CATRICE 5 in a box mini eyeshadow palette review | Vivid Burgundy Look

door Daphne - verdraaid mooi
catrice 5 in a box mini eyeshadow palette review 72h natural brow precise liner

Afgelopen najaar zijn Ferdi en ik naar vier verschillende DM drogisterijen in Duitsland geweest (arme Ferdi😬) om alle vier de CATRICE 5 in a box mini oogschaduwpaletten te bemachtigen. Het zouden dé dupes zijn van de Natasha Denona mini paletten en daar werd ik natuurlijk erg nieuwsgierig naar. Gelukkig was de zoektocht niet voor niks, want de kwaliteit is goed. Het was dan ook een leuke verrassing toen ik ontdekte dat CATRICE twee nieuwe varianten uitgebracht had. Ik ontving het palette met de warme bordeaux tinten, die ik natuurlijk aan je ga laten zien. Daarom lees je hier de CATRICE 5 in a box mini eyeshadow palette review met swatches en een look van de variant 060 Vivid Burgundy Look. Ook laat ik je een nieuw wenkbrauwproduct zien van het merk.

catrice 5 in a box mini eyeshadow palette review 060 vivid burgundy look

Volgens CATRICE zijn de vegan tinten hoog gepigmenteerd, zacht en gemakkelijk te blenden, waardoor je binnen een paar tellen een prachtige ooglook kunt creëeren. 

catrice 5 in a box mini eyeshadow palette review 060 vivid burgundy look

Het palette, dat vrij is van microplastics, is door het formaat en materiaal perfect voor op reis. Het kunststof doosje heeft aan beide zijden een veertje, waardoor het palette niet zomaar open kan gaan in je toilettas. Door het doorzichtige frontje zie je precies welk palette je vast hebt. Wel zo fijn als je er net als ik ineens vijf in je stash hebt. 😉

catrice 5 in a box mini eyeshadow palette swatch 060 vivid burgundy look

Op de afbeelding hierboven vind je de swatches van de variant 060 Vivid Burgundy Look. De tinten hebben geen naam dus ik geef ze het cijfer van 1 t/m 5, zodat ik bij de look gemakkelijk kan uitleggen welke kleur ik waar gebruikt heb. Een foto zegt meer dan 1.000 woorden… Wat een pigment! En die glans! Wauw!

Look & review CATRICE 5 in a box mini eyeshadow palette Vivid Burgundy Look

1 + 2: onder de wenkbrauwen
2 + 3: transitiekleur in arcadeboog
3: transitiekleur net onder arcadeboog
5: buitenste ooghoek, naar midden geblend
4: tussen buitenste ooghoek en tint bewegend ooglid
1: begin van bewegend ooglid
onder de ogen gelijk geblend met de kleuren van het bewegend ooglid.

catrice 5 in a box mini eyeshadow palette swatch 060 vivid burgundy looks

Van de swatches op mijn hand werd ik al enthousiast en die enthousiasme is niet gestopt bij het maken van de look. Dit budget proof palette is een topper. Er is een goede variatie tussen de matte en glanzende tinten en tussen de lichte en donkere tinten. CATRICE heeft aan alles gedacht. De matte tinten zijn wat poederig, dus tik je penseel af voor je de kleur aanbrengt en de glanzende tinten knallen echt. Je kunt de glans nog krachtiger maken door je penseel vochtig te maken of de glanzende tint aan te brengen met je vingers. Dat heb ik zelf gedaan met kleur 1 aan het begin van mijn bewegend ooglid. Hoe je de kleuren ook aanbrengt: het pigment is geweldig, de kleuren blenden mooi en goed en de variatie van tinten van dit kleine palette is perfect. 

Het CATRICE 5 in a box mini eyeshadow palette shop je bij Kruidvat en Boozyshop voor € 3,99.

CATRICE 72H Natural Brow Precise Liner review

Een ooglook is nooit écht af zonder een goede wenkie. De nieuwe CATRICE 72H Natural Brow Precise Liner blijft tot 72 uur zitten, vlekt niet en is waterproof. De formule bevat panthenol, maar geen olie, microplastics, minerale olie, parabenen en parfum. 

catrice 72h natural brow precise liner review

Door de precisietip kun je natuurlijke wenkbrauwen creëren. Je kunt niet zo’n dunne lijn zetten als echte haartjes, maar door het uit te blenden met een spoolie creëer je wel een heel natuurlijk effect. De liner is verkrijgbaar in vier tinten van light brown tot dark brown. Ik heb de laatste ontvangen, maar die is voor mij helaas echt te donker. Daarom heb ik er ook geen look van gemaakt. Het effect is door de kleur minder goed zichtbaar en dat vind ik niet eerlijk voor het product. Ik denk namelijk dat een lichtere tint wel goed zou kunnen werken voor me. Het tipje is dun en flexibel, waardoor het product prettig aanbrengt. Dus zodra het in de winkels ligt, ga ik nog een lichtere variant shoppen!

catrice 72h natural brow precise liner swatch 040 Dark Brown review

De CATRICE 72H Natural Brow Precise Liner shop je bij Kruidvat en Boozyshop voor € 3,95.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

2 reacties

bychristiana 3 augustus 2021 - 09:24

Haha, ah die mannen van ons, ze doen het toch allemaal maar hè;-) Gelukkig was jullie zoektocht niet voor niets, het palet ziet er inderdaad erg mooi uit;-)

Reply
Natascha - Beautyopinie 4 augustus 2021 - 13:44

Wauw! Ik vind het palette echt heeeeel erg mooi! Eigenlijk wilde ik niets meer kopen haha maar misschien toch maar overwegen 😉

Reply

Plaats een reactie