Benefit Soft Blur Foundation review

door Daphne - verdraaid mooi
Benefit-Hello-Happy-soft-blur-foundation-1-review

Sommige beautyproducten wil ik in mijn stash om hoe ze eruit zien, of het nu een goed of slecht product is. De verpakking van de Benefit Hello Happy soft blur foundation past met haar schattige verpakking helemaal binnen het plaatje. Het zou wel een leuke bijkomstigheid zijn als het ook een goed product is. Daarom ga ik de foundation vandaag testen in de kleur 01 Fair – Cool.

Benefit-Hello-Happy-soft-blur-foundation-1-review-1

De Benefit Hello Happy soft blur foundation is er in full-size formaat met 30 ml en in een mini formaat met 6 ml. Ik heb gekozen voor de 6 ml, omdat dat het gewoon leuk op mijn make-uptafel staat. Ik kan er niet meer van maken haha.

De mini variant is te koop in vier verschillende tinten. De full-size variant in maar liefst twaalf verschillende tinten. De foundation heeft een SPF 15. Fijn voor het beschermen van de huid!

Benefit-Hello-Happy-soft-blur-foundation-1-review-2

De verpakking is van plastic en is te openen met een draaidop. Je kunt de foundation gemakkelijk doseren met het tuitje. Wel zo handig, aangezien de foundation erg vloeibaar is.

Swatch

Benefit-Hello-Happy-soft-blur-foundation-1-review-swatch

De foundation is erg vloeibaar en voelt daarom ook licht aan. Hierdoor is het makkelijk streeploos te blenden. Natuurlijk zie je op de swatchfoto nog duidelijk de kleur, maar als ik dat niet gedaan had, dan had je niets aan mijn arm gezien. Ik verwacht dat de foundation ook goed in te wrijven is op de huid van mijn gezicht. De kleur 01 Fair – Cool is licht en heeft een neutrale tot gelige ondertoon.

Look

Benefit belooft dat het een luchtige en lichte foundation is die een mooie, natuurlijk-matte uitstraling geeft, ademt en aan zou voelen als een tweede huid. De dekking van de foundation zou licht tot medium zijn welke op te bouwen moet zijn. Ik test of Benefit haar beloftes na kan komen.

Linkerfoto is zonder foundation. Rechterfoto is met foundation.

Benefit-Hello-Happy-soft-blur-foundation-1-review-look

Ik breng de foundation aan met mijn handen, zodat ik de substantie door de warmte van mijn handen mooi in kan wrijven. Het verschil is duidelijk te zien tussen de twee foto’s. Ik zou de foundation zelf ook, net als Benefit, als licht tot medium omschrijven. Mijn huid is namelijk mooi egaal geworden zonder dat de natuurlijke blos van mijn wangen nog te zien is. Het pukkeltje op mijn kin is vervaagd, maar nog wel te zien. Dat vind ik zelf ook niet erg. Wil je namelijk op enkele kleine plekjes nog meer dekking, dan kun je dat realiseren met concealer.

De volledige look met blush, bronzer en highlighter.

Benefit-Hello-Happy-soft-blur-foundation-1-review-look-1

Ik heb een blush, bronzer en highlighter aangebracht zonder de foundation eerst af te poederen. Na het aanbrengen van de foundation, krijg je namelijk een matte uitstraling die zich leent om er poederproducten overheen te gebruiken. Daar ben ik zelf wel blij om, omdat ik lang niet altijd af poeder.

Benefit-Hello-Happy-soft-blur-foundation-1-review-3

Review Benefit Soft Blur Foundation

De foundation voelt prettig aan op de huid, blend goed en heeft zeker een natuurlijk-matte finish. Ik vind namelijk zelf niet dat je kunt zien dat ik foundation draag op mijn huid. Ook niet op de ‘gevaarlijke’ plekken, zoals aan de rand van je gezicht of rond je neus.

De foundation blijft de gehele dag mooi zitten. Alleen vervaagt de foundation op de meest vette plekjes van mijn huid, zoals bij mijn neusvleugels, na verloop van tijd. Als je de foundation ’s ochtends aangebracht hebt en je de vette plekjes later nog bij wilt werken, dan gaat dit goed!

Het product ziet er dus niet alleen ontzettend leuk uit, maar is ook nog eens heel prettig in gebruik. De mini variant van de Benefit Hello Happy foundation is te koop bij Douglas voor € 10,20. De full-site variant kost € 30,59.

Volg jij me al op InstagramFacebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer. 

11 reacties

lodi 5 oktober 2018 - 09:25

Het is dat ik nooit een foundation gebruik, want wat is het een super leuke verpakking zeg! Een plaatje in je badkamer

Reply
Felice Veenman 5 oktober 2018 - 10:30

kortom : mooi van buiten, mooi van binnen…maar deze schriep, schrikt wel van de prijs!

Reply
Tessa 5 oktober 2018 - 10:33

Wat een super schattige verpakking. Ik denk dat ik hem ook nu wil gaan uitproberen!

Reply
Amina 5 oktober 2018 - 11:27

Ohhhh wat is Benefit toch geweldig, mijn favoriete make up merk! Die vintage verpakkingen, love it! Ik ga deze zeker proberen xxx

Reply
Maaike | Travelbliss 5 oktober 2018 - 20:17

Wat een leuke verpakking. Ik zou bijna make-up gaan gebruiken 😉

Reply
Melissa 5 oktober 2018 - 21:38

Heel schattig maar vind ook wel prijzig voor een foundation

Reply
Yousra Yasmine 6 oktober 2018 - 10:39

Wauw wat een mooie foundation en die verpakking is ook super!

Reply
allaboutbertina 6 oktober 2018 - 15:37

Wat een schattige verpakking. Dit lijkt mij een hele fijne foundation. Zo te lezen is hij jou ook goed bevallen.

Reply
Custodia Chineva 6 oktober 2018 - 20:13

Wat staad die kleur je mooi, leuk dat je het verschil niet gelijk op valt xx

Reply
karin 8 oktober 2018 - 11:00

ik vind foundation altijd lastig; de kleur is vaak net niet goed, te dik of te dun… Ik gebruik het dan ook zelden. Maar wat eens schattige verpakking!

Reply
the lemon kitchen 9 oktober 2018 - 13:06

Mooi hoor, ik heb foundation van Clinique al jaren en daar ben ik super blij mee. Dit staat je overigens echt heel mooi. Ik vind snel andere foundations dik en plakkerig, de mijne verdwijnt als het ware in mijn gezicht als een gezichtscréme

Reply

Plaats een reactie