Bourjois Rouge Edition Velvet lipstick review

door Daphne - verdraaid mooi
Bourjois-Rouge-Edition-Velvet-lipstick-review-1

Van de #hartjekruidvatsquad ontving ik een fire kleur liquid lipstick van Bourjois die heel wat mooie beloftes op haar naam heeft staan. Of ze het ook kan bewijzen, lees je hier in de Bourjois Rouge Edition Velvet lipstick review.

Bourjois-Rouge-Edition-Velvet-lipstick-review

De lipstick is in totaal verkrijgbaar in 24 tinten, waarvan ik je tint 20 Poppy Days laat zien. Zoals Bourjois zelf aangeeft is het een kleur net als een klaproos, dus rood met een oranje highlight.

Bourjois-Rouge-Edition-Velvet-lipstick-review-2

De liquid lipstick heeft een zacht fluwelen borsteltje die taps toe loopt, waardoor je gemakkelijk in je binnenste mondhoeken kunt komen. Verder is de verpakking doorzichtig, zodat je precies kunt zien welke kleur je vast hebt als je meerdere varianten hebt. De kleur van de dop draagt daar ook aan bij. Zeker als je je lipsticks net als ik rechtop in een lade hebt staan, is zo’n verpakking ideaal.

Bourjois-Rouge-Edition-Velvet-lipstick-review-3

De Rouge Edition Velvet lipstick is volgens Bourjois een langhoudende vloeibare lipstick met een mooie matte finish en een intense kleur. De verbeterde formule heeft 1/4 pure pigmenten die een krachtige en intense kleur bieden. Het 1/4 fluweel concentraat zorgt voor een zachte en smeltende textuur dat de lippen mat, smooth en fluweelzacht maakt. Met behulp van rijke oliën zouden de lippen ook nog eens een gezond en natuurlijk gevoel geven. Bourjois belooft dat het tot 24 uur blijft zitten!

Bourjois-Rouge-Edition-Velvet-20-poppy-days-review-swatch-1

De swatch laat de krachtige roodoranje kleur al zien en het spat echt van mijn hand af!

Review Bourjois Rouge Edition Velvet lipstick

Voor een optimaal resultaat breng je de lipstick het liefst in meerdere lagen aan. De eerste laag zal zorgen voor een egaal effect, maar als je een tweede laag aanbrengt, dan is de kleurimpact te zien.

Hieronder zie je een foto waarbij ik de lipstick net aangebracht heb. De tweede foto heb ik genomen na zes uur, waarbij ik geluncht heb.

Bourjois-Rouge-Edition-Velvet-20-poppy-days-review-swatch

Het is een bijzondere lipstick met een speciale textuur. In eerste instantie voelt het aan als een soort velvet, poederachtige textuur dat een lichtdoorzichtig laagje achterlaat op de lippen. Als je even wacht en dan laagje twee aanbrengt, dan zie je inderdaad pas de prachtige krachtige kleur en het rijke pigment. De lipstick voel je niet zitten, plakt niet, is intens mat en geeft niet af. Na een aantal uur voelen mijn lippen wel wat droger aan, zeker aan de binnenzijde van de lippen. Je ziet op de tweede swatchfoto van de lippen ook dat daar al wat slijtage te zien is. Je kan het natuurlijk bijwerken, maar ik vind het voor het draagcomfort dan juist ook fijn om vaseline over de lipstick aan te brengen om het wat minder droog aan te laten voelen. Het is trouwens niet zo dat mijn hele lippen kurkdroog aanvoelen hoor, dus het is maar net waar je van houdt! De lipstick is zeker longlasting en vervaagt niet direct als je wat eet of drinkt, maar 24 uur is wel erg lang…

Bourjois-Rouge-Edition-Velvet-20-poppy-days-review-look

De Bourjois Rouge Edition Velvet lipstick is verkrijgbaar bij Kruidvat voor €  14,99.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

5 reacties

Tessa 16 januari 2020 - 09:46

wat een prachtige kleur

Reply
bychristiana 16 januari 2020 - 10:13

Mooie kleur, staat je erg goed! Ik vind 24 uur ook wel lang hoor, ik bedoel; wanneer heb je nu een lipstick ‘nodig’ die 24 uur lang houdt. De meeste mensen gaan op een bepaald moment toch ook slapen;-)

Reply
Deb 16 januari 2020 - 10:38

Mooie kleur, staat je prachtig. Vind sowieso dat rode lippen jou goed staan. De houdbaarheid is voor mij lang genoeg van deze lipstick. Fijn dat deze kleur ook niet in je lijntjes gaat zitten naar verloop van tijd. Dat gebeurt vaak (is mijn ervaring) bij rode lipsticks/glosses.

Reply
Bianca 17 januari 2020 - 07:49

Wat een gave kleur! Ik heb deze Bourjois liquid lipsticks in heel veel kleuren, moet ze toch eens wat vaker gaan dragen 🙂

Reply
Sara 18 januari 2020 - 00:16

Hele mooie kleur! Heb dit merk voor vloeibare lipstick nog niet geprobeerd, maar m’n nieuwe foundation is wel van Bourjois en die is heel fijn.
Misschien toch maar eens zo’n lipstick proberen ook. Je staat trouwens prachtig met rode lippen!

Reply

Plaats een reactie