Beauty hacks: wimpers

door Daphne - verdraaid mooi
Kruidvat-Tweezerman-wimperkruller-Kruidvat-wimperkam

Ik ben een nuchtere Zeeuwse, behalve als het aankomt op mijn wimpers. Dan kan ik uitmonden tot een ware drama queen. Als mijn wimpers namelijk niet goed zitten, kan ik me mateloos aan mezelf storen en ben ik geneigd gewoon helemaal overnieuw te beginnen met mijn make-up. En ja… dat is al meer dan eens gebeurd. Met de volgende beauty hacks voor de wimpers, kan ik mezelf weer omtoveren tot koele kikker.

Wimperkrullers

Van mezelf heb ik best rechte, maar gelukkig wel lange wimpers. Doe je daar mascara op, dan mist er gewoon iets. Daarom ben ik fan van wimperkrullers. Ik testte er twee uit, namelijk die van Kruidvat en Tweezerman.

Tweezerman wimperkruller review

Tweezerman-classic-lash-curler-wimperkruller

Wat belooft Tweezerman?

Je gebruikt deze wimperkruller voor het creëren van een prachtige long-lasting krul. De ronde siliconen pad zorgt voor een intense krul zonder de wimper te beschadigen.

Tweezerman-classic-lash-curler-wimperkruller-full Tweezerman-classic-lash-curler-wimperkruller-zoom

Tweezerman-classic-lash-curler-wimperkruller-extra-1

De Tweezerman Classic Lash wimperkruller kost € 18,95 en is onder andere te koop bij Douglas.

Kruidvat wimperkruller review

Kruidvat-beauty-essentials-wimperkruller-

Wat belooft Kruidvat?

Deze wimperkruller geeft je wimpers een prachtige krul.

Kruidvat-beauty-essentials-wimperkruller-full
Kruidvat-beauty-essentials-wimperkruller-zoom

De wimperkruller is te koop bij Kruidvat voor € 1,99.

Verschil tussen de Kruidvat en Tweezerman wimperkruller

Op het eerste gezicht zie je niet direct veel verschil tussen de twee wimperkrullers, maar is dit ook zo?

Sowieso is het grootste verschil natuurlijk de prijs! Voor één Tweezerman wimperkruller, kun je zo’n negen wimperkrullers van Kruidvat kopen. Je krijgt niet helemaal hetzelfde, want bij de Tweezerman wimperkruller krijg je nog drie vervangende pads. Erg handig, omdat de pads toch onderhevig aan slijtage zijn. Na veelvuldig gebruik kunnen ze slijten of splijten. Je vervangt ze bij Tweezerman gemakkelijk, zonder een nieuwe wimperkruller te moeten kopen. Bij die van Kruidvat kan de pad er ook uit, alleen heb ik ze nog niet los bij Kruidvat kunnen vinden. Ook voelt die van Tweezerman wat sterker aan als die van de Kruidvat, maar dat mag wel ook voor dat prijsverschil.

De klem waar je wimpers tussen moeten is bij de wimperkruller van Kruidvat wat rechter dan die van Tweezerman. Die loopt namelijk wat ronder. Die laatste vorm vind ik persoonlijk prettiger, omdat ik diepliggende ogen heb. Of jij deze vorm ook fijn vindt, ligt dus aan de vorm van je ogen.

Het siliconen pad is bij Tweezerman wat zachter en soepeler. Bij de kruidvat is het pad wat stugger. Ik vind persoonlijke beide hierin prettig. Ik merk alleen wel dat mijn wimpers bij Tweezerman nooit blijven plakken en bij die van de Kruidvat af en toe wel. Waar dit aan ligt, durf ik niet te zeggen.

En dan natuurlijk het belangrijkste… hoe is de krul bij beiden? Ik knijp de handvatten een paar seconden op elkaar. Als ik een dramatischer effect wil, herhaal ik dit nog een keer. Bij beiden krullen mijn wimpers. Ze doen dus wat ze beloven. Tweezerman belooft ook nog eens een long-lastig krul. Dit klopt! hoe het kan, weet ik niet, maar ik heb het gevoel dat bij de Tweezerman de krul langer blijft zitten dan bij die van Kruidvat. Ik krijg echt een valse wimpereffect, wauw!

Als ik een eindoordeel moet geven, neig ik nu meer naar de Tweezerman wimperkruller, omdat mijn wimpers dan een mooiere krul krijgen die lang houden. Dat wil niet zeggen dat ik die van kruidvat afschrijf. Ik ben qua wimpers enorm kritisch. Ben jij dit minder, dan verwacht ik dat je heel blij zal zijn met de wimperkruller van Kruidvat. Ben je net zo’n drama queen als ik? Pak dan lekker de Tweezerman 😉 .

Gebruik jij ook een wimperkruller? Krul je wimpers dan altijd voordat je mascara aanbrengt om te voorkomen dat je wimpers beschadigen of breken.

Kruidvat wimperkam review

Kruidvat-professional-pro-10-wenkbrauwborstel-en-wimperkam-package

Iets te enthousiast geweest met de mascara en last van klontjes? Dan is de PRO 10 wimperkam van Kruidvat echt iets voor jou! Deze metalen kam separeert de wimperharen en verwijdert moeiteloos klontjes. De kam is al vele malen mijn lifesaver geweest! Het is een kam met een dubbele functie, namelijk voor wenkbrauw- en wimperverzorging. Het borsteltje is gemaakt van 100% synthetisch haar en de kam is van roestvrijstaal. Ik gebruik de kam dagelijks en kan ook echt niet meer zonder! Er ligt zelfs een reservekam klaar van Kruidvat, mocht deze het ooit eens begeven.

Bij de wimperkam is een beschermkapje meegeleverd. Ideaal voor als je de wimperkam meeneemt in je (toilet)tas!
Kruidvat-professional-pro-10-wenkbrauwborstel-en-wimperkam

Kruidvat-brush-lashes

De wimperkam (met wenkbrauwborstel) is te koop bij Kruidvat voor € 4,99.

Heb jij wel eens ruzie met je wimpers of zitten ze bij jou altijd ‘on fleek’?

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

28 reacties

Laura / fitfunfab.nl 28 april 2018 - 11:08

Ik weet niet wat het is, maar ik kan echt niet goed met wimperkrullers overweg 🙈🙈🙈 maar misschien moet ik het een nieuwe kans geven. Op zich heb ik best lange en krullende wimpers van mezelf, dus mag niet klagen. (Genoeg andere dingen om over te klagen hoor 😜)

Reply
nicole 28 april 2018 - 11:15

Ik doe nooit wat met mijn wimpers. Het merk Tweezerman ken ik van de pincetten. Fijne review heb je geschreven!

Reply
Linda 28 april 2018 - 11:25

Wat een mooie tools! Maar sinds het wimper ongeluk van oaris Hilton (way back!) heb ik zelf nooit een wimpertang durven gebruiken. Het idee dat ik ze er ieder moment uit kan trekken is natuurlijk niet heel realistisch, maar is mij wel altijd bijgebleven hihi. Gelukkig heb ik vrij tamme wimpers en krijg ik ze met een fijne mascara goed in model 🙂

Reply
Kreanimo 28 april 2018 - 11:28

Het enige wat ik ooit doe is mascara op mijn wimpers, maar ik heb deze spulletjes wel al in de winkel zien liggen.
Ach ja, ieder zijn ding, ik ben echt geen beauty queen! hahahaha

Reply
Bianca Schrijft 28 april 2018 - 13:41

Met wimperkrullers heb ik altijd het gevoel, de angst dat ik mijn wimpers eruit trek. Ik weet dat het komt, omdat ik er niet handig mee ben.

Reply
karin 28 april 2018 - 14:07

ik gebruik geen mascara want dat wordt bij mij altijd een knoeiboel. Heel soms gebruik ik wel een transparante gel om mijn wimpers in vorm te krijgen, maar dat is heel lastig met rechte wimpers. Ik vraag mij af hoelang de krul blijft zitten zonder mascara?

Reply
Jouvence 28 april 2018 - 14:33

Ik ben een groot fan van wimperkrullers! Zelf heb ik er nu een van de DM, daar zitten ook extra pads bij, erg tevreden mee.

Reply
claudia 28 april 2018 - 14:45

Ik gebruik eigenlijk nooit een wimperkrultang misschien toch een x doen. Ik gebruik gewoon altijd alleen zwarte mascara!

Reply
Luc van de Wiel 28 april 2018 - 15:12

Ik ben blij dat ik van mezelf al mooie wimpers heb…. 😉

Reply
Mieke | mieksmind 28 april 2018 - 19:20

Ik heb van mijzelf al mooie lange wimpers, ben er heel blij mee

Reply
Dhini 28 april 2018 - 22:33

Ik heb twee wimperkrullers en ik gebruik ze af en toe. Ik ben benieuwd naar beide wimperkrullers

Reply
marjolein 29 april 2018 - 08:54

Het is zo tof as je dat gebruikt het resultaat is er ook naar. Ik kan het met mijn wimpers niet, iets te gevoelige ogen, ik begin spontaan heftig te knipperen, zo suf van me

Reply
MC Kleuver 29 april 2018 - 09:49

Ik vind het leuk dat je zegt dat deze bedrijven iets beloven. Het is natuurlijk een marketingtruc, maar je hebt welde kern te pakken. Eigenlijk beloven ze gewoon dingen.

Reply
Jessie 29 april 2018 - 11:04

Ik vind zo’n krultang er doodeng uitzien en nog enger om het iemand te zien doen. Dat is niets voor mij. Maar wimpers doen wel veel met je oogopslag. Ook al houd ik het bij mascara, je hebt ineens een veel sprekender gezicht.

Reply
Eke 29 april 2018 - 13:59

Ik vergeet deze stap altijd. En dan zit er mascara op en denk ik: ach, dat had ik ook even moeten doen, haha. Overigens gebruik ik sporadisch een elektrische wimperkruller van Action, werkt ook gewoon nog echt ook!

Reply
Teddy 29 april 2018 - 14:15

Ik gebruik mijn wimperkruller echt te weinig… moet ik weer eens gaan doen!

Reply
sofie katelijne 29 april 2018 - 16:48

wimperkrullers zijn zo fijn he! gebruik dit zelf nog niet zo heel lang maar merk echt wel een verschil 🙂

Reply
Armande 29 april 2018 - 16:49

Ik doe eigenlijk nooit wat met mijn wimpers, ja, mascara voor zon- en feestdagen. En bruiloften. Mijn moeder had wel zo’n ding.

Reply
CustÒdia Chineva 29 april 2018 - 19:27

zo grappig dit, ik doe eigelijk heel weining met me wimowes, een mascara is voor mij echt voldoende… zeker handig post dankje wel

Reply
Rory 30 april 2018 - 11:56

Wat leuk om te lezen! Ik heb echt nog nooit een wimperkruller gebruikt. Maar ik moet je zeggen dat ik nu wel geneigd ben het te gaan proberen. Ik heb een pincet van Tweezerman en die moet ik nog steeds opsturen, want hij doet het ineens niet meer. Als ik voor een wimperkruller zou gaan, dan denk ik toch dat ik voor die van Tweezerman zou gaan. Ook van een wimperkam heb ik eerlijk gezegd nog nooit gehoord.

Reply
Stefaan 30 april 2018 - 12:46

fijne blog om te lezen ook al gebruik ik het niet is het fijn om een volledige review te lezen.

Reply
The lemon kitchen 30 april 2018 - 15:24

Ik zweer bij de wimperkruller! De een is fijner dan de ander!

Reply
Marsha 30 april 2018 - 19:52

Fijn review! Ik heb zelf ook rechte wimpers, dus gebruik ook altijd een wimperkruller.

Reply
kaylee 2 mei 2018 - 08:03

Love this! Zelf heb ik ook de Tweezer. Erg blij en tevreden mee! Kostte wat meer maar ach.. 🙂

Reply
Lydia 3 mei 2018 - 13:51

Goeie review. Met zo’n groot prijsverschil is het fijn te weten dat het effect ook daadwerkelijk uit uitmaakt. Ik heb zo’n ding maar gebruik m zelden.
En de wimperkam..zeker een goeie tip. Die klontjes, irritant en lelijk🤔

Reply
Santy 3 mei 2018 - 14:58

Ik heb zelf nog nooit een wimperkruller gebruikt, ik wist zelfs niet dat je eerst moest krullen voordat je mascara aan doet :p Hahaha, ik kan nog veel van je leren op gebied van make-up 🙂

Reply
Natalie 4 mei 2018 - 21:58

Zou mijn kruller nog eens moeten bovenhalen, geeft bij mij wel veel effect, maar bij momenten gebruik ik hem niet meer…

Reply
Judith 8 mei 2018 - 09:43

Ik stond als kind al met de wimperkruller van mijn moeder. Maar zelf gebruik ik het eigenlijk niet meer

Reply

Plaats een reactie