar is. Daarom is deze blush ook perfect als ‘top coat’ over een matte blush die wel net wat extra’s kan gebruiken. Ook los vind ik het echt een aanrader. Ik zet hem wat meer aan op de appeltjes van de wangen en blend het dan uit naar de haargrens en dat werkt goed. De poeder laat zich goed blenden, vlekt niet en is gewoon echt een goeie dupe. Nieuwsgierig naar de NARS variant, maar wil je niet zoveel geld uitgeven? Dan zou ik zeker de CATRICE variant kopen.

De CATRICE Cheek Lover Oil-Infused blush kost € 4,99 en is verkrijgbaar bij diverse drogisterijen en online bij Etos en Kruidvat. Bij CATRICE krijg je maar liefst 9 gram, terwijl in het palette van NARS slechts 4,8 gram zit. Dus eigenlijk is de CATRICE variant in verhouding nog veel goedkoper!

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

5 reacties

Deb 13 april 2021 - 09:23

Wat goed dat je dit deelt!! Maar helaas voor mij te laat want ik kocht de Nars blush een paar jaar geleden al voor veel te veel geld bij de Sephora in Barcelona (was ie zelfs nog enkele euro’s duurder dan bij de Bijenkorf; kwam ik later achter 😂).

Reply
VWillemse 13 april 2021 - 10:04

Ik heb deze blush vorige week gekocht en gebruik deze nu ook dagelijks.
Mijn eerste reactie was ook dat het wel heeeeel erg veel op Nars Orgasm leek.
Maar ik had niet de orginele van Nars om te vergelijken.
Zo leuk dat ik nu deze review lees en zie dat het inderdaad een mooie dupe is.

Reply
marion 13 april 2021 - 22:15

Wauwww echt bijna hetzelfde, ik ga morgen naar het Kruidvat. Ik heb de Nars ook maar moet eerlijk bekennen dat ik een ronde blush die iets verhoogd is zeer fijn vind! Dus ik ga op zoek morgen. Dank je wel voor de tip❤

Reply
Tessa 13 april 2021 - 12:04

Jeetje, ze lijken wel akelig veel op elkaar!

Reply
Bianca 18 april 2021 - 14:05

Deze blush is echt mooi! Ook al ben ik meer van de high-end merken, deze blush van Catrice ga ik van de week toch even halen 🙂

Reply

Plaats een reactie