Bio-Oil Droge Huid Gel review

door Daphne - verdraaid mooi
bio-oil-droge-huid-gel-review-2

Een droge huid is onprettig, omdat het ruw en trekkerig aan kan voelen. Ik heb allerlei soorten crèmes, lotion en bodybutters in mijn stash, maar een gel stond nog niet in dat rijtje. Daar is nu verandering in gekomen door de Bio-Oil Droge Huid Gel. Ik heb de gel gereviewd. Kijk verder en lees wat ik ervan vind!

bio-oil-droge-huid-gel-review

Ik denk dat je vast al wel eens van het merk gehoord hebt. Bio-Oil is namelijk wereldwijd hét toonaangevende product op het gebied van littekens en huidstriemen. Zo heeft het merk in 30 jaar hier maar liefst 438 awards en onderscheidingen voor ontvangen.

Dit is het eerste product dat occlusiviteit (vochtvasthoudende eigenschappen) en humectanten (vochtaantrekkende eigenschappen) op de meest optimale manier combineert. Deze gel bestaat namelijk voor 97% uit actieve ingrediënten en voor maar 3% uit water. Die 3% is noodzakelijk om de natuurlijke bevochtigingsmiddelen te activeren in de formule.

bio-oil-droge-huid-gel-review-1

De olie in de gel dekt de huid af, zodat er geen vocht uit de huid kan ontsnappen. Dit is vooral goed voor het lichaam, omdat daar weinig talgklieren zitten. Vandaar ook dat bijvoorbeeld benen vaak droog aanvoelen. De formule van deze gel bestaat voor 50% uit de al succesvolle Bio-Oil olie, maar is voor de gel aangevuld met 37% andere oliën en sheabutter. De gel bevat zoveel mogelijk natuurlijke bevochtigingsmiddelen, omdat deze een belangrijke rol spelen bij het gehydrateerd houden van de huid.

bio-oil-droge-huid-gel-review-3

De gel zit in een licht, basic potje met een deksel die aan het potje vast zit. Ideaal dus voor onderweg als je een droge plek hebt die je even in wilt smeren. De substantie is roze van kleur en ziet er ook echt uit als een gel. Gelukkig is het niet plakkerig, net als bijvoorbeeld haargels. De geur heeft wat weg van gember. Je kunt de gel overal op het lichaam gebruiken en dus ook op het gezicht. Dat laatste heb ik zelf niet gedaan, maar ik heb het wel op verschillende droge plekken op mijn lichaam aangebracht.

Ik vind het product prettig, want het doet wat het belooft. Het valt me op dat je maar een klein beetje product nodig hebt, waardoor het duurzaam in gebruik is. De gel voelt heel zacht aan, ook even na het aanbrengen, en laat een glanzend laagje achter op de huid. Ik zou na het insmeren van bijvoorbeeld je benen, daarom ook even wachten met je aan te kleden. Zo heeft het product even de tijd om in te werken, ook al blijft de olie op de huid liggen. Ik vind dit product persoonlijk daarom het prettigst om ’s avonds te gebruiken, zodat het ’s nachts lekker zijn werk kan doen. Of natuurlijk in de zomer als je ’s avonds mooie, glanzende benen onder je favoriete rokje of jurkje wilt!

De Bio-Oil Droge Huid Gel is verkrijgbaar in drie formaten en is verkrijgbaar bij diverse drogisterijen, zoals Kruidvat. De 50ml variant is te koop voor € 6,95, de 100ml variant voor € 11,95 en de 200 ml variant voor € 19,95.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

1 reactie

Sonja 12 juni 2019 - 19:08

Ik ken wel de olie, heel fijn! Deze variant wil ik snel eens uitproberen.

Reply

Plaats een reactie