Care Cosmetics Beauty College

door Daphne - verdraaid mooi
beauty-college-care-cosmetics-1

Care Cosmetics organiseerde 10 oktober voor bloggers, vloggers en pers een Beauty College. Hier kregen we de laatste trends te zien op het gebied van DNA & huidverzorging en hightech huidverbetering. Ook kregen we tijdens een experience de kans om die nieuwste trends van dichtbij te zien, voelen en ervaren. Ik neem je mee in dit artikel.

DNA en huidverbetering

Na veel te vroeg vertrokken te zijn en precies op tijd aan te komen (rot files!), kreeg ik zoals altijd een warm welkom van de dames van Care. Met het programma op zak, dat bestond uit een centraal programma en een programma verdeeld in groepen, begonnen we met de eerste lezing van Mardge Pascaud. Zij is de oprichtster van Pascaud Beauty Innovations en gespecialiseerd in de huid en cosmetische chemie. Daarnaast ontwikkelt ze met een wetenschappelijk team producten en methodes. Een van die samenwerkingsverbanden gaat over DNA en de huid en werkt ze samen met Professor Maurice Zeegers, hoogleraar Complexe genetisch en epidemiologie aan de Universiteit van Maastricht. Daar dook ze tijdens de lezing verder op een verbazingwekkend laagdrempelige manier in, waardoor iedere leek het wel moet snappen! Hopelijk kan ik het (met hulp van documentatie van Marge Pascaud) ook goed aan jou overbrengen!

beauty-college-care-cosmetics-2

Bouwstenen DNA

Tijdens een dertien jaar lang onderzoek hebben een hele groep wetenschappers uit vele landen onderzocht hoe het menselijk DNA in elkaar steekt. Daar is het gelukt om het DNA van één persoon in kaart te brengen om de codes van de mens te ontrafelen. Het blijkt dat ons erfelijk materiaal is opgebouwd uit maar vier letters: a (adenine), t (thymine), c (cytosine) en g (guanine): de bouwstenen van ons DNA. Ons hele lichaam is opgebouwd uit cellen. Het genetische materiaal is in elke cel van ons lichaam aanwezig. De volledige code is dus in elke cel terug te vinden en het DNA vertelt ons wie we zijn. Hoe zien we eruit? Wat zijn onze voorkeuren? Hoe denken we?

beauty-college-care-cosmetics

Van de letters die ons DNA vormen, kun je woorden maken en natuurlijk zinnen. Die zinnen zijn je genen. Wist je dat als je van één persoon de code van je DNA wilt oplezen, je dan maar liefst elf jaar bezig bent?!  Door de celdeling in je lichaam, wordt ons DNA continu gedupliceerd. Dat gebeurt de hele dag en maakt ons ouder. De biologische huidveroudering heeft dus te maken met geleidelijke veranderingen in ons DNA. Daar hoort degeneratie bij van allerlei dingen, zoals slechter zien en botontkalking.

Beauty-sleutel in kaart brengen

Abnormaal of pathologische veroudering houdt in dat we ziektes kunnen krijgen die we niet willen, maar wel zijn vastgesteld in ons DNA. Als je weet voor welke aspecten je gevoelig bent, zoals vlekjesvorming of verslapping van de huid, dan kun je preventief het een en ander doen en kom je op de rol van DNA. Dat heet epigenetica en dat is bepalend of genen wel of niet tot expressie komen. De fenotype zijn alle waarneembare eigenschappen, zoals hoe je er vandaag de dag uit ziet. Dat kun je verbinden met metingen, zoals hoeveel je weegt, wat de diepte van je rimpels is en hoe hoog je bloedruk is. Het andere deel is de genotype en dat is dus die code met letters die is vastgelegd bij je geboorte. Je genetische profiel kun je in kaart brengen door biologisch materiaal, zoals je speeksel. Door jouw genotype in kaart te brengen, kun je jouw persoonlijke beauty-sleutel ontrafelen. Combineer je die uitkomst met het fenotype, dan heb je de meest ideale analyse.

beautysleutel-pascaud

Niet je hele DNA wordt in kaart gebracht om je persoonlijke beauty-sleutel in kaart te brengen, maar alleen vijf aspecten, namelijk hydratatie, pigmentatie, inflammatie, glycatie en hoe gevoelig je bent voor oxidatieve stress. Als je die vijf punten uit je DNA kunt halen en matcht met het huidige fenotype, dan heb je jouw persoonlijke beauty-sleutel en weet je precies welke dingen jij zou moeten doen. Let wel op dat lifestylefactoren ook een rol spelen. De DNA analyse hoef je maar één keer in je leven te laten uitvoeren. Het maken van de fenotype zal iedere twee jaar moeten gebeuren bij bijvoorbeeld je schoonheidsspecialiste.

Wat kun je met de beauty-sleutel?

Door de DNA-analyse weet je voor welke zichtbare gevolgen van huidveroudering jij aanleg hebt. Er komt namelijk een persoonlijke code uit. Zo kun je cosmetica personaliseren en is er een match met jouw persoonlijke serums. Die zijn vanaf januari 2020 verkrijgbaar onder het merk Pascaud.

Je huid beter leren kennen & veranderen

Prachtige resultaten van je lichaam creëren zonder gebruik van het mes? Met verschillende apparaten zou het moeten lukken. Daarbij kregen we niet alleen informatie over de apparaten, maar mochten we ze tijdens diverse demonstraties ook van dichtbij ervaren. Daarnaast kun je door middel van een klein apparaatje met een camera je huid onder de loep nemen. Ik neem je per apparaat mee en laat je de (verbluffende) resultaten zien.

Pascaud Contour

Een natuurlijke afslanking, contourverbetering en huidverbetering? Met het Award winnende apparaat voor beste professionele beauty product van 2019 in de categorie apparatuur, zou je deze resultaten kunnen verwezenlijken. Het is een systeem van vier technologieën in één apparaat met een tienvoudige werking.

pascaud-contour

Het is de enige biologische behandelmethode op basis van vier wetenschappelijk bewezen technieken in één behandelkop. Verder is het de enige niet-invasieve en pijnloze techniek die op een natuurlijke wijze zowel vetophoping vermindert, als huidversteviging en verstrakking bereikt. Ook is het de enige techniek voor een effectieve behandeling van de onderkin en kaak contour met langdurig resultaat. Daarnaast is het de enige techniek met indrukwekkende resultaten binnen zes weken tijd op zowel het gelaat als het lichaam. Pascaud Contour wordt gezien als hét alternatief voor cosmetische chirurgie.

pascaud-contour-1

Leuk die informatie, maar een foto zegt meer dan duizend woorden. Daarom vind je hier wat foto’s met het voor- en naresultaat.

pascaud-contour-2

Pascaud Contour kun je bij diverse schoonheidsspecialisten uit laten voeren. De adviesprijs per behandeling voor het gelaat is € 165. Voor het lichaam is dat € 99.

Matis Skin Analyzer

Van Anne Pieterman kregen we wel een heel mooi inkijkje in de huid met de Matis Skin Analyzer. In eerste opzicht lijkt het apparaat op een iPhone met een verdikte camera, maar het is veel meer dan dat! Met dit apparaat krijg je een complete huiddiagnose in vijf minuten met maar liefst acht deskundige metingen. Het apparaat meet de huid met de volgende parameters: hydratatie, elasticiteit, talg, gevoeligheid, huidstructuur, mee-eters, rimpels en melanine.

matis-skin-analyzer

Het apparaat laat huidproblemen zien die niet te zien zijn met het blote oog. Daarnaast krijg je heel goed te zien hoe de huidconditie is op dat moment en na bijvoorbeeld een behandeling. Hieronder zie je een voorbeeld van de roodheid. Je ziet direct hoe jouw eigen huid eraan toe is en hoe het er eigenlijk uit zou moeten zien. Alles is gebaseerd op een persoon van hetzelfde geslacht en dezelfde leeftijd.

matis-skin-analyzer-1

Nadat alle acht de metingen uitgevoerd zijn, krijg je direct het resultaat. Daar zie je bij welk onderdeel je goed zit en wat extra aandacht nodig heeft. En dat allemaal in slechts vijf minuten!

matis-skin-analyzer-2

Skeyndor LED T.H.E.S. Body System

Je kunt een perfect lichaam creëren met het innovatieve Led Body Sustem van Skeyndor met Drone technologie. Je creëert verbluffende resultaten met zes behandelingen in slechts drie weken tijd. Het heeft een sterk afslankend effect, geeft een vermindering van cellulitis, verstevigt spieren en verstrakt de lichaamscontouren.

skeyndor-led-body-system-1

De Led T.H.E.S. Body System maakt gebruik van drie technologieën, namelijk LED licht, thermostimulatie en elektrostimulatie die tegelijkertijd werkzaam zijn in verschillende lagen van de huid. De LED-lichttherapie heeft een sterk verjongend effect op de huid en verbetert de elasticiteit. Het verstrekt namelijk op natuurlijke wijze de energiestofwisseling, bevordert de celvernieuwing en de productie van collageen. De thermosimulatie vermindert cellulitis en bevordert de stofwisseling.  Verder verstevigt de electrosimulatie, de spier- en onderliggend weefsel en vermindert volume. Dit zie je na een kuur al terug in het aantal centimeters omvang.

skeyndor-led-body-system-2

Deze techniek wordt gecombineerd met de body remodelling double drone gel cream voor thuis. De crème (die trouwens heel lekker ruikt en heel verfrissend aanvoelt!) heeft een compleet verbeterende werking op het verstevigen van het weefsel, draineren van de huid, verminderen van cellulitis en het stimuleren van het afslanken.

skeyndor-led-body-system

Permanente make-up

Hoe fijn is het dat als je opstaat en direct je ‘make-up’ al goed zit? Dit kan je bereiken met permanente make-up (PMU). Dit is onder andere bestemd voor mensen die geen of weinig wenkbrauwen hebben, moeite of geen tijd hebben om zich op te maken, veel aan sport doen, geen haren meer hebben, geen strakke liplijn hebben of allergisch zijn voor normale make-up.

PMU

Je kunt bijvoorbeeld je wenkbrauwen, eyeliner en lipcontouren laten doen. Toevallig had een dame in onze groep permanente make-up op haar lippen, waarbij haar volledige lipkleur opgevuld was. Als je van niks wist, zag je er ook niks aan en zou je denken dat het echt make-up is. Heel erg mooi en natuurlijk! Bij het model werden haar wenkbrauwen getekend en dat zag er heel natuurlijk uit. Daarnaast werden overtollige haartjes verwijderd met Depilève wax. Die hecht zich puur aan de haartjes en niet aan de huid. Daarom krijg je er geen uitslag van en kun je vaker over één zone gaan.

Kortom: het was een hele leerzame en interessante dag! Alle informatie werd op een laagdrempelige manier verteld, waardoor je het ook snapt als je de techniek achter de apparaten en dergelijke niet kent. Als klap op de vuurpijl ontving ik een mooie goodiebag, die ik al in een sneak peek op Instagram had laten zien. Dankjewel Care Cosmetics voor alles!

beauty-college-care-cosmetics-3

Zou jij een van de technieken willen toepassen op je eigen lichaam?

Volg jij me al op InstagramFacebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer. 

2 reacties

Tessa 25 oktober 2019 - 19:01

zo te lezen was het een interessante dag

Reply
Deb 26 oktober 2019 - 19:33

Klinkt allemaal erg interessant. Mooie goodiebag heb je meegekregen.

Reply

Plaats een reactie