Care Cosmetics inspiratiedag make-up

door Daphne - verdraaid mooi
care-cosmetics-inspiratiedag-make-up

Vorige week maandag was ik uitgenodigd om in de showroom van Care Cosmetics deel te nemen aan de inspiratiedag make-up. Daar kon ik alle make-up merken die zij in hun portfolio hebben, zelf ervaren. Ook kreeg ik de kans om de nieuwste trends en producten te leren kennen.

Voor mij was het de eerste keer dat ik de showroom van Care Cosmetics bezocht. Ik ben jaloers op de prachtige kaptafels met spiegels met ronde lampen. Daar kun je je make-up gewoon perfect aanbrengen door het goede licht.

care-cosmetics-inspiratiedag-make-up-2

Die kaptafels zijn daarom ook meteen een topplek om selfies te maken! Door het juiste licht wordt de selfie toch wat meer Instagram proof ;). Buitenom de prachtige locatie en het zien van alle merken, vind ik het ook altijd erg leuk om te kletsen en mijn passie te delen met collega bloggers, zoals Daniëlle van happyage.nl. Deze mooie dame deelt haar ervaringen over beauty, fashion en lifestyle.

care-cosmetics-inspiratiedag-make-up-3

Ik laat je hieronder wat random swatches van een paar merken zien. Let even niet op het verschil in de belichting, want het ene merk stond wat dichter bij de raampartijen dan het andere merk.

care-cosmetics-inspiratiedag-make-up-4

Alle producten van Jean D’Arcel zijn op biologische basis en volledig dierproefvrij. Ik heb random wat oogschaduws, een lipstick en lipliner geswatcht. De lipstick (roze) is enorm romig en laat dit pigment zien in één veeg. Deze oogschaduws (paars) zijn wat droger, maar alsnog goed gepigmenteerd.

care-cosmetics-inspiratiedag-make-up-5

Emani is in Amerika nummer 1 in 100% veganistische, dierproefvrije en hoogwaardige make-up en is opgericht door Michelle Doan. Ik heb haar enkele maanden geleden kort ontmoet tijdens een beurs in Utrecht. Ik vind haar overkomen als een erg lieve vrouw die vol passie over haar ‘kindje’ praat. Zij ontwikkelde dit merk voor de meest gevoelige, problematische en verouderde huid. De swatches die je hier ziet, zijn van de vier meerkleurige pans. Ook hier is het pigment weer erg goed! Heel romig en een fantastische kleurafgifte.

care-cosmetics-inspiratiedag-make-up-6

T.LeClerc is een bekend Frans schoonheids- en cosmeticamerk met producten gebaseerd op rijstpoeder en rijstolie. Het merk gebruikt alleen natuurlijke kleurstoffen, waardoor je niet snel een allergische reactie zal krijgen. Waar ik vooral van achterover viel, was het pigment van dit prachtige oogschaduwpalette. Ik heb slechts twee tinten geswatcht, maar ik zou er dolgraag zelf een volledige look mee maken!

ArtDeco

ArtDeco is een merk dat in Duitsland heel groot is. Als je wel eens afreist naar de DM bij onze Oosterburen, dan kan het eigenlijk niet anders dan dat je dit merk kent. Van ArtDeco ontving ik de Waterproof Marker, de Eyeshadow Base en de Beauty Box Duo met daarin twee oogschaduws. Ik heb de Eyeshadow Base al even in real life mogen ervaren en het verschil tussen wel een basis en geen basis, is bizar! De kleur wordt direct zoveel krachtiger! Ook wordt iedere poederoogschaduw direct waterproof. Perfect dus in de zomer of juist tijdens het druilerige herfstweer. Ik kan niet wachten om het verschil zelf te ervaren. De Waterproof Marker is een transparante primer mascara, die iedere mascara waterproof maakt. De zee of het zwembad induiken, zonder bang te zijn voor panda ogen dus!

care-cosmetics-artdeco

Pupa Milano met Giorgio Forgani

Als ik rood, roze en (voor mij) matchende nude lipsticks zie, dan moét ik ze swatchen! Ik werd daarom naar de Pupa Natural Side make-up getrokken en maakte wat swatches van de lipsticks en lipglosses. Hoe prachtig zijn deze tinten?! De dekking is top, de finish is prachtig en de tinten zijn gewoon precies mijn smaak.

pupa-milano-natural-side-swatches

Ook heeft Pupa oogschaduws en oogpotloden van de Natural Side collectie. Deze swatches zijn gemaakt met slechts één veeg. Dat pigment is echt WAUW!

pupa-milano-natural-side-swatches-1

Als kers op de taart op deze fantastische inspiratiedag, was International Make-Up artist Giorgio Forgani van PUPA Milano aanwezig. Wat een knappe man! Hij liet je de fijne kneepjes van het vak zien bij verschillende dames en gaf nog wat boeiende tips mee, zoals hoe je het beste je mascara aan kunt brengen. Hij zei dat je het beste je spiegel wat onder je gezicht kan plaatsen, zodat je minder snel je huid raakt. Je brengt je mascara in drie stappen aan: een keer in het midden van de wimpers, dan aan de binnenzijde en dan aan de buitenzijde. Wil je meer volume? Dan maak je een zigzag beweging met je borsteltje. Wil je je ogen groter laten lijken? Concentreer je dan op het midden van het ooglid. Wil je je ogen meer breder laten lijken? Maak dan een beweging naar buiten toe bij het aanbrengen van je mascara. Kort samengevat: de manier hoe jij je mascara aanbrengt, doet wat met jouw specifieke oogopslag.

pupa-milano-Giorgio-Forgani

Verder heb ik de nieuwste Vamp! mascara van Pupa ontvangen, namelijk de All In One mascara. De sneak peek lees je alvast hier en de review volgt natuurlijk ook nog.

care-cosmetics-inspiratiedag-make-up-1

Aan het eind kreeg ik een prachtige goodiebag mee met make-up producten. Welk item zie jij graag terug in een review?

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

6 reacties

Lodi 1 juli 2019 - 07:56

Wat een inspirerende dag zal dit geweest zijn en wat een mooie locatie, met vele mooie producten. Ik ben wel benieuwd naar de BB Creame die je gekregen hebt. De Pupa oogschaduw vind ik trouwens prachtig wat keuren betreft!

Reply
Tessa 1 juli 2019 - 08:49

zo te lezen heb je een heerlijke en inspirerende dag gehad. veel plezier met alles. wat een handige tips voor mascara aanbrengen

Reply
Alexandra 1 juli 2019 - 09:22

Wat een leuke dag en heerlijk dat je alles kon uitproberen, krijg je een veel beter beeld. Ben benieuwd naar de volgende review.

Reply
Sonja 1 juli 2019 - 18:46

Heel gaaf was het! Jammer dat wij als 2e groep moesten wachten op 1 dame die zonodig nog in de make-up moest. Ik hou niet zo van stoorzenders. Ik wil graag luisteren naar wat er verteld word.

Reply
Elles 1 juli 2019 - 19:49

Klinkt als een topdag! Zoiets zou ik ook nog wel mee willen maken voor mijn blog!
Liefs,
Elles

Reply
Wanda 1 juli 2019 - 22:44

Wat ontzettend leuk joh dat je bij zo’n dag aanwezig bent geweest! Je zult er ongetwijfeld weer een hoop van hebben opgestoken!

Reply

Plaats een reactie