BaByliss 4-in-1 Hydro-Fusion föhnborstel review

door Daphne - verdraaid mooi
babyliss 4-in-1 hydro-fusion fohnborstel review haartools

Het gezegde ‘als je haar maar goed zit’ geldt in veel gevallen wel, maar rond de feestdagen merk ik dat ik het toch extra fijn vind als mijn haar zit zoals ik wil. Eigenlijk kan vaak alleen de kapper je die volumineuze coupe geven die je het hele jaar door wel wilt, maar wat als een haartool je bij die wens kan helpen? In dit artikel test ik daarom een 4-in-1 föhnborstel van BaByliss die je haar kan gladmaken en stijlen, maar ook volume en vorm aan je lokken creëert. Werkt het echt en lijkt het alsof ik net van de kapper kom? Je leest het hier in de BaByliss 4-in-1 Hydro-Fusion föhnborstel review.

babyliss 4-in-1 hydro-fusion fohnborstel review

De BaByliss Hydro-Fusion lijn bestaat uit een stijltang, föhnborstel, föhn en dus de 4-in-1 Hydro-Fusion föhnborstel. Die zijn ontworpen met Advanced Plasma Technologie en hebben dan ook een geavanceerd dubbel ionisch systeem. Dat combineert zowel positieve als negatieve ionen die samenwerken om de vochtbalans van het haar op peil te houden en het zo te verzorgen en pluisvrij te maken. Zo voelt je haar zijdezacht en geconditioneerd met een gezonde glans.

babyliss 4-in-1 hydro-fusion fohnborstel review-1

De föhnborstel heeft twee warmtestanden en een koude stand. Die koude stand kun je gebruiken om het haar in model te fixeren. Als je dat niet doet, dan zal je lok snel wat meer uitzakken. BaByliss adviseert om bij broos, fijn, gebleekt of gekleurd haar de lage warmtestand te gebruiken en bij dikker haar de hogere warmtestand. Ik moet eerlijk zeggen dat ik heel snel de hogere warmtestand gebruik, omdat ik dan sneller klaar ben. 😅 Verder heeft het een meedraaiend snoer van 2,5 meter dus lang genoeg om zonder geklungel je haar te modelleren. 

babyliss 4-in-1 hydro-fusion fohnborstel review standen warmte koelfunctie

Zo gebruik je elk opzetstuk

Je ontvangt vier opzetstukken, namelijk:
– Grote ovale keramische borstel
– Straightening borstel
– Zacht gladmakende borstel
– Blaasmond

Föhn opzetstuk (blaasmond)

babyliss 4-in-1 hydro-fusion fohnborstel review fohn opzetstuk blaasmond

Je kunt dit opzetstuk gebruiken voor het stylen van je haar om overtollig water uit je haar te verwijderen. BaByliss raadt namelijk aan om de andere opzetstukken pas te gebruiken wanneer je haar voor 80% droog is; en natuurlijk klitvrij en doorgekamd is.

Grote ovale opzetborstel

babyliss 4-in-1 hydro-fusion fohnborstel review grote ovale opzetborstel

Deze borstel gebruik je voor volume en het in model brengen van je haar. Plaats de borstelkop onder de haarlook dicht bij de hoofdhuid en houd hem daar enkele seconden om volume te creëren bij de haaraanzet. Let op dat je de borstelkop vanaf de haarwortel omhoog doet tijdens het drogen voor extra volume. Beweeg het dan langzaam naar beneden voor het haar. Aan het einde van de lok kun je de borstel wat naar je gezicht toe draaien om de haarpunten te krullen. Wil je het haar lekker lang in model houden? Gebruik dan nadien de koele stand. Dan koelt het haar al op de juiste manier af en zakt het nadien minder snel uit.

Straightening borstel

babyliss 4-in-1 hydro-fusion fohnborstel review straightening borstel

Deze borstel gebruik je om het haar steil te maken. Plaats het borstelkop onder een haarlok dicht bij de haaraanzet met de stevige borstelharen naar boven gericht. Trek dan met de andere hand de haarlok strak tegen de borstelkop totdat de harde borstelharen door het haar steken. Laat dan de borstelkop rustig door de lok glijden terwijl je de lok wel strak blijft houden, zodat je de controle behoudt. Wil je ook weer je lok naar binnen of juist naar buiten? Draai dan de borstel bij het uiteinde van het haar weer de juiste richting op.

Gladmakende opzetborstel

babyliss 4-in-1 hydro-fusion fohnborstel review gladmakende opzetborstel

Deze opzetborstel met luchtkussen maakt je haar glad. Plaats de borstelkop onder de haarlok, dicht bij de hoofdhuid met de harde borstelharen naar boven gericht. Gebruik de andere hand om de haarlok strak over de borstelkop te trekken totdat de borstelharen door het haar steken. Laat dan de borstelkop voorzichtig door je haarlok glijden om je haar van knopen en krullen te ontdoen en glad en stijl te maken. Om je kapsel uiteindelijk af te werken, plaats je de borstel bovenaan de haarlook zoals je dat normaliter ook doet. Dus gewoon normaal borstelen.

Review BaByliss 4-in-1 Hydro-Fusion föhnborstel

Je kunt de opzetstukken gemakkelijk van elkaar wisselen dankzij de twee inkepingen aan de zijkant van de tool. Klik het opzetstuk vast voor gebruik en houdt ze ingedrukt om ze te verwijderen. 

Als je weinig tijd hebt, maar je haar toch pluisvrij wilt hebben, dan is zowel de straightening als de gladmakende opzetborstel echt heel fijn. De straightening borstel is nog net wat harder, waardoor je lok nog wat meer steil valt, maar de gladmakende opzetborstel vind ik dankzij het luchtkussen net wat prettiger in gebruik. Ook daar creëer je trouwens al een mooi steil effect mee hoor. De blaasmond heb ik zelf weinig gebruikt, omdat ik bij het föhnen van mijn haar toch de kracht van een normale föhn prefereer. Al is het wel makkelijk om het gewoon nét een tikkeltje droger te föhnen als dat nodig is.

babyliss 4-in-1 hydro-fusion fohnborstel review resultaat haarlook ervaring

Wat blijft het toch leuk om te spelen met je haar. Zeker als het op laagjes geknipt is, zoals bij mij. Daarom vond ik de grote ovale opzetborstels echt het leukst om mee te werken en het mooiste resultaat geven. Mijn kapper gebruikt vaak een losse föhn en een ronde borstel voor hetzelfde effect, maar dat krijg ik zelf helaas echt niet voor elkaar. Ik heb dan handen tekort en schiet continu de verkeerde richting uit. Met de ovalen opzetborstel krijg ik het wél voor elkaar en krijg ik vooral bij mijn voorste lok het effect wat me anders simpelweg niet lukt. Daarbij is de haartool echt niet zwaar en dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht als je kijkt naar de diameter van de tool. Hierdoor is het, in combinatie met het meedraaiende snoer, echt heel gemakkelijk en handzaam in gebruik. Kortom: ik kan mijn eigen kapper-look-a-like look maken deze feestdagen!

Je shopt de BaByliss 4-in-1 Hydro-Fusion föhnborstel op BaByliss.com voor € 79,90. Type AS774E

#poweredbybabyliss #styledbyyou 

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie