Beauty begrippen

door Daphne - verdraaid mooi
Beauty begrippenlijst

OGEN

Arcadeboog: Ook wel crease genoemd. Dit is de plek net onder je wenkbrauwbot en boven je bewegend ooglid. Op deze plek kun je door middel van oogschaduw diepte aanbrengen in je look.

Bewegend ooglid: Dit is de huid op je oog zelf die omhoog en omlaag beweegt bij het knipperen van de ogen.

Blenden: Dit is het in elkaar vermengen of vervagen van kleuren of producten. Dit kun je bijvoorbeeld met je kwast of je vingers doen.

Cake eyeliner: Dit is een soort oogschaduw die je met een nat kwastje als normale eyeliner aanbrengt.

Creasen: Dit noem je zo als er oogschaduw in de lijntjes van je oog trekt en je dus strepen krijgt.

Eyeliner: Dit is een vloeibare substantie (bijv. stift) die langs de bovenste wimperrand, onderste wimperrand of op de waterlijn aangebracht wordt.

Fall-out: Dit is de oogschaduw die van je ogen op je gezicht valt. Dit gebeurt bij bijvoorbeeld het te rijkelijk opbrengen van de poeder of bij het niet goed aftikken van de kwast voor je de oogschaduw op je ogen aanbrengt..

Gelliner: Zie eyeliner. Gelliner zit doorgaans in een potje en wordt met een eyelinerkwast aangebracht.

Inner corner: Dit is de binnenste ooghoek

Kohlpotlood: Dit is een zacht potlood die langs de bovenste of onderste wimperrand aangebracht wordt.

Mascara: Dit is een product waarmee de wimpers gekleurd worden, meestal in de kleur zwart. Daarnaast kun je met dit product volume en/of lengte creëren aan je wimpers.

Nepwimpers: Ook wel valse wimpers genoemd. Dit zijn wimpers die je tegen je eigen wimpers kunt plakken met lijm om langere, vollere of bijzondere wimpers kunt creëren. Nepwimpers zijn er in vele soorten en maten.

Oogpotlood: Dit is een potlood die langs de bovenste wimperrand, onderste wimperrand of op de waterlijn aangebracht wordt.

Oogschaduwbasis: Dit wordt ook wel oogprimer genoemd. Hiermee zorg je ervoor dat je ogen een goede basis krijgen wat ervoor zorgt dat de oogschaduw die je er bovenop aanbrengt, beter blijft zitten, niet in de lijntjes trekt en beter tot uiting komt. Indien je geen oogschaduw gebruikt, maar puur eyeliner, dan zorgt het ervoor dat de eyeliner niet kan gaan ‘stempelen’ op de rest van de oogleden.

Outer corner: Dit is het buitenste ooghoek.

Smokey eyesDit zijn donker opgemaakte ogen die er verleidelijk uit zien.

Smudgen: Dit is het vervagen van bijvoorbeeld oogpotlood of oogschaduw.

Swatchen: Dit is het aanbrengen van een beautyproduct op je handpalm of arm. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan om te kijken hoe de kleur op de huid over komt, valt de pigmentatie weg of is het product poederig of juist niet.

Tightlinen: Dit is het aanbrengen van oogpotlood op de waterlijn van je bovenste ooglid.

Transitie kleur: Dit is een oogschaduwkleur die je in je arcadeboog aanbrengt om later het blenden tussen de diverse kleuren op het bewegend ooglid en het wenkbrauwbot te vergemakkelijken.

Waterlijn: Dit is de lijn boven je onderste wimperrand.

Wenkbrauwbot: Dit is het bot net onder je wenkbrauwen. Door hier een highlight of een andere lichte kleur aan te brengen, lift je je wenkbrauwen optisch.

Wenkbrauwgel: Dit kan een gel zijn in een potje of in een huls met een borstelapplicator die kleur aan je wenkbrauwen brengt en ervoor zorgt dat ze goed op hun plek blijven zitten. De gel bestaat ook in een transparante vorm, als je bijvoorbeeld eerst poeder hebt aangebracht, maar wel wilt dat je wenkbrauwen de hele dag blijven zitten.

Wenkbrauwpoeder: Dit is een poeder die je op je wenkbrauwen kunt aanbrengen om ze kleur te geven. Met dit wenkbrauwproduct krijg je een natuurlijk en zacht resultaat.

Wenkbrauwpotlood: Met het potlood kun je gemakkelijk haartjes tussen en rondom je eigen wenkbrauwen bijtekenen. Het is handig om dit product te combineren met een wenkbrauwborstel om de bijgetekende haren wat te verzachten.

Wimperextensions: Dit zijn stukjes nepwimper die aan je natuurlijke wimpers worden aangebracht. Dit wordt doorgaans gedaan door een professional. Het verschil met nepwimpers is dat nepwimpers op en tussen je wimpers geplakt worden.

Wimperkrultang: Dit is een soort tang waartussen je je wimpers kunt plaatsen. Bij het dichtknijpen van de tang ontstaat er een krul in je wimpers. Zorg ervoor dat je de wimperkrultang alleen op schone wimpers gebruikt. Als er al mascara op je wimpers zit, kunnen deze breken.

Winged eyeliner: Zie eyeliner. Bij de wingerd eyeliner trek je de lijn diagonaal door bij je buitenste ooglid voor de ‘wing’.

Plaats een reactie