Benefit Dupe alert! essence What a Tint review

door Daphne - verdraaid mooi
essence what a tint lip & cheek tint dupe benefit benetint review

Dupe alert! Een paar weken geleden zag ik op het Instagram account van essence de What a Tint lip & cheek tint en ik dacht even dat ik zat te kijken naar de Benefit Benetint. Lijken ze alleen op elkaar of zijn ze in gebruik en kwaliteit ook vergelijkbaar? Ik testte het en laat je het effect van beide items zien. Ook geef ik je wat tips en tricks voor een flawless resultaat. Daarom lees je hier de essence What a Tint lip & cheek tint review met de vergelijking van de Benefit Benetint.

Wil je beide producten direct in actie zien? Bekijk dan onderstaande video, waarbij ik beide producten op beeld voor je test.

De essence What a Tint lip & cheek tint geeft je lippen en wangen een frisse, natuurlijke teint zonder te plakken en met een kiss-proof resultaat. En precies dat kun je verwachten bij de Benefit Benetint, dat trouwens het allereerste product is van het merk!

Veel sneldrogende producten zijn verrijkt met een uitdrogende alcohol. Dat is in het geval van essence niet zo. Sterker nog: het bevat juist veel hydraterende en voedende ingrediënten, zoals hyaluronzuur, panthenol en glycerine. Benefit heeft die voedende ingrediënten dan weer niet en daar vind je voornamelijk alleen conserveermiddelen, kleurstoffen en geurstoffen in terug.

essence what a tint lip & cheek tint dupe benefit benetint swatch vergelijken review

Op bovenstaande afbeelding vind je de swatch van beide merken: links Benefit en rechts essence. De kleur is net een tikkeltje anders van elkaar. Benefit neigt meer naar een peach tint, terwijl die van essence fris roze is. Verder drogen ze allebei even snel op.

Zo breng je de lip & cheek tint aan

Zowel essence als Benefit raden aan om het product aan te stippen op de wangen en het zo uit te blenden. Dat heb ik in eerste instantie ook gedaan, maar daar kreeg ik vooral bij essence spijt van. Het is zo sneldrogend, dat je te weinig tijd hebt om de stippen weg te werken. Het resultaat is een gestippelde wang en dat is niet wat je wilt. 😉

essence what a tint lip & cheek tint review ervaring goede dupe benefit benetint

Wat wél onwijs goed werkt bij beide merken, is een streep zetten op je wang en vanuit daar blenden. Zo krijg je echt een vlekvrij en egaal resultaat. Verder kun je het blenden met zowel je vingers, kwast als make-up spons, maar ik raad je aan om je vingers te gebruiken. Dankzij de warmte van je vingertoppen kun je het product heel egaal aanbrengen, omdat het als het ware dankzij die warmte in je huid smelt. De applicator is trouwens net wat anders. essence heeft een sponsapplicator, terwijl Benefit een kwastje heeft. Dat maakt geen verschil in het aanbrengen ervan.

Review essence What a Tint lip & cheek tint | dupe?!

In de video waarin ik de items test, gaf ik al aan dat ik nooit een grootgebruiker ben geweest van de Benefit Benetint. Simpelweg omdat ik er gewoon niet goed mee om kon gaan zonder van mijn look een vlekkenboel te maken. Alleen doordat ik de producten de afgelopen tijd op allerlei manieren uitgeprobeerd heb en heb ontdekt hoe ik de items het beste kan gebruiken, ben ik blij dat ik het nog een kans gegeven heb. 

essence what a tint lip & cheek tint dupe benefit benetint swatch vergelijken verschil review

links essence | rechts Benefit

Op de wangen vloeit de lip & cheek tint erg mooi over in de rest van de make-up en behoud ik zelfs de glow van mijn foundation. Daarbij zijn beide varianten goed op te bouwen in kleur en kun je het dus afstemmen op de rest van je look. Na het aanbrengen kun je de hele dag genieten van de gezonde blos op je wangen. Ook op de lippen vind ik ze beiden erg fijn. Het is echt een lip stain, waarbij de tint in je lippen trekt zonder het gevoel te hebben dat je iets op je lippen hebt zitten. Echt perfect voor een no-make-up make-up day. Wellicht nog een lipgloss erover voor een subtiel glossy effect.

Om antwoord te geven op de vraag of het een dupe is: JA! Eigenlijk ligt het er maar net aan welke kleur je het mooist vindt, want daar zit wél verschil in. Persoonlijk vind ik beide tinten mooi, maar die van essence vind ik bij mezelf het best passen op de lippen. Op mijn wangen zijn beide tinten passend bij mijn huid. Kortom: ik zou lekker voor de variant van essence gaan. Tenzij je natuurlijk waarde hecht aan een luxe segment merk of simpelweg de kleur mooier vindt.

essence what a tint lip cheek tint review dupe benefit benetint swatch vergelijken verschil review

Op het moment van het publiceren van dit artikel heb ik het product nog niet in de Nederlandse schappen gevonden. Wel is het al over de grens in Duitsland verkrijgbaar en online op notino.nl voor € 3,70 | 4,9 ml. Het is vegan, cruelty free en vrij van gluten, parabenen, olie en alcohol. De Benefit Benetint shop je bij Douglas voor € 21,00 | 6 ml.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

1 reactie

Lien 11 maart 2023 - 19:29

Ik kende dit product nog niet. Fijn om te weten dat die van Essence ook een mooi resultaat geeft. De hydraterende bestanddelen zijn mooi meegenomen!

Reply

Plaats een reactie