blue®m oral foam review

door Daphne - verdraaid mooi
blue m oral foam review-2

Voorlopig kunnen we nog niet zo makkelijk naar de tandarts door de Corona crisis, maar het blijft wel belangrijk om goed voor je tanden te zorgen! Zeker omdat we nu voornamelijk op onszelf aangewezen zijn op dat gebied. Daarom laat ik je vandaag nog eens de blue®m oral foam zien. Die heb je al eens voorbij zien komen op mijn blog, maar ontving onlangs de prestigieuze titel ‘Beste Product van het Jaar 2019/2020. Daarom kan ik niet anders dan dit product nog eens in de spotlight zetten in een los artikel, zonder andere producten van blue®m. Daarom lees je hier de blue®m oral foam review.

Bestanddelen blue®m oral foam

De oral foam is een soort mondspoelwater, maar dan in schuimvorm. Het is vrij van fluoride en alcohol en het is pH-neutraal. Daarom is het niet alleen goed voor het dagelijks onderhoud van het tandvlees en mondslijmvlies, maar ook juist voor het reinigen van beugels en uitneembare voorzieningen. Denk bijvoorbeeld aan sportbitjes, protheses (zoals kunstgebitten) en nachtbitjes.

blue m oral foam review-1

De formule bevat biologische honing van de Nederlandse Imkerij De Trap. Daarom ontving ik bij de producten, ook een heerlijke flacon honing! Gek in mondverzorging? Bij blue®m niet, want zij gebruiken de honing voor het zuurstof en de heilzame eigenschappen, zoals glucose-oxidase. Zodra dit in contact komt met speeksel of wondvocht, komt er waterstofperoxide vrij, dat gelijk als zuurstof wordt opgenomen door het lichaam én het heeft een bacteriegroei remmende werking.

blue m oral foam review

Gebruik & review blue®m oral foam

Gebruik je de foam als mondverzorging, dan kun je het rechtstreeks vanuit de pompflacon in de mond deponeren. Voor protheses en dergelijke kun je het schuim er gelijkmatig overheen verdelen en even in laten trekken. Dan plaats je het mondstuk met de foam erin weer terug in de mond en spuug je het restant uit.

Door de dikkere structuur werkt het nog beter in op de tandplak biofilm en bereikt het bovendien plekjes in je mond waar je met je tandenborstel niet bij kan. Alleen juist omdat het dikker is, pak ik zelf toch wel sneller naar het normale mondspoelwater.

blue m oral foam review-3

De 100 ml variant kost € 14,95 en de handige meeneem verpakking van 50 ml kost € 9,95. De producten van blue®m zijn verkrijgbaar via diverse tandartsen, mondhygiënisten, apotheken, online drogisterijen en via de webshop van blue®m. Wil je meer reviews en informatie lezen over blue®m? Klik dan hier.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

1 reactie

Rachel Kromdijk 9 april 2020 - 13:02

Ik ben echt gek op foam! sowieso gebruik ik altijd een face cleaner.. in combinatie met mijn clarisonic mia 2.

Reply

Plaats een reactie