blue m mondwater review

door Daphne - verdraaid mooi
blue-m-mondwater-review-3

Tandenpoetsen is goed voor je gebit, maar niet altijd voldoende. Daarom is het goed om dat aan te vullen met het spoelen van je gebit met mondwater. Ik ga een mondwater testen die in 2018/2019 uitgeroepen is tot beste product van het jaar in de categorie mondverzorging. Die moet wel goed zijn toch? Daarom lees je hier de blue®m mondwater review.

Hoge bloeddruk door mondwater?

Mede door mijn passie voor beautyproducten, kijk ik regelmatig naar de bestanddelen ervan. Welk product is ‘goed’ en welk product wat minder? Alleen moet ik eerlijk zeggen dat ik dat nooit doe bij mondwater. Raar eigenlijk, want je hebt immers maar één gebit. Het mondwater van blue®m kun je dagelijks veilig gebruiken, dankzij de zorgvuldig uitgekiende, chloorhexidine-vrije samenstelling. Deze werkstof dood niet alleen de slechte, maar ook de goede NO-producerende mondbacteriën. Die zijn juist essentieel voor je gezondheid, want door het doden ervan kunnen de bloedvaten vernauwen en kan de bloeddruk dus stijgen.

blue-m-mondwater-review-2

Het blue®m mondwater is alcoholvrij, omdat alcohol de slijmvliezen van de mond uitdroogt. Dat maakt het kwetsbaarder voor schadelijke bacteriën. Ook bevat het geen fluoride, waardoor je dit mondwater prima kunt gebruiken als je implantaten hebt.

Belangrijkste ingrediënten

Als bovenstaande bestanddelen er niet in zitten, wat dan wel? De synergetische combinatie van zuurstof, lactoferrine en xylitol zorgt ervoor dat de conditie van het tandvlees verbeterd wordt. Hiermee krijgt je mond niet alleen een frisse adem, maar ook een intense, actief verzorgende en veilige ‘boost’. Dat helpt om je tanden en tandvlees gezond en langdurig optimaal weerbaar tegen de slechte mondbacteriën te houden.

blue-m-mondwater-review

  • Zuurstof uit honing
    Zodra de honing in contact komt met speeksel, valt het uiteen in waterstof en zuurstof. Hierbij bepaalt het lichaam wat de beschadigde cellen nodig hebben en brengt de waterstof of zuurstof op de juiste plek. De glucose in honing wordt volledig omgezet, waardoor er geen risico is op cariësvorming.
  • Xylitol
    Dit is een natuurlijke zoetstof dat afkomstig is uit berkenbast. Het is bewezen effectief tegen de bacterie die cariës veroorzaakt (Streptococcus mutans). Daarnaast legt het een beschermend laagje rondom tanden en kiezen en zo kan nieuwe plaque zich minder goed hechten.
  • Lactoferrine
    Dit is een glycoproteïne met antibacteriële-, antiparasitaire- en antivirale eigenschappen. Zo remt het de slechte bacteriën in de mond en activeert het andere enzymen om de restanten van de slechte bacteriën op te helpen ruimen.

blue® m mondwater review

Ik vind mondspoelwater een fijne aanvulling op mijn gebitsreiniging. Mijn mond voelt extra fris en ik weet zeker dat mijn tanden en ertussen, goed gereinigd zijn. Ook op de plekken waar je tandenborstel niet snel kan komen. Volgens blue®m kun je twee keer per dag 60 seconden spoelen. Het kost dus iedere dag twee minuutjes meer tijd, maar als je gaatjes hebt dan lig je nog veel langer in de tandartsstoel. Daarbij vind ik het interessant om nu ook eens in de ingrediëntenlijst gedoken te hebben van het mondwater. Het blijkt dat je met het mondwater van blue®m dus goed bezig bent voor je mond!

blue-m-mondwater-review-1

Van sommige mondwaters springen de tranen bijna in je ogen, omdat ze zo scherp zijn. Dat is bij dit mondwater gelukkig niet het geval. Het is niet heel scherp, het zorgt voor een schoon gevoel, een frisse mond en een frisse adem.

Het blue®m mondwater is te koop voor € 14,95 – 500ml. Het is ook te koop in een probeer-/reisverpakking voor € 2,50 – 50ml. De producten van blue®m zijn verkrijgbaar via diverse tandartsen, mondhygiënisten, apotheken, online drogisterijen en via de webshop van blue®m.

Benieuwd naar andere producten van blue® m? Ik testte er een aantal en die lees je hier.

Volg jij me al op InstagramFacebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer. 

1 reactie

Amelie van Writings by Amelie 27 oktober 2019 - 15:43

Eigenlijk gebruik ik veel te weinig mondwater! Ik schaf me beter terug een fles aan, want het is inderdaad goed voor veel!

Reply

Plaats een reactie