CATRICE All Matt Shine Control Make Up review

door Daphne - verdraaid mooi
CATRICE all matt shine control make up review grip last putty primer

De mega populaire All Matt Plus Shine Control Make-Up foundation van CATRICE krijgt dit najaar een relaunch met een modern jasje én meer kleuren. Grappig genoeg was ik nog niet bekend met deze foundation (shame on me), dus ik ga kijken of deze eerste kennismaking net zo goed is als bij de CATRICE True Skin Hydrating Foundation. Ook test ik gelijk een primer voor je, want zoals Nikkie Tutorials zou zeggen: “not to prime, is a crime”. Lees daarom hier de CATRICE All Matt Shine Control Make Up review met de Grip & Last Putty Primer.

CATRICE Grip & Last Putty Primer review

De primer egaliseert poriën en huidonzuiverheden en creëert een perfecte basis voor elke poeder- of crèmetextuur. Zo blijft je make-up de hele dag perfect zitten. 

CATRICE grip last putty primer review

Op de afbeelding hieronder vind je de volledige ingrediëntenlijst. Het bevat onder meer verzachtende ingrediënten die onder meer een beschermend en egaliserend laagje op de huid leggen. In de lijst staat onder meer een minerale olie en siliconen. Ik vind die ingrediënten niet vervelend, omdat ze de huid zo lekker zacht maken. Ik wilde het alleen wel vermelden, omdat niet ieder huidje daar tegen kan.

CATRICE grip last putty primer ingredienten review

Je gebruikt de primer nadat je je moisturizer aangebracht hebt en even hebt laten intrekken. Neem een hoeveelheid ter grootte van een erwt en breng dat aan op de ongelijkmatige delen van het gezicht; voornamelijk de delen onder de ogen, op het voorhoofd, de kin en de neus. Ga dan verder met je make-up routine.

De primer ziet er behoorlijk anders uit dan ik gewend ben, want het heeft een stevige textuur en zit in een potje. In eerste instantie is die textuur vrij stevig, maar vervolgens blendt de primer onzichtbaar in de huid. Ondanks dat het in een potje zit, kun je het hygiënisch gebruiken. Er zit namelijk een spateltje bij.

CATRICE grip last putty primer swatch review

De primer vult de poriën als het ware op en dat merk ik vooral bij mijn neus. Daar zit een concealer of foundation nooit helemaal mooi zonder een goede basis, maar met deze primer ziet het er egaal en natuurlijk uit. Daarom vind ik het vooral prettig om de primer puur op bepaalde zones te gebruiken, waarvan ik vind dat het nodig is. (Sorry Nikkie Tutorials, niet overal dus…) Dat is dan ook voornamelijk op mijn neus en kin. De primer maakt dan wel degelijk het verschil. 

Je shopt de vegan CATRICE Grip & Last Putty Primer bij Kruidvat en Boozyshop voor € 4,99. Het is niet-comedogeen en bevat geen parabenen, parfum, olie en alcohol.

CATRICE All Matt Shine Control Make Up review

De foundation biedt een perfecte dekking, blijft tot 18 uur zitten, geeft niet af en heeft een zachtmatte finish door de toegevoegde EvermatTM. Vitamine E beschermt de huid tegen vrije radicalen.

CATRICE all matt shine control make up review

De textuur is huidvriendelijk en perfect voor de vette huid en de huid die snel onzuiverheden vertoont, want het bevat geen minerale oliën, microplastics of parabenen en is vrij van olie en alcohol. Op de afbeelding hieronder vind je de volledige ingrediëntenlijst. Naast diverse siliconen (waar mijn huid dus heerlijk zacht van wordt), bevat het ook verschillende verzachtende en hydraterende ingrediënten die het resultaat er natuurlijk uit laat zien.

CATRICE all matt shine control make up ingredienten review

Ik heb even de oude flacon opgezocht en de vernieuwde flacon ziet er een stuk luxer uit en past perfect bij de beloftes van de foundation. Zowel de gerecycled plastic dop als de glazen flacon zijn namelijk mat. Het nieuwe pompje zorgt voor een betere dosering. Je kunt het pompje niet ‘op slot’ draaien, maar dat is door de dop natuurlijk ook niet nodig. Zo kun je het gewoon veilig meenemen op reis.

CATRICE all matt shine control make up swatch 020 neutral nude beige review

Op de afbeelding hierboven zie je de swatch van de tint 020 Neutral Nude Beige. De kleur is voor mij denk ik aan de vrij donkere kant, maar ik kan nog uit vijf tinten kiezen die lichter zijn. Ondanks de zon op mijn hand, zie je dat de textuur matteert en vrij dekkend lijkt. 

Look & review CATRICE All Matt Shine Control Make Up

CATRICE adviseert om voor de foundation een vochtinbrengende crème en primer aan te brengen. Heb je een extreem vette huid? Dan raadt het merk ook aan om de vette zones na de foundation te ‘baken’ met een losse poeder, zodat je foundation geen kant meer op kan. 

Hieronder zie je twee foto’s. Op de linkse foto heb ik geen foundation aangebracht en op de tweede foto wel. Kleine disclaimer: op beide foto’s heb ik wel mijn reguliere concealer aangebracht onder mijn ogen. Ik bracht de foundation aan met mijn handen, maar je kunt natuurlijk voor een intensere dekking zelf altijd een kwast of beautyspons gebruiken. De kleur is trouwens wel een goeie match voor mij. Zo zie je maar dat je nooit af moet gaan van handswatches.

CATRICE all matt shine control make up swatch 020 neutral nude beige before after

De foto laat het prachtige resultaat van de foundation goed zien: mijn huid is een egale canvas zonder oneffenheden rondom mijn neus en kin. Daarnaast werkt de formule fijn en krijg je een mooi matterend effect zonder cakey effect. Door dat laatste grijp ik niet snel naar matterende foundations, maar dit is een blijvertje voor mij. Ik heb zelf een normale huid en door de fijne finish hoef ik mijn huid niet eens af te poederen voor ik mijn blush, bronzer en highlighter aanbreng. Door deze combinatie van fijne punten, is dit voor mij absoluut een blijvertje.

CATRICE all matt shine control make up swatch 020 neutral nude beige result review

Je shopt de CATRICE All Matt Shine Control Make Up foundation bij Kruidvat en Boozyshop voor € 6,59. In de winkels is het slechts verkrijgbaar in zes tinten, maar online heb je de keuze uit maar liefst veertien tinten van heel licht tot heel donker. Net over de grens in Duitsland kun je uit 24 tinten kiezen.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

3 reacties

Tessa 26 augustus 2021 - 19:47

Zou de primer ook geschikt zijn voor de droge huid

Reply
bychristiana 29 augustus 2021 - 12:40

Ik vind jouw huid er sowieso heel mooi uitzien, ook zonder make-up! Maar het effect van de foundation is inderdaad wel prachtig, en toch heel natuurlijk.

Reply
Natascha - Beautyopinie 30 augustus 2021 - 19:43

Ik ben super benieuwd naar de foundation! Gek eigenlijk he, dat je bij onze Oosterburen uit 24 kleuren kunt kiezen, en hier een stuk minder 🙁

Reply

Plaats een reactie