Benefit Boi-ing Cakeless Concealer review

door Daphne - verdraaid mooi
benefit-boi-ing-cakeless-concealer-review-5

Ik had al een voorproefje gekregen van de nieuwste Benefit concealer bij de lancering ervan tijdens het Benefit Beauty Festival. De quote ‘Eat your cake, don’t wear it!’ is allesomvattend wat het merk belooft met deze concealer. Of het ook bestand is tegen mijn enorm donkere kringen, ga ik testen. Daarom lees je hier de Benefit Boi-ing Cakeless Concealer review.

benefit-boi-ing-cakeless-concealer-review-6

De verpakking van de concealer is opvallend en ben ik nog nergens anders tegen gekomen. Het lijkt namelijk op een soort potlood (zonder puntje aan de onderkant) met een roze gummetje. Gum die donkere kringen maar weg concealer! Rond de flacon zit een kartonnen verpakking ter bescherming van de flacon. Ook vind je daar onder andere de ingrediënten en beloftes. Zo is de werkelijke flacon lekker strak en clean gehouden.

Swatch

benefit-cakeless-concealer-swatches-1

De concealer is verkrijgbaar in twaalf kleuren. In de goodiebag van het festival zaten samples van negen tinten. Van links naar rechts: 1, 2, 4, 5, 6, 8, 9, 10 en 12. Ik gebruik voor mijn look een combinatie van nummer 1 en 2. Nummer 1 is een hele lichte tint met een koele ondertoon en nummer 2 is een lichte tint met een warme ondertoon. Zeker nu mijn huid de afgelopen periode wat meer zon gezien heeft, is die combinatie perfect. De swatches laten de full-coverage dekking van de concealer al zien. Daarnaast droogt het oog vrij snel, mat op.

Look & review Benefit Boi-ing Cakeless Concealer

Volgens Benefit geeft de Boi-ing Cakeless Concealer volledige dekking zonder cake-effect. Het bedekt donkere kringen, puisjes en andere plekken die dekking nodig hebben. Ook zou deze concealer geschikt zijn om te highlighten of contouren. Verder zou de formule de huid niet uitdrogen, een natuurlijke finish hebben, waterproof zijn en 24 uur houden. Daarnaast zorgt de flexibele applicator voor een perfect applicatie van de concealer.

Om jullie goed het effect van de concealer te showen, laat ik maar weer eens die vreselijke voor foto zien.

benefit-boi-ing-cakeless-concealer-review benefit-boi-ing-cakeless-concealer-review-1

De donkere kringen verdwijnen als sneeuw voor de zon en de foto’s laten heel duidelijk zien dat deze concealer voor een volledige dekking zorgt.

benefit-boi-ing-cakeless-concealer-review-4

Het kwastje is bij het aanbrengen heel soepel en buigzaam, zodat je goed de controle hebt in welk hoekje of zone je concealer wilt hebben.

benefit-boi-ing-cakeless-concealer-review-2

Eenmaal aangebracht op de huid moet je snel werken met de concealer, want het droogt erg snel. Voor het opgedroogd is, moet je ervoor zorgen dat je niet teveel mimiek toont in je gezicht. Als de concealer namelijk nog niet droog is, verdwijnt het nog wel in de lijntjes. Eenmaal droog, krijg je het geen kant meer op, dus let daar goed op! Zodra het droog is, zit de concealer als een huis en vind ik het zelfs goed genoeg als oogschaduwbasis. Even af poederen met bijvoorbeeld een witmatte oogschaduw voor een smooth basis en jouw oogleden zijn ready voor het maken van een ooglook!

benefit-boi-ing-cakeless-concealer-review-3

De Benefit Boi-ing Cakeless Concealer is verkrijgbaar bij Douglas voor € 24,47 – 5 ml. Wil je de concealer eerst uitproberen voor je een full-site variant koopt? Dat kan als je huidtint matcht met de nummers 2, 5 en 6. Die zijn namelijk verkrijgbaar in een mini-variant voor € 14,78 – 3 ml.

Volg jij me al op InstagramFacebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer. 

10 reacties

Deb 15 oktober 2019 - 09:35

De vormgeving is echt to-die-for. Vind ém echt heel leuk. Ik gebruik zelf al jaren hun klassieke Boi-ing concealer. Deze ziet er op zich ok uit, maar kan niet zeggen dat ik het niet cakey vind. Vind ém ook vrij licht bij jou als ik eerlijk ben dus je moet hem wel afpoederen voor een meer natuurlijk resultaat. Maar de donkere kringen zijn wel weg.. daar kun je niet omheen hihi. Ik ben voor afpoederen dus gewoon te lui ;-). Omdat dat bij de standaard Boi-ing concealer niet hoeft blijf ik daar voorlopig nog ff bij.

Reply
Daphne - verdraaid mooi 17 oktober 2019 - 07:38

Ja het is even zoeken voor een goede mix tussen de tinten 1 en 2, dus ik snap helemaal wat je bedoelt!

Reply
Tessa 15 oktober 2019 - 10:43

zo te lezen is dit de perfecte concealer voor mij. door alle onregelmatige diensten heb ik vaak last van wallen

Reply
Amelie van Writings by Amelie 15 oktober 2019 - 15:28

Wat een leuke verpakking! Daarvoor alleen al zou ik hem willen hebben!

Reply
Bianca 15 oktober 2019 - 20:59

Deze concealer staat op mijn wishlist, binnenkort even naar een Benefit counter op de juiste kleur te kiezen x

Reply
Daphne - verdraaid mooi 17 oktober 2019 - 07:37

Leuk! Zeker doen! 😊

Reply
Sonja 16 oktober 2019 - 20:00

Hele goede dekking!
Alleen weet ik niet of het in rimpels gaat zitten! Wat denk jij?

Reply
Daphne - verdraaid mooi 17 oktober 2019 - 07:37

Het droogt vrij snel op. Voor het droog is zou ik voorzichtig zijn met bewegingen en daarna zit het perfect op zijn plek.

Reply
Mariska 17 oktober 2019 - 09:24

Ik vind hem er ook wel heel mooi uit zien, goede dekking.

Reply
bychristiana 20 oktober 2019 - 16:47

Wat een mooi resultaat en jeetje, wat een prachtige make-up look heb je gemaakt! Ik zoek ook nog een goede concealer voor onder de ogen, maar ik merk vaak dat texturen te droog zijn voor mij, waardoor je juist de concealer ziet zitten. Waarschijnlijk is dat bij deze ook het geval helaas:-(

Reply

Plaats een reactie