BaByliss Hydro-Fusion stijltang review

door Daphne - verdraaid mooi
BaByliss Hydro-Fusion stijltang review

Vorig jaar maakte ik voor het eerst kennis met de BaByliss Hydro-Fusion lijn en testte ik de 4-in-1 föhnborstel, waarmee ik mijn eigen ‘kapper-look-a-like look’ gewoon thuis kon maken. De stijltang uit dezelfde lijn houdt de vochtbalans van je haar op peil terwijl je stylt. Klinkt met die hitte op je haren bijna te mooi om waar te zijn toch? Toch merkte ik écht verschil. Ben je benieuwd naar alle info en mijn mening? Scroll dan snel verder voor de BaByliss Hydro-Fusion stijltang review.

BaByliss Hydro-Fusion stijltang keramische coating review

De stijltang is ontworpen met de Advanced Plasma Technologie en heeft dan ook een geavanceerd dubbel ionisch systeem. Dat combineert zowel positieve als negatieve ionen die samenwerken om de vochtbalans van het haar op peil te houden en het zo te verzorgen en pluisvrij te maken. Zo voelt je haar zijdezacht en geconditioneerd met een gezonde glans. De platen hebben een keramische coating.

BaByliss Hydro-Fusion stijltang review ervaring

Bij de stijltang wordt een hittebestendige hoes meegeleverd, zodat jij je stijltang tijdens het gebruik veilig even neer kan leggen en gemakkelijk snel op kan bergen na gebruik. BaByliss adviseert om nog wel even te wachten met het opbergen ervan tot het echt is afgekoeld, maar persoonlijk leg ik het gewoon direct terug in de kast. Dat gaat prima. Waar de haartool vroeger beschermd zat in plastic zakken, is er nu gebruikt gemaakt van recyclebaar papier.

BaByliss Hydro-Fusion stijltang hittebestendige hoes review

Zo werkt de Hydro-Fusion stijltang

Voor het aanzetten van de stijltang druk je één à twee seconden op de standby knop. Daarna kun je direct de gewenste temperatuur instellen. Zodra het apparaat vijf seconden op de gekozen temperatuurstand staat, worden de knoppen automatisch vergrendeld. Wil je de temperatuur toch tussendoor aanpassen, houdt dan de +/- knop enkele seconden ingedrukt. Zo wordt de vergrendeling opgeheven. Voor het aanduiden van de temperatuur is er geen gebruik gemaakt van een digitaal scherm, maar van vijf lampjes voor vijf temperatuurinstellingen, namelijk: 150, 170, 190, 210 en 235 graden Celsius. Na zestig minuten valt de stijltang automatisch uit.

BaByliss Hydro-Fusion stijltang handleiding zo werkt het review

Behalve stijlen, kun je ook krullen maken met deze haartool. Draai de stijltang 180 graden zodra er een lok tussen zit en je krijgt een mooie krul. Aan de stijltang zit een meedraaiend snoer van 2,5 meter lang. Dat vind ik zelf echt de perfecte lengte. Zeker als je ook nog eens met de tool gaat draaien om een krul te creëren. 

BaByliss Hydro-Fusion stijltang review krultang stijltang in 1

Als de tool aan staat, zul je zien dat de blauwe LED-verlichting langs de plaat zal oplichten. Zo wordt er aangegeven dat de ionenfunctie is geactiveerd. Door het vrijkomen van de ionen hoor je een licht zoemend geluid. Dat is normaal.

Review BaByliss Hydro-Fusion stijltang

BaByliss Hydro-Fusion stijltang resultaat ervaring look review

Je merkt eigenlijk pas hoe versleten je stijltang van jaren oud is, als je je haar gaat stijlen met een nieuwe. Hij gleed als een speer door mijn haar. Daar was ik even niet op berekend. 😅 Daarbij merk ik dat mijn haren minder pluizig lijken net na het stijlen en direct lekker vallen. En dat kon ik wel gebruiken na een mislukte kappersbezoek, waarbij mijn haar veel teveel uitgedund was en het nu snel sprieterig valt. Ze worden niet ‘geplet’ door die buigzame platen. Wil je toch net even meer kracht zetten of wat korter op de stijltang zitten? Dan kun je gerust de buitenzijde van de stijltang vastpakken, want die wordt niet warm. Echt ideaal! Dus ik snap wel dat deze stijltang de vochtbalans van mijn haar op peil houdt, anders was het echt niet zo mooi, gezond gevallen na het stijlen. 

Je shopt de BaByliss Hydro-Fusion stijltang op BaByliss.com voor € 79,90. Lees ook de andere BaByliss reviews.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

1 reactie

bychristiana 21 juli 2023 - 13:15

Ik heb hem ook liggen, maar nog helemaal onaangeroerd in de doos. Je maakt me nu wel heel erg benieuwd, gauw eens uitpakken dus;-)

Reply

Plaats een reactie