BK 3-in-1 grill review

door Daphne - verdraaid mooi
BK 3-in-1 grill review

In de media wordt veel aandacht besteed aan PFAS-vrije (koeken)pannen. Alleen over andere keukenapparatuur, zoals een gourmetstel of contactgrill, hoor je dan weer een stuk minder. Ik moet zelf ook bekennen dat ik geen idee heb of onze grillplaat, wafelijzer en dergelijke PFAS-vrij zijn. Gelukkig werd ik tijdens een event wakker geschud door BK, die tal van PFAS-vrije keukenapparatuur had staan. Ik ontving zelf de 3-in-1 grill (natuurlijk PFAS-vrij), waarmee je tosti’s, wafels en panini’s kunt maken. Een tijd terug vond ik een recept voor (redelijk) gezonde wafels en daarmee ga ik het apparaat uitproberen. Scroll daarom snel verder voor de BK 3-in-1 grill review.

BK 3-in-1 grill review PFAS vrij

De BK 3-in-1 grill is lekker compact van formaat, maar heeft wel uitneembare platen. Zo is het apparaat lekker multifunctioneel én kun je hem heel gemakkelijk schoonmaken. Dat laatste vond ik met de meeste compacte grill’s zo omslachtig, omdat de platen er negen van de tien keer niet uit kunnen.

BK 3-in-1 grill review compact uitneembare platen

Je kunt met de verschillende platen onder meer tosti’s, wafels én panini’s maken. BK noemt ook voorbeelden als worstjes, groentes en stukjes vlees als je de panini platen gebruikt. Je kunt ze gemakkelijk wisselen dankzij de bevestigingsklemmen aan de boven- en onderzijde. Die druk je in, waardoor de plaat los schiet.

BK 3-in-1 grill review wafels gezond recept

Met het rode indicatielampje kun je zien dat het apparaat aangesloten is en aan het opwarmen is. Het groene indicatielampje geeft aan dat het apparaat opgewarmd is. Dankzij de vergrendeling kun je jouw eten goed afsluiten en wordt het gelijkmatig verwarmd en bruin. En ook wel fijn: de platen zijn vaatwasserbestendig. Al raadt BK tegelijkertijd aan om ze alsnog met de hand af te wassen om de levensduur van de antiaanbaklaag te verlengen.

BK 3-in-1 grill review compact uitneembare platen tosti wafel panini

Review BK 3-in-1 grill

Aangezien mijn vriend aan het diëten is, maar ik enorm zin had om weer eens wafels te bakken, ging ik op zoek naar een recept voor gezonde wafels. In hoeverre je het gezond kunt noemen dan hè… 😉 Ik heb de grill dan ook getest met de wafelplaten.

BK 3-in-1 grill review gezonde wafels recept

Wil jij de wafels ook maken? Dit zijn de benodigdheden, waar ik 7 wafels uit haal (recept gebaseerd op 15gram.be:

  • 160 gram fijngemalen volkoren havermout
  • 2 eieren
  • 300 ml melk
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels vanillesuiker (in het recept staat druppels, maar dat had ik niet in huis)

Ik ben echt dol op wafels. Alleen echt vaak aten we ze niet en dat had voornamelijk te maken met het werk dat het met zich meebracht qua schoonmaken en de afwas. Laat de 3-in-1 grill die beren op de weg nou eens wegnemen dankzij haar compacte formaat en uitneembare platen. Dankzij het redelijk lage wattage ten opzichte van de grote grill spettert het ook nog eens een heel stuk minder (scheelt ook weer afwas!); zonder dat je een uur per wafel hoeft te wachten hoor. Verder weegt het een stuk minder dan een reguliere grill en kun je het gemakkelijk opbergen. Ik merk dat ik dit apparaat dan ook veel sneller pak dan het reguliere, zware en vooral grote wafelijzer. Het werkt echt top. Na circa vijf minuten heb je twee wafels. Nadien zijn de platen en de behuizing rondom gemakkelijk schoon te maken. Eindelijk eens een compact grill-apparaat die ik niet na één keer gebruiken bij het afval wil zetten.

BK 3-in-1 grill review uitneembare platen tosti wafel panini

Je shopt de BK 3-in-1 grill voor € 49,90 bij onder meer speciaalzaken en online op bk.nl.

Volg jij me al op Instagram, FacebookTikTok of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie