Beauty begrippen

door Daphne - verdraaid mooi
Beauty begrippenlijst

GELAAT

BB cream: Dit is de afkorting voor Blemish Balm. Het is een soort foundation en gezichtsverzorging in een. Het is minder dekkend dan een normale foundation, maar verzorgt en hydrateert beter.

Baking: Wordt ook wel Cooking genoemd. Dit is een make-up techniek waarbij je na het aanbrengen van je foundation en concealer een dikke laag transclucent poeder aanbrengt op de plekken waar je net concealer hebt aangebracht. Deze laag poeder laat je 5 tot 10 minuten zitten, zodat de poeder goed kan samensmelten met de concealer en de lijntjes opvult. Daarna kun je de poeder voorzichtig van je gezicht borstelen. Het resultaat is een mooi contour effect alsof je flink hebt staan shapen.

Beautyblender: Dit is een spons waarmee je je foundation en concealer kunt aanbrengen. Deze spons is vaak in een druppelvorm en te hergebruiken.

Blush: Ook wel rouge genoemd. Dit is een poeder of crème die gebruikt wordt op de wangen om een natuurlijke blos te creëren.

Bronzer (bronzing powder): Dit is een warmbruine kleur poeder waarmee je je huid een zonniger tintje kunt geven. Je plaatst de bronzer op de plekken waar de zon je gezicht het eerst raakt.

Cakey effect: Dit is een dikke laag foundation of poeder die erg goed zichtbaar is op het gezicht.

CC cream: Dit is de afkorting voor Colour Correcting. Het helpt je om de roodheid in je gezicht te verminderen en je huidskleur te corrigeren. Het voornaamste verschil met de BB cream is dat de CC cream lichter is qua structuur op de huid.

Concealer: Hiermee kun je oneffenheden, zoals pukkeltjes of donkere kringen, camoufleren. De concealer is verkrijgbaar in een vloeibare stick, crème of pasta en is doorgaans huidkleurig, maar tegenwoordig ook in diverse kleuren te koop die allen verschillende doeleinden hebben.

Contouren: Dit wordt ook wel shapen genoemd. Hiermee creëer je schaduwen en lichtvlakken op je gezicht met behulp van donkere en lichte poeder of crème. Je kunt hiermee bijvoorbeeld optisch je neus kleiner laten lijken en de vorm van je gezicht aanpassen.

DD cream: Dit is de afkorting van Dynamic Do-all. Het helpt je huid beschermen en hydrateren en is ook geschikt voor andere lichaamsdelen buitenom het gezicht. Verder zitten ook anti-age ingrediënten in de cream, waardoor het vooral geschikt is voor de rijpere huid.

Fixeren: Als je je make-up fixeert, dan zorgt het ervoor dat je make-up langer blijft zitten en samensmelt met de huid. Je foundation kun je fixeren met poeder, maar je kunt ook je gehele make-up fixeren met fixing spray. De nevel zorgt ervoor dat de make-up op zijn plek blijft zitten.

Foundation: Een vloeibare substantie met een tint (bijna) gelijk aan je eigen huidskleur die ervoor zorgt dat je huid egaler wordt en oneffenheden camoufleert.

Highlighter: Dit product wordt gebruikt om glans te creëren op de jukbeenderen en andere delen van het gezicht, zoals op de cupidoboog, wenkbrauwbot en de neusbrug. Highlighters zijn er in verschillende kleuren en tinten en hebben meestal een roze of gouden ondertoon. De highlighter is verkrijgbaar in poedervorm, stickvorm en vloeibare vorm.

Primer: Dit is een basis die je na je dagverzorging, maar voor je foundation aanbrengt op het gezicht. Zo blijft het product wat je erna op brengt, voor langere tijd en beter blijft zitten.

Setting poeder: Dit is poeder die gebruik je om je make-up vast te zetten, waardoor je gezicht niet gaat glimmen. Deze poeders zijn verkrijgbaar in een doorzichtige vorm en diverse huidskleuren.

Shimmer: Dit is een glans die in een beautyproduct verwerkt is.

SPF: Dit is de afkorting voor Sun Protection Factor ofwel zonnebeschermingsfactor. Het cijfer wat erachter staat geeft aan hoe hoog de bescherming is tegen de zon. Dit zit regelmatig in dagcrèmes en foundations ter bescherming van je huid.

Strobing: Dit is een make-up techniek waarbij je de focus legt op highlighting van de plekken waar de zon van nature valt op je gezicht.

Plaats een reactie