ARTDECO Magic Fix review

door Daphne - verdraaid mooi
artdeco-magic-fix-review-3

Een poos geleden testte ik de ARTDECO Perfect Color Lipstick. Daarin liet ik je zien hoe lang de lipstick bleef zitten en vertelde ik je dat het merk adviseert de lipstick te gebruiken in combinatie met de Magic Fix. Dan kon ik toen niet testen voor je, maar als verrassing kreeg ik van ARTDECO het product thuisgestuurd! Daarom lees je hier de ARTDECO Magic Fix review.

artdeco-magic-fix-review

De Magic Fix zit verpakt in de herkenbare zwart glanzende, kartonnen verpakking. De flacon zelf is matglas met een glanzende zwarte dop. Daarin vind je het kwastje voor het aanbrengen van het product op de lippen. Het kwastje vind ik lijken op gebruikelijke nagellak kwastjes. Je lakt je lippen dus echt met deze lipstick sealer. 😉

artdeco-magic-fix-review-1

De Magic Fix draag je over je lipstick heen en wordt zo een onzichtbaar beschermend schild die je lipstick waterproof maakt en daarom ook vlek- en kusbestendig. Het voorkomt namelijk dat de lipstick terecht komt op bijvoorbeeld glazen, bekers en kleding. Ook zou dit product voorkomen dat je lipstick tussen je fijne lijntjes rondom je lippen komt.

De ARTDECO Magic Fix zorgt er niet alleen voor dat je lipstick geen kant meer op kan, maar het bevat ook essentiële oliën die zorgen voor een voedende boost. Verder heeft de bergamotolie een balancerend en ontspannend effect met zijn fruitige, bloemrijke, warme aroma. De lavendelolie heeft een voedend en kalmerend effect met zijn bloemige aroma en houtachtige noot.

Hoe breng je het aan?

Je brengt je lipliner en lipstick aan zoals je altijd doet. Daarna verwijder je het overtollige product met een tissue. Dan breng je de Magic Fix aan over je lippen en lipcontouren. Dit voorkomt dat de lipstick uit kan gaan lopen. Laat dan de Magic Fix enkele seconden drogen met je lippen iets uit elkaar. Het kan zijn dat je een licht, tintelend gevoel krijgt op de lippen, terwijl het product droogt. Dit is een natuurlijke reactie, omdat het product alcohol bevat. Reinig het kwastje voor je het terug in het potje stopt met een tissue. Zo kleurt niet je hele potje naar de tint die jij op je lippen draagt. Je kunt de Magic Fix verwijderen met een olieachtige reinigingslotion.

artdeco-magic-fix-review-2

Let op: de Magic Fix is niet geschikt in combinatie met hele romige of glanzende texturen. Het eten van vettig voedsel kan ervoor zorgen dat de Magic Fix minder effectief is.

Look & review ARTDECO Magic Fix

Ik wilde de Magic Fix eerst testen met de ARTDECO lipstick die ik eerder gereviewd had. Alleen bij het verwijderen van het overtollige product met een tissue, ging er al redelijk veel van de kleur af. Om een eerlijk oordeel te geven en een duidelijke look, heb ik daarom voor de wat minder romige Essence This Is Me lipstick gekozen in de tint 15 Fabulous.

Hieronder zie je de tint. Op foto één heb ik de lipstick met Magic Fix net aangebracht en foto twee is vier uur later gemaakt, nadat ik ook al geluncht had. De foto zegt genoeg toch? Alleen aan de binnenzijde van de lippen zie je dat de lipstick op enkele plekjes wat gesleten is, maar dat mag geen naam hebben vind ik. Echt bizar hoe goed mijn lipstick nog op zijn plek zit!

artdeco-magic-fix-review-5-voor artdeco-magic-fix-review-5-na

Bij het aanbrengen van de Magic Fix over de lipstick heen, rook ik de alcohol geur goed. Ook tintelden mijn lippen inderdaad, zoals ARTDECO zelf al aangegeven had. Een heel gek gevoel, dat al snel weg trok. Na de droogtijd viel me op dat de lipstick nog een lichte glans had. Dat had ik eigenlijk niet verwacht, maar ik ben wel blij met dat effect.

Tijdens het testen en dus stempelen van de lippen op mijn glas, mijn eigen hand en de wang van mijn vriend bleef alles schoon. Ook liep de lipstick gedurende de periode niet in de fijne lijntjes en bleef de lipstick goed zitten. De essentiële oliën die zouden zorgen voor een voedende boost, ervaar ik niet. De lippen voelen namelijk wat droger aan bij het gebruik van de Magic Fix. Niet zo vervelend droog trouwens, dat je snakt naar wat lipbalsem. Na een aantal uur had ik dat hele droge gevoel ook niet meer. Ik kan niet verklaren hoe het komt, maar misschien dat het gewoon gewenning was? Dit product is trouwens ook fantastisch om te gebruiken als je verkouden bent. Hoeveel lipstick verdwijnt er anders op je tissue? Bij gebruik van de Magic Fix niets!

De ARTDECO Magic Fix is verkrijgbaar bij geselecteerde schoonheidsspecialistes voor € 14,25. Wil je weten waar het dichtstbijzijnde verkooppunt is? Klik dan hier.

artdeco-magic-fix-review-4Volg jij me al op InstagramFacebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer. 

4 reacties

Bettie 10 september 2019 - 09:26

Wat interessant. Wel fantastisch dat je lipstick dan zolang goed blijft zitten

Reply
Tessa 10 september 2019 - 18:30

wat een interessant product

Reply
Sonja 10 september 2019 - 19:28

Ik heb ooit iets anders getest dat je ook zo moest aanbrengen, die was minder goed, nu wil ik deze ook!

Reply
Deb 10 september 2019 - 21:22

Het ziet er na 4 uur nog bijna net zo goed uit als nadat je het net hebt aangebracht 👌🏻! Lijkt me ook ideaal met rode lipstick want die kan nog wel eens in de lijntjes gaan zitten en wat fijn dat je lipstick een soort van gesealed is en niet meer afgeeft. Lijkt me een ideaal product. Goed ook dat je nog even aangeeft om het kwastje na afloop even schoon te maken 😉. Dat zou ik anders helemaal vergeten.

Reply

Plaats een reactie