Boho matte lipstick review

door Daphne - verdraaid mooi
boho-lipstick-Figue-309-review-2

Nieuwe merken ontdekken is altijd een feestje. Via Instagram heb ik de Boho lipsticks leren kennen en ik kreeg een mooie tint thuisgestuurd. Daarom lees je hier de Boho Figue 309 matte lipstick review. Ook vind je onderaan de review een kortingscode!
boho-lipstick-Figue-309-review-1
De, volgens het merk, zeer gepigmenteerde lipstick is verrijkt met 100% natuurlijke ingrediënten, zoals abrikozenolie, grapefruitolie en rozenbottelolie. Hierdoor voelen de lipsticks volgens Boho zacht aan op de lippen. Verder is deze lipstick 100% dierproefvrij. Ondanks dat de lipstick mat is, zou de lipstick heerlijk romig zijn. Hierdoor blijft het niet de hele dag zitten, maar voelen de lippen wel gehydrateerd aan.boho-lipstick-Figue-309-review

De koker en de dop van de lipstick is gemaakt van papier en de binnenste huls van plastic.

Swatch

boho-lipstick-Figue-309-swatch-review

Links zie je de swatch met één veeg en aan de rechterkant heb ik de tint opgebouwd. Je kunt dus zelf bepalen wat je mooi vindt en bij je past. Met één veeg heb je een vrij transparante look en met meerdere vegen komt de pigmentatie van de lipstick meer tot zijn recht.

Look & review Boho matte lipstick

Hieronder zie je twee close-up foto’s van mijn lippen. De eerste is direct gemaakt na het aanbrengen van de lipstick en de tweede na drie uur, nadat ik in de tussentijd ook geluncht heb.

boho-lipstick-Figue-309-swatch-review-2

De lipstick is in drie uur veranderd van een lipstick met opgebouwde pigmentatie, naar een transparantie lipstick die één laag lijkt te hebben. Ik vind dat het dan ook mooi van mijn lippen slijt. Door de romige textuur kun je de lipstick ook makkelijk opnieuw aanbrengen. Ook al is de ‘oude’ laag lipstick nog niet volledig van de lippen gesleten.

De lipstick brengt makkelijk aan, want je glijdt letterlijk over de lippen. Verder heeft het een hoog draagcomfort en voelt het daarom heel prettig en zacht aan op de lippen. Ook voelen mijn lippen heel gehydrateerd aan en dat versterkt het draagcomfort. De lipstick ruikt heel in de verte naar citrus, maar dat merk en proef je niet bij het dragen ervan op de lippen.

boho-lipstick-Figue-309-review-look

Het enige wat ik niet begrijp is waar de naam ‘matte lipstick’ vandaan komt. De lipstick lijkt in het echt en op de foto’s inderdaad erg mat als het nog in de huls zit, maar op mijn huid vind ik de lipstick een duidelijk glanzende finish hebben. Daarom zou ik eerder zeggen dat dit een satijnen lipstick is. Dat past ook beter met de beloftes die het merk maakt.

boho-lipstick-Figue-309-review-3

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

3 reacties

Deb 18 augustus 2019 - 08:10

Mooie kleur! Ik ken Boho al wat langer en vind het een mooi natuurlijk merk. Vind vooral hun lipsticks (had er een in de kleur capucine) en lakjes (meerdere tinten van geprobeerd) erg fijn.

Reply
Babs 18 augustus 2019 - 15:16

Hij is inderdaad glanzender dan je verwacht, maar zeker heel mooi. En je kan deze tint goed hebben, nice!

Reply
Tessa 18 augustus 2019 - 17:39

Wat mooi kleurtje. Wat meer opgebouwd vind ik de lipstick het mooist

Reply

Plaats een reactie