Beauty begrippen

door Daphne - verdraaid mooi
Beauty begrippenlijst

NAGELS

Basecoat: Dit is een blanco nagellak die je onder je gekleurde nagellak draagt. Hiermee bescherm je je nagels dat ze niet verkleuren door de gekleurde nagellak die je erna op je nagels aanbrengt.

Buffen: Dit is het glad vijlen van je nageloppervlak met een buffervijl.

Chips nagels: Stukjes nagellak die als slijtage van je nagels af gaan, noem je zo.

Dry drops/sprays: Een product in druppel- of sprayvorm die ervoor zorgt dat je nagellak zeer snel droogt.

Flakies: Dit is een nailart. Het is (meestal) een transparante nagellak met stukjes in. Het zijn een soort van platte glitters.

Peel-off basecoat: Zie ‘basecoat’. Het verschil met normale basecoat is dat als je deze nagellak als eerste op je nagels aanbrengt voor je andere nagellak, dan kun je deze er weer verwijderen zonder gebruik van nagellakremover.

Penselen: Bij nagelstyling heten de kwasten geen kwasten, maar penselen.

Ridge filler: Dit is een basecoat die verzorgend werkt, je groeven minder zichtbaar maakt en je nageloppervlak egaliseert.

Thermolak: Dit is gellak die van kleur verandert bij het veranderen van de temperatuur van je nagels.

Thinner nagellak: Dit is een middel die je ingedikte nagellak weer als nieuw maakt.

Topcoat: Dit is een blanco nagellak die je over je gekleurde nagellak aanbrengt als finish. De topcoat zorgt voor een mooi mat of glanzend effect en beschermd je nagellak tegen chippen.

Water marblingDit is een nagellaktechniek waarbij je diverse druppels nagellak (verschillende kleuren) in een bakje met water laat vallen. Met een prikker kun je figuren maken. Vervolgens doop je je nagel in het water en zal de nagellak op je nagels komen.

Plaats een reactie