BaByliss Wave Secret Air review

door Daphne - verdraaid mooi
BaByliss Wave Secret Air review

Een tool dat je haar opslurpt en er krullen van maakt. Het klinkt nogal eng en misschien wel te mooi om waar te zijn, maar toch zou de Wave Secret Air van BaByliss precies dat doen. Sterker nog: met één druk op de knop geef je aan welke haarrichting je wilt en het enige dat jij hoeft te doen is een pluk haar in de tang steken. Gevalletje ‘kind kan de was doen’? Ik testte het! Scroll snel verder voor de BaByliss Wave Secret Air review.

De BaByliss Wave Secret Air is een automatische krultang die gemakkelijk langhoudende krullen en golven creëert. Plaats een pluk in de tang, sluit de tang en het haar wordt automatisch in de keramische krulkamer getrokken. Daar wordt het precies verwarmd om een perfecte golf te creëren. Je kunt dankzij een handige instelling zelf de krulrichting kiezen, zodat je controle hebt over de look: glamoureus of natuurlijk. Je bepaalt natuurlijk zelf hoe klein of groot (tot op zekere hoogte 😉) je krullen zijn door de breedte van de lok die je kiest. Dat draagt ook weer bij aan het resultaat en de controle van je look.

BaByliss Wave Secret Air review tool hittebestendig matje

De krultang is verrijkt met vier krachtige verwarmingselementen die de hitte optimaliseren binnen de krulkamer. Dankzij het Cool Air Smart Systeem zorgt de koude lucht er nadien voor dat de krul ‘gezet’ wordt terwijl het wordt losgelaten. Bij de krultang ontvang je een hittebestendig matje die je zowel tijdens als na het stylen kunt gebruiken. Verder is het handig in gebruik dankzij het 2,5 meter lange, meedraaiende snoer.

Zo werkt de BaByliss Wave Secret Air

Voor je begint is het belangrijk dat je haar schoon, droog en klitvrij is. Ook mag er geen droogshampoo, haarlak, mousse, wax, stylingrestjes of andere stylingproducten in zitten. Ik spray trouwens wel een hittebeschermer op mijn haar hoor, maar ik zorg er wel voor dat het geen verstevigende beschermer is.

BaByliss Wave Secret Air review temperatuurinstellingen draairichting

Houd de stand-by knop 1 tot 2 seconden ingedrukt om het apparaat aan te zetten. Druk nogmaals op dezelfde knop om de gewenste temperatuur te kiezen. Je kunt kiezen uit drie temperatuurstanden, namelijk 180°C, 200°C en 230°C. De gekozen temperatuur zal eerst gaan knipperen tijdens het opwarmen, maar blijft continu branden zodra het apparaat is opgewarmd. Kies dan de krulrichting door op het knopje te drukken met het rondje en de pijltjes. Je kunt een linksdraaiende, rechtsdraaiende en afwisselend links en rechts (het rondje met de A in het midden) stand kiezen.  

Het apparaat heeft een dichte kant en een open kant waar het rondje zichtbaar is; de krulkamer. Dat rondje moet naar de hoofdhuid toe wijzen tijdens het maken van de krul. Doe je dat niet, dan ontstaat er geen of geen mooie krul. 

BaByliss Wave Secret Air review keramische coating

Verdeel je haar in plukjes van 3 tot 5 cm breed en plaats de lok dan in de opening. Sluit de handgrepen stevig tegen elkaar, zodat je haar in de krulkamer getrokken kan worden. Zodra dat gebeurd is, begint het apparaat te piepen. Houd de handgrepen gesloten tot het apparaat 4 snelle pieptonen achter elkaar laat horen. Dat betekent dat de tijd verstreken is, je de handgrepen kunt openen en je het haar voorzichtig uit de krulkamer kunt trekken. Door het openen van de handgrepen wordt automatisch het slimme koude lucht-systeem geactiveerd. Hierbij wordt er een zachte stoot koude lucht afgegeven om de gekrulde lok te helpen fixeren. Op naar de volgende pluk tot je haar helemaal gekruld is! Wacht wel even met het uitborstelen van je haar tot je haar volledig is afgekoeld om zo lang mogelijk van je look te kunnen genieten.

@verdraaidmooi Ik laat je zien hoe je gemakkelijk van stijl haar naar krullen gaat met de BaByliss Wave Secret Air. Deze tool slurpt je haar op en maakt er krullen van. Sterker nog: met één druk op de knop geef je aan welke haarrichting je wilt en het enige dat jij hoeft te doen is een pluk haar in de tang steken. Ideaal! Je kunt het lekker wild laten, strakke krullen maken of net als ik wat uitborstelen.  ♬ origineel geluid – Daphne | verdraaidmooi

Review BaByliss Wave Secret Air

BaByliss Wave Secret Air look how to result review

Meestal kies ik ervoor om mijn haar te stijlen in plaats van krullen, omdat het voor mij net wat sneller gaat. Dat heeft er vooral mee te maken dat ik altijd mis gok als het gaat om de draairichting van de krul. Heb ik het net onder de knie aan de ene kant van het haar, ga ik weer compleet de mist in aan de andere kant. Alleen daarom al vind ik dit apparaat echt geweldig. Een simpele druk op de knop zorgt ervoor dat de draairichting goed gaat.

Het enige minpuntje vind ik het gewicht. Deze krultang is vrij zwaar ten opzichte van reguliere krultangen, dus dat is iets om rekening mee te houden. Aan de andere kant ben ik (dankzij het minder klungelen) wel sneller klaar, dus dat scheelt weer een hoop. 😉

In het begin is het even zoeken hoe je de lok er goed in doet en wat de mooiste breedte is voor je haar, maar daarna creëer je echt lekker snel mooi gekruld haar. Ik denk trouwens dat het geklungel in het begin ermee te maken heeft dat ik zelf linkshandig ben en het dan ook tegen mijn hand in gaat.

BaByliss Wave Secret Air hairlook how to result review

Op bovenstaande afbeelding heb ik de look wat uitgeborsteld voor een wat natuurlijkere, zachtere look. Dat zie je op de foto vooral aan de voorste look, maar ik zag het verschil vooral aan de achterkant van mijn haar. 😉 Ik ben blij met mijn look! Ik vind het echt een leuk apparaat dat ook nog eens geweldig is als cadeau voor de feestdagen!

BaByliss Wave Secret Air handleiding zo werkt het review

Je shopt de BaByliss Wave Secret Air C1900E  op BaByliss.com voor € 179,90. Lees ook de andere BaByliss reviews.

Volg jij me al op Instagram, FacebookTikTok of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

2 reacties

Tanja 7 december 2023 - 08:01

Het resultaat ziet er heeel mooi uit!😍
De krultang is niet goedkoop, maar dan heb je ook wat!!

Reply
Deb 10 december 2023 - 15:06

Ik vind de krullen je prachtig staan 🤩. Het is in het begin altijd wel een geklungel met dit soort apparaten vind ik. Ik heb zelf de curl & wave trio van Babyliss en daarmee heb ik me meerdere keren flink verbrand 😱. Maar de aanhouder wint 💪🏻 en nu vind ik het een top apparaat. Onze haren zitten met de feestdagen in ieder geval goed 😊.

Reply

Plaats een reactie