ARTDECO Green Couture review

door Daphne - verdraaid mooi
ARTDECO green couture review

ARTDECO komt met een compleet nieuwe lijn met duurzame producten en natuurlijke ingrediënten. Zonder enige compromis te moeten doen op de kwaliteit. Ik vertel je er meer over en ontving twee producten uit de collectie, die ik natuurlijk voor je ga testen. Daarom lees je hier de ARTDECO Green Couture review met de Natural Skin Bronzer en de Multi Powder Brush.

ARTDECO Green Couture | natuurlijke beauty

Bij alle producten zijn 80 tot 99% van de ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Het percentage water is niet opgenomen als onderdeel van de natuurlijke ingrediënten. Het opgegeven percentage is daarom grotendeels gebaseerd op planten en mineralen. De overige 10% helpt volgens ARTDECO om de uitstekende prestaties een duurzaamheid van het product te garanderen. 

ARTDECO green couture review

Sowieso bevatten alle producten geen minerale oliën, minerale waxen, D5/D6, parabenen, triclosan, derivaten van isothiazolinone, microplastics (solide), aminozuren, aluminium en derivaten, ftalaten, sulfaten, PEGs, chemische of synthetische UV-filters, nanodeeltjes en pigment CI 77163. Verder zijn de producten waar mogelijk ook zonder palmolie en derivaten, siliconen, microplastics (alle), grondstoffen van dierlijke oorsprong, talk, bosfenol, lanoline en derivaten, pigment CI 77288 en CI 77289, synthetische geurstoffen en parfum.

De verpakkingen zijn geproduceerd uit gerecyclede en natuurlijke materialen (rijsthuls poeder) die daarom 100% milieuvriendelijk én FSC gecertificeerd zijn.

Multi powder brush review | € 13,15

Dit penseel bestaat uit heel zacht, dik synthetisch haar en is geschikt voor zowel losse als compacte poeder. Door de ronde vorm kun je er veel verschillende poeders mee aanbrengen, zoals bronzers, blushes, highlighters en door de ronde vorm kun je er zelfs zacht mee contouren. 

ARTDECO green couture multi powder brush review

Het handvat is gemaakt van tarwestro en bioplastic polylactide (PLA), dat wordt verkregen uit hernieuwbare en natuurlijke materialen die ook biologisch afbreekbaar zijn. Het aluminium tussen de borstelharen en het handvat is van gerecycled aluminium. Je kunt de borstel regelmatig wassen met een milde shampoo en daarna zachtjes droogdeppen met een handdoek. 

ARTDECO green couture multi powder brush review

Ik investeer het laatste jaar steeds meer in kwalitatieve kwasten en ik merk echt verschil met aanbrengen. Het pakt het product beter op, blendt mooier en het resultaat is aanzienlijk beter. Dit penseel hoort absoluut ook in dit rijtje en wordt mijn nieuwe go-to brush voor gezichtsproducten. Hij is zooooo zacht! Echt onwijs fijn! Vroeger dacht ik ook van een kwast is toch een kwast? Alleen pas wanneer je ze allebei gebruikt, weet je dat die vlieger niet opgaat. Denk jij ook zo? Investeer dan in dit penseel. Het is zeker niet de goedkoopste, maar door het resultaat op je huid word jij verliefd!

Natural Skin Bronzer review | € 27,45

ARTDECO green couture natural skin bronzer review

De bronzer bevat licht reflecterende deeltjes met mineralen die je huid een geweldig gebruinde glow geeft. In de bronzer vind je drie tinten die je individueel of samen kan aanbrengen; afhankelijk van je huid en seizoen. Als je er met bovenstaande penseel in dept, dan lijkt het me persoonlijk vrij lastig om de tinten los van elkaar te pakken. Voor het licht contouren van de huid of bijvoorbeeld het aanzetten van de arcadeboog kun je natuurlijk een kleiner penseel gebruiken, waarbij dat wel gaat.

ARTDECO green couture natural skin bronzer review

90% van de ingrediënten is van een natuurlijke oorsprong. Het bevat onder andere ximenia-zaadolie dat zorgt voor een hechting aan de huid, revitaliseert, herstructureert optisch en heeft verjongende eigenschappen. De andere ingrediënten dragen bij aan de hoge kwaliteit van het product. Wel bevat het talk. 40% van de verpakking is rijsthuls poeder, wat dus recyclebaar is.

ARTDECO green couture natural skin bronzer swatch review

Op de afbeelding hierboven zie je de swatches, waarbij ik alle drie de tinten los geswatcht heb. Op mijn huid heb ik de tinten gemengd aangebracht. Ik bracht de bronzer aan als een drie op mijn gezicht, dus op mijn voorhoofd bij de haargrens, onder de jukbeenderen en bij de kaaklijn.

ARTDECO green couture natural skin bronzer swatch review

Door het wisselende weer kon ik de look-foto helaas niet buiten maken, maar door het resultaat krijg je alsnog summervibes. Wat is deze bronzer fijn! Hij is precies warm genoeg, neigt niet naar oranje en is de perfecte kleur voor mijn huid. De glow is subtiel aanwezig en geeft daarom net een gezonde touch aan je huid. Daarnaast blendt het mooi en kun je het pigment naar wens goed opbouwen, waardoor het voor meerdere huidjes goed geschikt is.

De huidverdraagzaamheid van de bronzer is dermatologisch goedgekeurd, waardoor je het ook op een gevoelige huid veilig kunt gebruiken. Daarnaast zijn beide producten cruelty free en vegan. Wil je weten waar het dichtstbijzijnde ARTDECO verkooppunt is? Klik dan hier.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

1 reactie

bychristiana 30 juni 2021 - 08:22

Mooie kleur inderdaad, staat je prachtig!

Reply

Plaats een reactie