Ardell Aqua Lashes review

door Daphne - verdraaid mooi
ardell aqua lashes review

Toen ik dit product binnen kreeg, dacht ik alleen maar: hoe dan? Kan dit? Werkt dit? Ik heb het over de Ardell Aqua Lashes die je aanbrengt zonder wimperlijm, maar met water. Laatst plaatste ik al een sneak peek op mijn stories, waarbij jullie me overvielen met vragen. Loopt de rest van je make-up dan niet uit? Wat doe je als je in de regen loopt? Ik ga de kunstwimpers voor je testen en hoop op alle vragen een antwoord te vinden. Daarom lees je hier de Ardell Aqua Lashes review.

De Aqua Lashes zijn de eerste gepatenteerde lashes die geactiveerd worden door water. Ze zijn voorzien van een wimperband met een lijmrand, die geactiveerd wordt door water. Alle wimpers zijn zacht, fijn en lopen taps toe.

Zo breng je de Ardell Aqua Lashes aan

De lijmrand wordt geactiveerd door water. Voordat je dat doet, pas je de wimper aan naar de vorm van je oog. Knip altijd een stukje wimper af vanaf de buitenkant. Dompel de band dan zo’n vijf tot vijftien seconden volledig in lauw water en breng het dan aan op je wimperlijn.

De lash applicator met een rubberen zijde zorgt ervoor dat de ‘lijm’ niet aan je applicator blijft plakken en je hem zo goed en precies kunt aanbrengen. Gebruik je de normale applicator of een tweezer, dan blijft het wel plakken.

ardell lash applicator aqua lashes review

Zo verwijder je de Ardell Aqua Lashes

Bij verwijderen van de lashes heb je weer water nodig. Dompel een wattenstaafje in water en breng het aan op de wimperband. Zo wordt de rand als het ware weer geactiveerd.

Ardell Aqua Lashes stijlen

De lashes zijn verkrijgbaar in zes verschillende stijlen, van subtiel tot vol volume. Ze hebben allemaal taps toelopende punten en een zwarte wimperband voor een eyeliner effect. Zo is er voor iedereen en iedere gelegenheid een geschikte look.

Style 340

ardell aqua lashes review style 340

Deze stijl heeft een medium volume en lengte. De wimpers zijn in het midden langer dan aan de uiteinden, waardoor je ogen meer open lijken en je dus een frisse blik krijgt. Daarom zijn ze perfect voor de alledaagse elegantie. 

Style 341

ardell aqua lashes review style 341

Deze stijl heeft een wat lichter effect met dus lichte volume en een medium lengte. Aan de binnenkant zijn de wimpers wat korter en aan de buitenste lijn zijn de wimpers wat langer voor een oogverlengend effect. Ook deze stijl geeft een delicate look voor overdag.

Style 342

ardell aqua lashes review style 342

Deze stijl knalt! De wimpers hebben een maximaal volume, extra lange lengte en een dramatisch oogopenend effect. Perfect voor een feestje!

Style 343

ardell aqua lashes review style 343

Deze stijl zit vol volume, heeft extra lange, verspringende lengtes en een langere ronde vorm in het midden voor een open blik. De verspringende lengtes zorgen voor een natuurlijke volle look met een vleugje glamour.

Style 344

ardell aqua lashes review style 344

Deze stijl heeft een medium volume en een korte lengte voor een heldere oogopslag. Hiermee creëer je flirterige, volle wimpers die alle blikken vangen.

Style 345

ardell aqua lashes review style 345

Deze stijl zit vol volume, heeft een lange lengte en dicht opeengepakte wimperhaartjes om de aandacht op je ogen te vestigen. Door de ronde vorm met langere wimperhaartjes in het midden, zodat het je ogen ook meer opent.

Look & review Ardell Aqua Lashes

Ik testte de bijzondere wimperlijn uit met stijl 340. Hieronder zie je de voor- en na-foto, waarbij ik bij de eerste foto puur een dun laagje mascara aangebracht heb op mijn wimpers.

ardell aqua lashes review look result ardell aqua lashes review look result

Het is ideaal dat je niet zo aan het klungelen bent met wimperlijm. Ik gebruik niet op dagelijkse basis kunstwimpers, dus dat blijft altijd een uitdaging. De uitdaging in dit geval is het niet te nat maken van de wimpers zelf, omdat je dan snel druppels ‘knoeit’. Het is dus echt even oefenen voor je goed onder de knie hebt hoe dit precies werkt. Ik breng daarom wat water aan met mijn vingers, zodat de wimpers niet nat worden en dat werkt perfect. In het begin is de wimperlijn heel stug en kun je het dus niet meebuigen met de vorm van je oog. Alleen zodra je de lijn geactiveerd hebt met water, wordt het soepel en kun je het dus precies vastmaken.

Het enige wat ik niet terug kan vinden, is hoe vaak je de lashes opnieuw kunt gebruiken. Ik heb de lash hierboven twee keer gebruikt en dat ging prima. Het is denk ik belangrijk om de kunstwimpers niet schoon te maken met olie, omdat je waarschijnlijk dan die speciale laag verwijdert. 

ardell lash applicator review aqua lashes

Ik stond er echt versteld van hoe bizar vast de wimpers zitten. Nog veel vaster dan bij normale wimperlijm. Je hebt dus echt een wattenstaafje met water nodig om ze te verwijderen. Je moet dus niet bang zijn dat je wimpers bij ieder druppeltje los komen. Ik heb alleen niet in de stromende regen gelopen voor je. 😉 Aangezien ik het water heel gecontroleerd aanbreng op de wimperlijn, druppel ik ook niet met water en loopt de rest van mijn make-up niet uit. Het gaat dus prima!

De Ardell Aqua Lashes zijn verkrijgbaar bij Douglas en op douglas.nl voor € 6,99 per set.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

4 reacties

bychristiana 5 januari 2022 - 08:32

Wat een prachtige en goede review weer, jij kunt dat als de beste! Dit lijkt me ideaal, geen geknoei met lijm;-)

Reply
Bernadette 5 januari 2022 - 17:11

Wat gaaf!

Reply
Tessa 7 januari 2022 - 11:13

Dit zou denk ik wel wat voor mij zijn als ik dit zo lees

Reply
Deb 10 januari 2022 - 17:55

Hier had ik nog niet eerder van gehoord. Ik ben niet zo handig met kunstwimpers vandaar ik ze al jaren niet meer gebruikt heb, maar misschien moet ik dit toch een keer proberen. Vind ze ook best betaalbaar. Denk wel dat je de lash applicator er apart bij moet kopen…

Reply

Plaats een reactie