Benefit BADgal BANG mascara review

door Daphne - verdraaid mooi
Benefit-BADgal-BANG-volume-mascara-review

Ik ben een pietlut als het op mascara aankomt. De Benefit BADgal BANG mascara maakt grote beloftes. Daarom moét ik deze mascara wel reviewen. Kan Benefit haar beloftes waarmaken? Lees snel verder.

Benefit-BADgal-BANG-volume-mascara-big-mini-package-review

De mascara is er is een full-size (8,5 gram) en een mini-variant (4 gram). Qua uiterlijk zien ze er hetzelfde uit. Twijfel je of je de mascara zelf fijn zal vinden, dan kun je dus altijd eerst voor de mini gaan.

De mascara voelt, ook als hij helemaal vol is, super licht aan. Dit ligt aan de formule van de mascara. Het materiaal van de dop en de vorm ervan, zorgen voor extra grip. Daarom ligt het lekker in de hand. De verpakking is dus niet alleen mooi, maar ook praktisch.

Benefit-BADgal-BANG-volume-mascara-brush-application-review

De ‘slimpact’-applicator, zoals Benefit de applicator zelf noemt, zou  elk wimperhaartje moeten kunnen voorzien van 360 graden volume. Van de aanzet tot de puntjes, van hoek tot hoek en voor de boven- en onderwimpers. Verder is de applicator wat flexibel en loopt het van breed naar smal.

Benefit zorgt voor hoge verwachtingen

De beloftes die Benefit maakt voor de BADgal BANG mascara is niet weinig. De mascara, die 36 uur moet houden, zou de wimpers intens zwarte, mega volume moeten geven zonder de wimpers te verzwaren. In de formule van de mascara zit namelijk aero-particles. Dit schijnt volgens Benefit één van de lichtste materialen op aarde te zijn, die ook gebruikt wordt in de ruimtevaarttechnologie. Daardoor zou de formule de zwaartekracht tegengaan. Ook zou de mascara gemakkelijk in laagjes aan te brengen zijn. Het lift de wimpers, geeft ze lengte, is veeg-proof, vlekt niet en zou waterafstotend moeten zijn. Dat zorgt voor hoge verwachtingen. Bring it on Benefit!

Look en review Benefit BADgal BANG mascara

Foto’s één en twee: recht vooruit kijkend, zonder en met mascara.

Benefit-BADgal-BANG-volume-mascara-review-7 Benefit-BADgal-BANG-volume-mascara-review-8

Foto’s drie en vier: naar boven kijkend, zonder en met mascara.

Benefit-BADgal-BANG-volume-mascara-review-6

Benefit-BADgal-BANG-volume-mascara-review-5

Benefit-BADgal-BANG-volume-mascara-review-9

Ik gebruik de Benefit BADgal BANG mascara nu een paar maanden bijna elke dag. Ik vind het een hele fijne, echt zwarte mascara. De applicator werkt prettig en zorgt ervoor dat je mooi alle haren te pakken kun krijgen en kan separeren. Bij het eerste gebruik voelde de mascara wel erg ‘nat’ aan op mijn wimpers net na het aanbrengen, maar dat gevoel verdwijnt nadat je het een paar keer gebruikt hebt. Je hebt dan eigenlijk al aan één laagje genoeg om mooie, volle wimpers te krijgen. Toch vind ik twee laagjes, zoals op de foto’s, ook erg mooi.

Of de mascara echt 36 uur houdt, durf ik niet te zeggen. Ik ga namelijk nooit slapen met mascara op. Wel vind ik de mascara er aan het einde van de dag nog goed op zitten. Al blijven mijn wimpers op hun mooist als ik de mascara net heb aangebracht. Ook voel je niet echt dat je mascara op hebt door de lichte formule. Ik zou trouwens niet in je ogen wrijven en door een fikse regenbui lopen met de mascara, want ik vind hem zelf nou niet echt veeg-proof en waterafstotend.

Ik vind het een hele fijne mascara en ben ondertussen al aan de volgende verpakking begonnen. Hij mag dus zeker blijven in mijn stash! De Benefit BADgal BANG mascara is te koop voor € 29,95 bij Douglas.

Benefit-BADgal-BANG-volume-mascara-big-mini-review

Ik deelde even geleden wat beauty hacks voor de wimpers om ze ‘on fleek’ te krijgen. Deze lees je hier.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie