Bourjois 1 Seconde eyeshadow review

door Daphne - verdraaid mooi
bourjous-1-seconde-eyeshadow-review

Een mooie ooglook creëren vergt vaak tijd. Kostbare tijd die we vaak niet hebben, zoals ’s ochtends. Hoe fijn zou het zijn om een perfecte smokey ooglook in luttele seconden te maken? Met de Bourjois 1 seconde eyeshadow zou dat moeten lukken. Dat ga ik natuurlijk testen!

bourjous-1-seconde-eyeshadow-review-4

Dit concept is niet nieuw, want diverse andere merken hebben al eens soortgelijke paletten uitgebracht. Bourjois heeft in totaal acht kleurvarianten in het assortiment, waarvan ik je de 01 Black On Track laat zien. Dit zou hét palette zijn voor een smokey look.

bourjous-1-seconde-eyeshadow-review-1

De verpakking van de oogschaduw heeft een doorzichtige deksel met een gouden rand. Ik vind een doorzichtige verpakking ideaal, zeker als er meerdere kleurvarianten van een palette bestaan. Aan de binnenzijde zie je één pan met drie kleuren tegen elkaar aan: van lichtgrijs, naar donkergrijs, naar zwart.

bourjous-1-seconde-eyeshadow-review-2

Ook vind je aan de binnenzijde een sponsapplicator in een soort strikvorm, waaraan je de applicator vast kunt houden. De uiteinden kun je naar elkaar toe trekken, zodat je de applicator gemakkelijk over de oogschaduw kunt bewegen.

Swatch & uitleg

bourjous-1-seconde-eyeshadow-review-3

Op de achterzijde van de verpakking vind je uitleg over hoe je de oogschaduw aan moet brengen, namelijk:

  • Pak de applicator vast aan het strikje.
  • Druk en swipe de applicator van links naar rechts in de oogschaduw pan.
  • Stempel de applicator op het ooglid en druk het iets aan.
  • Wil je de intensiteit opbouwen? Herhaal dan de tweede en derde stap.
  • Blend de harde randjes uit met een kwast of je vingers indien nodig.

Heb je grotere, amandelvormige ogen? Breng dan de applicator aan met een ‘slippende’ beweging om de oogschaduw aan te brengen. Heb je kleinere, ronde ogen? Rek je ooglid dan een beetje voordat je de oogschaduw aanbrengt. Bourjois zegt niets over diepliggende ogen, zoals de mijne, dus ik ben erg benieuwd naar het resultaat. Voor we het gaan testen op de ogen, eerst even de swatch op de arm!

bourjous-1-seconde-eyeshadow-review-6

Zo ziet de applicator eruit als je het heen en weer hebt geduwd in de pan. Drie evenredige strepen.

bourjous-1-seconde-eyeshadow-01-swatch-review

Zo ziet het eruit op de arm. Drie strepen grijs/zwart, waarbij je vooral van de middelste naar de donkerste kleur de overgang goed ziet.

Look & review Bourjois 1 Seconde eyeshadow review

Hieronder zie je de daadwerkelijke look op mijn ogen.

bourjous-1-seconde-eyeshadow-review-8bourjous-1-seconde-eyeshadow-review-7

De look zag er niet direct zo uit. Door mijn diepliggende ogen kon ik erg moeilijk bij het binnenste ooglid komen. Ook het buitenste ooglid  was moeilijk mooi te bereiken. Daarom heb ik concealer gebruikt om de overtollige oogschaduw te verdoezelen. Verder heb ik met een penseel de donkere kleur bij mijn binnenste ooghoek aangebracht. Verder heb ik die tint ook aangebracht onder mijn ogen om een geheel te creëren. Als laatst heb ik de tinten proberen te blenden om één geheel te krijgen.

De pigmentatie van de tinten is goed. Daarbij heb ik ook vrijwel geen fall-out met de applicator. Ik denk dat dit palette vooral leuk is als je zelf nog niet goed met make-up weet te werken en toch een leuke look met diverse tinten wilt maken. Dan is dit een mooie basis, waarmee je kunt leren wat voor jou werkt. Ik weet al wat voor mijn ogen (snel) werkt en daarom zou ik dit palette er zelf niet snel bij pakken. Ik vind het zelf namelijk mooier om lichte tinten op mijn bewegend ooglid te hebben en een donkere tint in mijn buitenste ooghoek voor het creëren van schaduw. Daarbij vind ik het spelen met tinten veel te leuk om al in een paar seconden klaar te zijn.

bourjous-1-seconde-eyeshadow-review-5

De Bourjois 1 Seconde eyeshadow is verkrijgbaar bij Douglas voor € 18,10.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie