Balade En Provence Beauty Bars review

door Daphne - verdraaid mooi
balade-en-provence-beauty-bars-review

Een paar weken geleden liet ik je al via een sneak peek zien dat Nederland een ambachtelijk, vegan merk voor huid en haar rijker is, namelijk Balade En Provence. De Beauty Bars van Balade En Provence bestaan uit vijf verschillende soorten blokjes zeep voor hem en haar. Zelf heb ik de drie dameszeepjes getest en heb mijn vriend Ferdi gesupporterd om de twee zeepjes voor mannen te testen. Ik vind het onwijs tof van hem dat hij de producten met mij wilde reviewen. Ik kan je vertellen: hij is een hele goeie men-beautyblogger! We gingen samen terug naar ’toen’ met échte zeepjes!

Verhaal achter Beauty Bars

De Balade En Provence Beauty Bars zijn op ambachtelijke wijze ontwikkeld. Dit is op basis van natuurlijke oliën van onder andere druivenpitten, raapzaad, biologische kokos en sheabutter. Alle formules zijn 100% vrij van sulfaten en andere chemische ingrediënten. Hierdoor droogt je haar en huid dus niet uit. Daarnaast produceert Balade En Provence de Beauty Bars volgens het ‘Cold Process’. Dat houdt in dat de plantaardige oliën en boters vermengd worden met mengsel van water met NaOH (loog). De oliën, boters en loog gaan een verzepingsproces aan. Na dat proces en de droogperiode van de zeep, is er van het loog niets meer over. Wat wel overblijft is de natuurlijke glycerine, wat ervoor zorgt dat de Beauty Bars intensief verzorgende eigenschappen hebben. Verder zijn alle producten van Balade En Provence goedgekeurd door de Vegan Society en hebben de producten een Bio Earth Durable Certificering. Wat dat allemaal inhoudt, lees je in de sneak peek van dit merk.

balade-en-provence-beauty-bars-review-1 Het doel van Balade En Provence is het creëren van hoogwaardige producten, die tijdens het gebruik ervan zorgen voor heerlijke geluksmomenten. De producten zouden huid en haar respecteren, het intensief verzorgen en onweerstaanbaar ruiken. Dat laatste kan ik nu alvast beamen, want de zeepjes ruiken stuk voor stuk heerlijk! Ook vind ik de zeepjes authentiek ogen door de (zero waste!) verpakkingen en de niet perfect, rechthoekige zeepjes. Daaraan is het écht te zien dat ze handgemaakt zijn en straalt het charme uit.

Balade En Provence Ultra Rich Body Soap Orange Blossom review

Dit is een rijk verzorgende, biologische bodyzeep met de sprankelende geur van sinaasappelbloesem. De zeep is op basis van sheabutter en kokos- en raapzaadoliën.

balade-en-provence-ultra-rich-body-soap-orange-blossom-review

De Body Soap schuimt niet veel op de huid, maar voelt wel heel verzorgend en zacht aan. Het is een makkelijke zeep die je een aantal keer over je washand veegt om zo voldoende te hebben om je volledig te wassen. Na het wassen voelt de huid wat stugger aan. Het is een gek gevoel, omdat je dat niet vaak meer hebt bij de reguliere douchezeepjes. Het doet me echt denken aan vroeger en zo voelt het ook aan. Mijn huid is na het wassen niet droog, maar ook niet super zacht.

De Balade En Provence Ultra Rich Body Soap Orange Blossom is te koop voor € 7,99 – 80 gram.

Balade En Provence Gentle Women’s Shave Soap Orange Blossom review

Dit is een milde, organische scheerzeep voor vrouwen met de sprankelende geur van sinaasappelbloesem. De zeep is op basis van sheabutter en kokos-, druivenpit- en wonderboomoliën. Voor gebruik maak je de huid nat met warm water en daarna breng je de zeep aan op de huid voor je gaat scheren.

balade-en-provence-gentle-women-s-shave-soap-orange-blossom-review

Ik heb de Shave Soap getest bij het scheren van mijn benen. De zeep breng je gemakkelijk aan op de natte huid en schuimt goed. Daarom zorgt het voor een prima basis om te scheren. Je glijdt soepel met je mesje over de huid en werkt goed. Na het scheren spoel je het product van de huid en blijft er een stroeve huid achter. Dit gevoel is anders dan ik met mijn zachte scheergels gewend ben, maar verkeerd is het zeker niet. Het zeepje doet wat hij moet doen!

De Balade En Provence Gentle Women’s Shave Soap Orange Blossom is te koop voor € 6,99 – 40 gram.

Balade En Provence Very Fine Hair Solid Shampoo Lavender review

Dit is een organische, stevige shampoo voor heel fijn haar met de rustgevende geur van essentiële lavendelolie. De zeep is op basis van sheabutter en kokos- en raapzaadoliën. Voor gebruik maak je het haar nat en masseer je het haar en de hoofdhuid grondig in met warm water. Daarna wrijf je de zeep op het haar tot het schuimt.
balade-en-provence-very-fine-hair-solid-shampoo-lavender-review

Ik heb van mezelf geen heel fijn of dun haar, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik het niet op mijn ‘normale’ haar kan testen! Het viel me bij het eerste gebruik meteen op dat het enorm schuimt bij de minste aanraking met het haar. Je hebt, ook voor mijn lange haren, zo onwijs weinig nodig van dit stukje zeep. Duurzaam is het dus zeker! Tijdens het insoppen van het haar, voelt het onwijs zacht aan. Dit verdwijnt na het uitspoelen, want ook hier blijven er wat stugger aanvoelende haarlokken achter. Voor mijn ‘normale’, lange haarlokken, vind ik het belangrijk dat het direct na het douchen goed doorkambaar is. Daarom heb ik bij de haarpunten nog wat conditioner aangebracht. Vanaf de hoofdhuid blijft het ook na het douchen wat stugger aanvoelen. Dat lijkt me vooral ideaal voor als je fijn of heel slap haar hebt (waar de shampoo dus ook voor bedoeld is 😉 ), want op die manier kun je veel meer volume creëren vanaf de haaraanzet.

De Balade En Provence Very Fine Hair Solid Shampoo Lavender is te koop voor € 6,99 – 40 gram.

Balade En Provence Comfort Shaving Soap For Men review

Dit is een milde biologische scheerzeep voor mannen met de frisse geur van citrus en een vleugje dennenolie. De zeep is op basis van sheabutter en kokos- en druivenpitoliën. Voor gebruik maak je de huid nat met warm water en daarna breng je de zeep aan op de huid voor je gaat scheren.

balade-en-provence-comfort-shaving-soap-for-men-review

Mijn vriend heeft een hele gevoelige gezichtshuid en hals. Daarom is het altijd aftasten welk product wel en niet werkt voor hem. Hij heeft al heel wat scheergels geprobeerd, maar daar zat nooit zo’n zeepblokje bij. Hij zegt er het volgende over: “Om op een soepele manier over mijn gezicht te gaan met het mesje, wil ik graag dat een scheerproduct goed schuimt en zacht is. Het voelde zeker zacht aan, maar helaas schuimde dit product niet veel. Daarom kon ik niet op de manier over mijn huid dan dat ik zou willen. De geur is wel lekker fris, dus dat is zeker een pluspunt. Alleen voor mijn gevoelige huid, schuimt het net wat te weinig.”

De Balade En Provence Comfort Shaving Soap For Men review is te koop voor € 6,99 – 40 gram.

Balade En Provence Solid Shampoo For Men review

Dit is een biologische haarzeep voor mannen met de frisse geur van citrus en een vleugje dennenolie. De zeep is op basis van kokos-, kruidnagel- en druivenpitoliën en sheabutter. Voor gebruik maak je het haar nat en masseer je het haar en de hoofdhuid grondig in met warm water. Daarna wrijf je de zeep op het haar tot het schuimt.
balade-en-provence-solid-shampoo-for-men-reviewMijn vriend gebruikt zelden shampoo en douchegel apart, maar gebruikt een van beiden voor het gehele haar en lichaam. Daarom heeft hij dit product ook zo gebruikt. Hij zegt het volgende over de Solid Shampoo: “Het voelt heel authentiek aan, net als vroeger met een zeepblokje onder de douche. Het schuimt goed en voelt bij gebruik zacht aan op de huid en het haar. Na het uitspoelen verandert het zachte gevoel in een stug, maar niet onprettig gevoel aan de huid. De geur is fijn en de shampoo doet zijn werk. Ik ben tevreden!”

De Balade En Provence Solid Shampoo For Men is te koop voor € 6,99 – 40 gram.

balade-en-provence-beauty-bars-review-2

De geuren zijn zo fijn. Het maakt het plaatje écht compleet! De mannenzeepjes ruiken heerlijk naar citrus, de damesshampoo naar lavendel en de andere dameszeepjes naar sinaasappel. Ga jij (een van) de zeepjes proberen?

De Balade En Provence producten zijn te koop bij Holland & Barrett.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

11 reacties

Nicole Orriëns 7 mei 2019 - 11:18

Ik vind ze er zo leuk uitzien! En het grote voordeel is natuurlijk: geen plastic verpakking!

Reply
Henk 7 mei 2019 - 12:04

Zijn ook erg leuke cadeaus om te geven, is weer eens iets anders.

Reply
Melissa 7 mei 2019 - 12:39

De scheerzeep ben ik wel benieuwd nar lijkt mij erg fijn

Reply
Deb 7 mei 2019 - 12:46

Wat leuk dat je vriend mee getest heeft! De beauty bars zien er mooi uit, ze zien er lekker nostalgisch uit. De geuren lijken me ook heerlijk, zullen vast een soort aromatherapie geven onder de douche. Ps. Vind je foto’s super mooi!

Reply
Romy 7 mei 2019 - 14:24

Klinkt echt heel goed! En ik ben ook fan van de verpakkingen! Ik denk er steeds vaker over na om weer zeepblokjes te gebruiken zoals “vroeger”

Reply
Tessa 7 mei 2019 - 19:26

wat een fijne producten

Reply
Lianne - geendierenindekeuken 7 mei 2019 - 21:14

Wat super zeg! Ze lijken me perfect voor mij! Vegan, plasticvrij, citrus. Ik ben ook gewoon gek op zeepjes!

Reply
Manon 7 mei 2019 - 23:44

Wat een leuke zeepjes. Leuk concept!

Reply
Bianca 8 mei 2019 - 11:17

Het ruikt alleen al zo lekker! x

Reply
Janet 10 mei 2019 - 21:55

Dit is echt iets voor mij en zou dit zeker kunnen aanschaffen. Ik vind het echt een pluspunt dat het zonder plastic is, de doosjes zien er ook nog eens leuk uit!

Reply
Rory 13 mei 2019 - 11:43

Ik ben heel erg nieuwsgierig naar de solid shampoo bars. Ik heb het nog nooit ervaren en ik ben dan ook erg benieuwd naar het effect. Wat je zegt wil ik ook altijd graag makkelijk, glad en doorkambaar haar na het wassen. Dus aan een conditioner erbij ontkom ik denk ik niet. Wel heb ik ooit een niet-schuimende shampoo gebruikt en ook dat was erg wennen (alhoewel mijn haar wel ‘schoner’ leek te worden dan normaal).

Reply

Plaats een reactie