AromaStick review | Energizing & Relaxing

door Daphne - verdraaid mooi
aromastick review energizing relaxing-1

Niets is zo krachtig en persoonlijk als de invloed van geuren. Ze doen wat met ons brein en wekken een bepaalde emotie op. Zo zet ik iedere dag mijn aroma diffuser aan met eucalyptus, dat een positieve werking heeft op mijn verkleinde longinhoud en geïrriteerde luchtwegen. AromaStick komt met zes verschillende varianten, waarvan drie een ontspannend effect hebben en drie een opwekkend effect. Ik test ze allemaal en daarom lees je hier de AromaStick review.

aromastick review energizing relaxing-2

Hoe werkt aromatherapie?

Aromatherapie staat voor een therapeutische behandeling met behulp van geuren. Geuren activeren het limbisch systeem in de hersenen. Dat is het gebied dat bepalend is voor de balans, stemmingen en emoties en werken dus bij lichamelijke en mentale klachten. Ze ondersteunen namelijk het lichaam en de psyche op een holistische manier bij het zelfgenezend vermogen.

aromastick review energizing relaxing

De AromaSticks zijn neusinhalatoren met elk een unieke mix van 100% biologische etherische oliën. Elke stick heeft zijn eigen uitwerking op je lichaam. Doordat je de stick en dus de geurmixen via de neus inhaleert, komt het direct bij het limbisch systeem. Dat is maar liefst drie keer effectiever dan de geuren in de omgeving.

AromaStick relaxing | calm, balance, relax

Deze versies hebben een ontspannend effect.

AromaStick Calm

 • innerlijke kracht
 • geruststelling
 • zelfvertrouwen

aromastick calm review

Deze AromaStick is perfect op dagen dat je tussendoor wel wat kalmering en rust kunt gebruiken. Het bevat biologische bergamotolie, citroenolie, cederhoutolie, clary salieolie en vetiverolie. Door het kalmeren en geruststellen van je geest, zorgt de Calm stick ervoor dat je onder alle omstandigheden rustig en beheerst blijft.

AromaStick Balance

 • rust
 • controle
 • evenwicht

aromastick balance review

Deze AromaStick helpt je lichaam om als eenheden te functioneren en zo je innerlijke balans te bewaren. Het bevat biologische pepermuntolie, cypresolie, geraniumolie en gemberwortelolie. Deze mix werkt tegelijkertijd stimulerend en ontspannend. Eerst zal de pepermuntolie overheersen, maar die maakt je hoofd al snel fris, helder en daardoor meer ontspannen.

AromaStick Relax

 • innerlijke rust
 • kalmte
 • positief denken

aromastick relax review

Deze AromaStick helpt je bij het even lekker ontspannen bij de dagelijkse druk. Het bevat een mix van biologische lavendelolie, mandarijnolie en vetiverolie. Deze variant is ideaal om vlak voor het slapen te inhaleren. Je wordt er namelijk rustiger van en het helpt daardoor bij het sneller inslapen.

AromaStick energizing | energy, focus, refresh

Deze versies hebben een opwekkend effect.

AromaStick Energy

 • energie
 • kracht
 • motivatie

aromastick energy review

Deze AromaStick geeft je die extra stimulans wanneer je futloos bent en dus geen energie hebt of wanneer je een extra boost wilt tijdens het sporten. Het bevat biologische pepermuntolie, grapefruitolie en rozemarijnolie.

AromaStick Focus

 • helderheid
 • aandacht
 • concentratie

Deze AromaStick komt goed van pas op de momenten of activiteiten die je volle concentratie vragen. Het bevat biologische pepermuntolie, rozemarijnolie en kaneelschorsolie. Deze variant helpt je om je aandacht aan te scherpen en je geest weer helder te krijgen.

AromaStick Refresh

 • verkoelend
 • kalmerend
 • verfrissend

aromastick refresh review

Deze AromaStick is ideaal in benauwde omgevingen, bij verkoudheid of bij koud weer. Het bevat eucalyptusolie en menthol. Niets verfrist de zintuigen meer dan dat! Deze variant zorgt direct voor een gevoel van een koele, vrije ademhaling en werkt verfrissend op de geest en verkoelend als deze oververhit is op drukke dagen.

Review AromaStick

De verpakking is handzaam en daarom klein genoeg om mee te nemen voor onderweg in je broek of tas. Iedere geur zou natuurlijk zijn eigen uitwerking hebben op je hersenen. Toch denk ik dat associaties met geur ook een belangrijke rol spelen. Relax met lavendelolie werkt voor mij zeker niet op mijn innerlijke rust, omdat ik lavendel vaak niet zo lekker vind. Refresh uit de Energizing lijn werkt voor mij juist zeker verfrissend en kalmerend. Hetzelfde voor Focus, omdat die ook heerlijk verfrissend ruikt, werkt die voor mij ook kalmerend. Toch zorgt die verfrissing er ook weer voor dat mijn helderheid gestimuleerd wordt. Kortom: associaties zorgen ook voor een bepaald gevoel bij iedere geur en is daarom net zo belangrijk als het daadwerkelijke effect dat het zou hebben. Let daar dus goed op bij de keuze van je aromastick. Ik heb vanaf het eerste gebruik Refresh continu op zak, omdat het voor mijn longen echt kalmerend werkt en ik het gevoel krijg dat ik even meer lucht heb. Dat is dus echt een favoriet van me en ga ik ook zeker vaker kopen!

AromaStick is los verkrijgbaar voor € 8,99 per stuk of als set van drie (energizing en relaxing) voor € 19,99 en zijn verkrijgbaar via diverse drogisterijen en via vedax.nl.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie